Ucuz (!) MacBook Neo tanıtıldı.

Aslında öyle gibi, sadece yazılımı farklı, bu şey gibi, Apple istese iPad'e macOS koyamaz mı? Koyabilir, iPhone'da kullandığı işlemciyi alıp farklı bir formda aynı mantıkla... Buradaki klavye kısmının aynısını Apple ipad için satıyor, ekranı desen kalite olarak aynı iPad 11, aynı klavye, klavyeli ipad gibi ama işletim sistemi ve form gereği masaüstü.

Nedense tasarımı bana çok kaba göründü, gerçekte görmedim amağazaya gelince bakarım ama m4 macbook air gibi klas veya premium değil sanki. Çocukça, bunu bir yerde demiştim bana kızmışlardı yabancı bir forumda. :)

Fiyatı 25'e yaklaşsa ki o zaman 568 dolar yapıyor (abd'dekilerin neden ucuz dediği şimdi daha iyi anlaşılıyor, alım gücü çok farklı bir şey, oradaki 50 dolar ile buradaki 50 dolar aynı olmuyor bir de).... Bilemiyorum, biraz hevesliydim çünkü eski 2017 Macbook'lar gibi olur zannetmiştim:

No alt supplied for Image

Güç değil, konfor ve hissiyat olarak...
Ama Apple öğrencilere yönelik pazarlanacak bir oyuncak yaptı sanki... Sanki iPad 11'in bazı deliklerinin fasulyeden olması gibi.
ipad air de ayrı kötü bu haliyle satarsa hiç şaşırmam artık

Magsafe boş iş benim cihazda var yine de Type-c den şarj ediyorum niye aynı kabloyla her şeyi şarj etmek varken MacBook için ayrı kablo taşıyalım ki 😀

Bu seviyede cihaz alanın genelde Thunderbolt hızları ile de işi olmaz diye düşünüyorum, ekran çözünürlüğü de Air ile ppi olarak aynı sadece ekran boyutundan dolayı çok ufak fark var gibi gözüküyor.

Benim de yeni fark ettiğim asıl ciddi sorun cihazda Force touch trackpad yok. Aşırı hissiyat farkına sebep olan bir detay. Diğerler eksileri günlük kullanıcı anlamaz ama bunu anlar. Ben şahsen cihazı bir sebeple almayı düşünüyordum bu detaydan sonra almam daha…
İpad a18 çıkacak deniyodu çıkmadı ben de kafayı bozdum 50kya macbook air m4 aldım hocam bütçe sözde 25-26ydı :D

İpad a18 çıkacak deniyodu çıkmadı ben de kafayı bozdum 50kya macbook air m4 aldım hocam bütçe sözde 25-26ydı :D
Hayırlısı olsun ufak bir bütçe artışı olmuş 😀
M2 Air de bakılabilirdi aslında 35K ya normal kullanıcı için aşırı farkı olduğunu düşünmüyorum.

kafayı daha da bozup macbook pro alma işi 🤣🤣
O kadar değil hocam :) ama tek sevmediğim özellik 60hz, ha ben 240hz kullanıyorum benim gözüme çarpar da kız arkadaşım çok umursamaz :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlısı olsun ufak bir bütçe artışı olmuş 😀
M2 Air de bakılabilirdi aslında 35K ya normal kullanıcı için aşırı farkı olduğunu düşünmüyorum.
Hocam almışken iyisini alayım ömürlük olsun dedim (umarım ömürlüktür..)

O kadar değil hocam :) ama tek sevmediğim özellik 60hz, ha ben 240hz kullanıyorum benim gözüme çarpar da kız arkadaşım çok umursamaz :D

şu dokunmatik bar falan çok hoşuna giderdi ekran dışında
macbooklar da pek fiyat kaybetmiyor sanırım ilerde geçersiniz proya birkaç sene sonra

macbooklar da pek fiyat kaybetmiyor sanırım ilerde geçersiniz proya birkaç sene sonra
Hocam 50ye aldık kız arkadaşım temiz kullanır birkaç seneye piyasası ne olur ki ikinci elde

Dokunmatik bar Proda da yok ki kalktı M serisinde 😀

60Hz göze batmıyor bende Pro var yine de düşük güç moduyla arada 60a çekiyorum dikkatli bakan yine anlar da kullanırken kötü bir hissiyatı olmuyor. Ömürlükden kastın ne ona göre değişir ama 5 yıl rahat gider bence. Bende 2021 model M1 cihaz var M4 den 4 yıl eski hala pek sorun yok son güncellemeleri alıyor sadece ısınması ve fan sesi arttı ama o da benim kullanımımla alakalı olabilir belki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,870
Üyeler
189,746
Son üye
.utku..
Geri