Sistemim guzelmi darboğaz yapıyormu

berat_xzz

80+
Reaksiyon skoru
0
Asus prime B450M ana kart
Amd ryzen 5 4500 islemci
Geforce rtx 3050 phoneix 8 gb tek fan ekran kartı
2x8 8 gb ram
480 gb ssd

Ek olarak;
Msi mag 242f 200 hz monitör

Sizce sistemim iyi mi? darbogaz yapiyormu degistirmem gereken parcalari varmi? yeni 1 tb hdd almayi ve islemciyi degistirmeyi dusunuyorum islemcim sistemime gore dusuk sanki.Sistem abimin, abim dizdi eskiden sonra diger parcalari bozulunca bende hepsini yaptirdim kendim kullaniyorum ve duzeltmek istiyorum sistemi

darboğaz olmaz ama işlemci ağırlıklı oyunlar oynayıp daha fazla performans istersen 5600 geçebilirsin

Knk sistemine bakınca şöyle; anakart B450M fena değil, Ryzen 5 4500 biraz düşük kalıyor CPU yoğun oyunlarda RTX 3050’in gücünü tam kullanamayabilirsin, yani darboğaz yapabilir 😅 RAM 16 GB yeterli, SSD hızlı ama depolama az, 1 TB HDD eklemek mantıklı.

İşlemciyi değiştirirsen mesela Ryzen 5 5600X veya Ryzen 7 5700X ile hem FPS artar hem sistem daha uzun ömürlü olur. Monitörün 200 Hz, yüksek FPS için CPU’yu güçlendirmek iyi olur. RAM şimdilik yeter, gerekirse sonra 32 GB’a çıkarsın.

Amd ryzen 5 4500 islemci
2x8 8 gb ram
480 gb ssd

Ek olarak;

Sizce sistemim iyi mi? darbogaz yapiyormu degistirmem gereken parcalari varmi? yeni 1 tb hdd almayi ve islemciyi degistirmeyi dusunuyorum islemcim sistemime gore dusuk sanki.Sistem abimin, abim dizdi eskiden sonra diger parcalari bozulunca bende hepsini yaptirdim kendim kullaniyorum ve duzeltmek istiyorum sistemi
ekran kartı ve işlemci güncellesen yeter

Knk sistemine bakınca şöyle; anakart B450M fena değil, Ryzen 5 4500 biraz düşük kalıyor CPU yoğun oyunlarda RTX 3050’in gücünü tam kullanamayabilirsin, yani darboğaz yapabilir 😅 RAM 16 GB yeterli, SSD hızlı ama depolama az, 1 TB HDD eklemek mantıklı.

İşlemciyi değiştirirsen mesela Ryzen 5 5600X veya Ryzen 7 5700X ile hem FPS artar hem sistem daha uzun ömürlü olur. Monitörün 200 Hz, yüksek FPS için CPU’yu güçlendirmek iyi olur. RAM şimdilik yeter, gerekirse sonra 32 GB’a çıkarsın.
ryzen 5 4500 rtx 3050 ye darboğaz yapmaz

Amd ryzen 5 4500 islemci
2x8 8 gb ram
480 gb ssd

Ek olarak;

sistemin iyi değil ama darboğaz da yapmıyor

1080p de yapmaz evet ama bazı 1440p oyunlarda olabiliyor
reis yani konuşmak için konuşuyosun kim 3050 yle 2k da oynar. ayrıca çözünürlük yükseldikçe yük ekran kartına biner. yani darboğaz yapacak olsa 1080p de yapar asıl 2k da değil.

ryzen 5 4500 rtx 3050 ye darboğaz yapmaz
Yani biraz karışık o durum. İşlemci gücüne ve kart gücüne göre orantılı bakınca darboğaz yapmaz gibi ama o işlemcide cache yok denecek kadar az olduğu için iyi işlemciye geçse performansı artabilir özellikle rekabetçi oyunlarda çok farkı olacağını düşünüyorum.

Yani biraz karışık o durum. İşlemci gücüne ve kart gücüne göre orantılı bakınca darboğaz yapmaz gibi ama o işlemcide cache yok denecek kadar az olduğu için iyi işlemciye geçse performansı artabilir özellikle rekabetçi oyunlarda çok farkı olacağını düşünüyorum.
Daha iyi bi işlemciye geçince performansın artmama ihtimali yok ya hani zaten. Bunun darboğazla alakası yok. Cache bellek sebepli darboğaz oluyosa da onun ekran kartıyla alakası yok ram ve işlemci arasındaki haberleşmeyle alakalı olur

darboğaz olmaz ama işlemci ağırlıklı oyunlar oynayıp daha fazla performans istersen 5600 geçebilirsin
Bende 5600 a gecmeyi dusunuyorum cok far olurmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende ryzen 5600 a gecmeyi dusunuyorum x ile normalin arasndaki fark ne x mi almaliyim

Amd ryzen 5 4500 islemci
2x8 8 gb ram
480 gb ssd

Ek olarak;

Sistem iyi değil ama darboğaz olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,349
Üyeler
190,019
Son üye
Weberdar
Geri