Nas sistemi falan lazım o ölçekte bir depolama içinDepolama yapmak için 26-28 tb civarlarında f/p hdd önerisi olan varsa ve yardım edebilirse memnun olurum.
Bende hdd kutusu var ona taksam olmazmı depolama yapacağım zaten sadece.Harici hdd olacak yani.Nas sistemi falan lazım o ölçekte bir depolama içi
En iyi ihtimalle 4-6 tane HDD lazım zaten o depolama alanı için. O kadar HDD desteği olan normal bilgisayar var mı bilmiyorum.Bende hdd kutusu var ona taksam olmazmı depolama yapacağım zaten sadece.Harici hdd olacak yani.
Dostum hdd lerin nerelere kadar çıktığını bilmiyorsun galiba tek hdd bunlarEn iyi ihtimalle 4-6 tane HDD lazım zaten o depolama alanı için. O kadar HDD desteği olan normal bilgisayar var mı bilmiyorum.
O zaman 2 tane de yeterli ama çok pahalı o diskler.Dostum hdd lerin nerelere kadar çıktığını bilmiyorsun galiba tek hdd bunlar
2 değil bir hdd 26 yada 28 tb boyutunda mevcut ortalamada 30-35 civarı satılıyor.Ben konuda tavsiye istiyorum şu iyidir bu kötüdür şu f/p olarak alınabilir gibi.O zaman 2 tane de yeterli ama çok pahalı o diskler.
Tek HDD kullanmak ağır kumar olur, Disk bozulursa 28TB veriyi çöpe atarsınız, güvenlik için en az 2 disk kullanıp RAID yapmanız lazım.2 değil bir hdd 26 yada 28 tb boyutunda mevcut ortalamada 30-35 civarı satılıyor.Ben konuda tavsiye istiyorum şu iyidir bu kötüdür şu f/p olarak alınabilir gibi.
Evet mantıklı peki fiyat olarak şu f/p olarak iyidir diyebileceğin bir model varmı?Tek HDD kullanmak ağır kumar olur, Disk bozulursa 28TB veriyi çöpe atarsınız, güvenlik için en az 2 disk kullanıp RAID yapmanız lazım.
Model olarak Seagate ironwolf ve WD Red serisine bakmanı öneririm en sağlam seriler onlar. Toshiba da iyidir ama hangi serisi iyi onu bilmiyorum, bu üç marka dışına çıkma.
2 adet alman daha iyi olur 16 + 16 gibi seagate en iyi markalardan biri hdd konusunda barracuda serisi de kaliteli güzeldi sanırım 16 tb alıp yetmemeye başlayınca 1 adet daha 16 alabilirsin.Depolama yapmak için 26-28 tb civarlarında f/p hdd önerisi olan varsa ve yardım edebilirse memnun olurum.
Dediğim iki serinin modellerinden TB ve fiyat olarak en mantıklı olanlarına bakabilirsiniz. İkisi de pahalı serilerdir bu arada ama 20TB üstü boyutlar için giriş seviye model alınmaması taraftarıyım.Evet mantıklı peki fiyat olarak şu f/p olarak iyidir diyebileceğin bir model varmı?
Seagate Exos da varmış yeni çıktı bunlar sanırım, bunlar da gayet iyiymiş fiyatı uçuk değilse alınabilir.Evet mantıklı peki fiyat olarak şu f/p olarak iyidir diyebileceğin bir model varmı?
Buda güzel ama bundan daha ucuzunu buldum.1003 tl'ye aldılar, 15.000'e filan satan bulursan alınabilir.
Toshiba MG11 24TB Güvenlik ve Gözetim HDD 7200RPM, 1024MB Cache SATA-3 6.0GB/sn Surveillance HDD (MG11ACA24TE) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Toshiba MG11 24TB Güvenlik ve Gözetim HDD 7200RPM, 1024MB Cache SATA-3 6.0GB/sn Surveillance HDD (MG11ACA24TE) : Amazon.com.tr: Bilgisayaramzn.eu