RX 570 4 GB'dan RX 9060 XT 16 GB'ye geçmek

enesacara

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar bugün yeni parçalarımı sipariş ettim ve yaklaşık 2 yıl sonra sistemimi adam akıllı bir upgrade yapmış oldum.

Önceden A320M ve M.2 slotu bile olmayan bir anakart kullanıyordum. Onun yerine MSI B550M Pro VDH WiFi aldım.

Güç kaynağı tarafında da upgrade yaptım. Corsair CV550 yerine MSI MAG 750W 80+ Bronze bir PSU’ya geçtim.

En büyük upgrade ise ekran kartı tarafında oldu. RX 570’ten RX 9060 XT’ye geçtim.

DDR4 sistemde kalmam konusunda bazı arkadaşların eleştiri veya tavsiyeleri olabileceğini biliyorum. Ancak bütçem o an neye yetiyorsa ona yönelmeyi tercih ettim. Zaten 1-2 yıl sonra sistemi elden çıkarıp DDR5 platformuna geçmeyi şimdiden planlıyorum.

Şu anki sistemimde işlemci Ryzen 5 5600 olacak.

Sorum şu:
Bu sistem sizce önümüzdeki 2 yıl boyunca 1080p çözünürlükte oyunları en yüksek ayarlarda rahat bir şekilde oynatır mı?

hocama sistemimiz direkt aynı olmuş sorun varsa sorabilirsin . 2k da her oyunu ultrada oynuyorum (ray tracing kapalı)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende gtx 1650den geçmiştim

Arkadaşlar bugün yeni parçalarımı sipariş ettim ve yaklaşık 2 yıl sonra sistemimi adam akıllı bir upgrade yapmış oldum.

Önceden A320M ve M.2 slotu bile olmayan bir anakart kullanıyordum. Onun yerine MSI B550M Pro VDH WiFi aldım.

Güç kaynağı tarafında da upgrade yaptım. Corsair CV550 yerine MSI MAG 750W 80+ Bronze bir PSU’ya geçtim.

En büyük upgrade ise ekran kartı tarafında oldu. RX 570’ten RX 9060 XT’ye geçtim.

DDR4 sistemde kalmam konusunda bazı arkadaşların eleştiri veya tavsiyeleri olabileceğini biliyorum. Ancak bütçem o an neye yetiyorsa ona yönelmeyi tercih ettim. Zaten 1-2 yıl sonra sistemi elden çıkarıp DDR5 platformuna geçmeyi şimdiden planlıyorum.

Sorum şu:
Bu sistem sizce önümüzdeki 2 yıl boyunca 1080p çözünürlükte oyunları en yüksek ayarlarda rahat bir şekilde oynatır mı?
parçaları ne kadara aldın onun bilgisini de verir misin

Sorum şu:
1080p yi geç 2k da bile oynatır rahat ol. En yüksek ayarlara eğer RT ve PT gibi performansın içinden geçen şeyleri de sayıyorsak şu an bile sorun yaşarsın :D

hocama sistemimiz direkt aynı olmuş sorun varsa sorabilirsin . 2k da her oyunu ultrada oynuyorum (ray tracing kapalı)

hocam galiba forumda herkes bu işlemci ekran kartı ikilisine geçecek gibi duruyor.

parçaları ne kadara aldın onun bilgisini de verir misin
Bu 3 parçayı toplam 28 bine aldım 0 hocam hepsi amazondan alındı hepsi

1080p yi geç 2k da bile oynatır rahat ol. En yüksek ayarlara eğer RT ve PT gibi performansın içinden geçen şeyleri de sayıyorsak şu an bile sorun yaşarsın :D
Yok yok tek niyetim 21 yaşıma kadar ultrada oynayıp keyfini süremediğim oyunların keyfini şu 1-2 sene de sürmek.

Hocam hiç sorun yaşadığın veya beklentinin altında performans aldığın oyun var mı?

hocam galiba forumda herkes bu işlemci ekran kartı ikilisine geçecek gibi duruyor.
f/p ikili memnunum şahsen 1650den geçince de farklı oluyor tabii :D ark'ı oynamıyordum en düşükte kasar diye şimdi epice alıyorum

Hocam hiç sorun yaşadığın veya beklentinin altında performans aldığın oyun var mı?
hocam her şeyi ultraya alınca fps düşüyor bayağı RT yi kapayınca stabil her oyunu oynayabildim . gözle görülür çok ufak bir fark oluyor rt açınca sadece . Driver vesaire olarak bir sorun yaşamadım sadece başta format atmamıştım nvidia driveri ile çakışıyordu format atınca sorunum kalmadı . Oyunlarda 48-52 derece arasıı çalışıyor 3-4 saatte

Teşekkür ederim fiyat ideal mi olmuş sizce?
ideal hocam ben dediklerinizden işlemciyi 3700e ikinci el aldım diğerleri sıfır

Rx 570 driverını ddu ile silip 9060 XT driverını yüklersem sorun yaşamam diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,768
Üyeler
190,270
Son üye
K10SK
Geri