❌İndirim Bitti! LG C5 W-Oled TV 42.499 TL

Tayfunns

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,523
Sepette 42.499 TL'ye düşüyor.

Hem TV, hem monitör olarak kullanıyorum. Oled monitör parasına geliyor.
8233.webp

48 inç ve fiyat 42k, alınmaz.

48 inç ve fiyat 42k, alınmaz.
55'' versiyonu 65 bin tl. Oled tv fiyatlarından haberin yok dostum. Gayette alınır.

Samsung LG C5 ile aynı paneli kullanan 48s90f modelini 58 bin tl ye satıyor. Arada 16 bin tl fark var.

Sepette 42.499 TL'ye düşüyor.

Hem TV, hem monitör olarak kullanıyorum. Oled monitör parasına geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Hocam harbiden 4k oled monitör parasına geliyor, bu paraya bunu satabiliyorlarken bunun yarısından küçük monitörleri bu fiyata nasıl satıyorlar

Hocam harbiden 4k oled monitör parasına geliyor, bu paraya bunu satabiliyorlarken bunun yarısından küçük monitörleri bu fiyata nasıl satıyorlar
Millet bilmiyor ki kafasına göre alıyor. 48'' beğenmiyor bu fiyata 27'' ve 32'' oled monitörler var. Güncel oled tv ler çok pahalı. Aynı panelli samsung 58 bin tl ye satıyor bu 42k alınmaz diyor. 😀

Bunun 42'' versiyonunun incelemesini gördüm kalibrasyonu çok iyi. Dolu dolu tv alıyorsun monitör parasına. Benim 55'' yerim yoktu zaten 48'' cık oturdu. 55'' isteyen 55q6c veya 55c6k falan alabilir bu bütçeye. Onlarda giriş-orta segment mini led. Bu modelin rakibi c7k-q7c serisi. Ki oled yine eziyor.

@Tayfunns parlaklığı nasıl hocam? 42 ve 48" modellerinin parlaklığı 55 65ten az diye biliyorum. Bir de büyüklüğü 1.5 metre uzaktan göz doyurur mu?

@Tayfunns parlaklığı nasıl hocam? 42 ve 48" modellerinin parlaklığı 55 65ten az diye biliyorum. Bir de büyüklüğü 1.5 metre uzaktan göz doyurur mu?
Evet 42'' ve 48'' modelde MLA yok. Bu yüzden parlaklığı 55'' ve üstü modellerden düşük. Ama parlaklığı ona rağmen gayet iyi. Gece vakti %50 parlaklıkta kullanıyorum, gündüz vakti hdr ile oyunları oynarken %100 parlaklıkta kullanıyorum. Gündüz güneş ışığı pencere önünde olduğundan ekran da glossy kaplama olduğundan aşırı yansıma yapıyor. Parlaklık bunu bastıramıyor. Bu yüzden pencere önü kullanıyorsan gündüz vakti sıkıntı. Ama saat akşam 4-5 ve sonrasında sorun yok, pencere önü bile olsa kurtarıyor. Bence ciddi manada yansımayı ancak LG G5 çözer. Onun kaplaması biraz daha iyi ve aşırı yüksek parlaklığa çıkıyor. Veya samsung oled tv alıcaksın mat kaplama ile çözeceksin. Ben genelde ikindi ve sonrasında kullandığımdan sorun olmuyor. Ama gündüz ışığında yetersiz.

Boyut olarak yetiyor 2 metre civarında mesafe var aramda. Yansıma tek şikayet ettiğim konu.

Bir de şöyle bir şey var, parlaklığı fullersek yanma daha hızlı olacak. Sallıyorum bu 300nit olsun. MLA modellerde 400nit olsun. 400nit köklediğin zaman zaten daha fazla ısınması muhtemel. Yani parlaklığı 300nit'e düşürmek isteyeceksin. G5 olsa Tandem panel kullandıgından daha dayanıklı olduğu için parlaklığı yüksek tutabilirsin, garantisi de 5 yıl olması lazım. Ama C5 de mecbur kısacaksın. 55'' modelin avantajını kullanmak istiyorsan parlaklığı fullemen gerekiyor. Eğer fullemezsen sadece boyut için 20k fark ödemiş olacaksın. Eğer parlaklık değilde yansımayı azaltsalardı işte o zaman işler değişirdi. Benim gibi kullanacaklar alabilir, ama gündüz kullanırım diyenler glossy kaplama yüzünden ayna gibi yansıtan bir ekran ile karşılaşacaklar. Mini LED TV ler de glossy kullandıgından dikkat etmek gerekiyor. Kaplama çok önemli bir seçim. Glossy keskinliğini mi, yoksa mat konforu mu?

Son düzenleme:
Evet 42'' ve 48'' modelde MLA yok. Bu yüzden parlaklığı 55'' ve üstü modellerden düşük. Ama parlaklığı ona rağmen gayet iyi. Gece vakti %50 parlaklıkta kullanıyorum, gündüz vakti hdr ile oyunları oynarken %100 parlaklıkta kullanıyorum. Gündüz güneş ışığı pencere önünde olduğundan ekran da glossy kaplama olduğundan aşırı yansıma yapıyor. Parlaklık bunu bastıramıyor. Bu yüzden pencere önü kullanıyorsan gündüz vakti sıkıntı. Ama saat akşam 4-5 ve sonrasında sorun yok, pencere önü bile olsa kurtarıyor. Bence ciddi manada yansımayı ancak LG G5 çözer. Onun kaplaması biraz daha iyi ve aşırı yüksek parlaklığa çıkıyor. Veya samsung oled tv alıcaksın mat kaplama ile çözeceksin. Ben genelde ikindi ve sonrasında kullandığımdan sorun olmuyor. Ama gündüz ışığında yetersiz.

Boyut olarak yetiyor 2 metre civarında mesafe var aramda. Yansıma tek şikayet ettiğim konu.
hocam ben odam için tv almak istiyorum ama 48" tv için küçük mü kalır düşüncesindeyim yaklaşık 1.5 metre oturma mesafesi olacak. 55" için ekstra 20k vermem parlaklık da sıkıntı değil odam karanlık tek sorun büyüklük.

Ürün çok iyi, fiyatı daha iyi ama
öyle bir boyutu var ki tv için fazla küçük monitör için fazla büyük

hocam ben odam için tv almak istiyorum ama 48" tv için küçük mü kalır düşüncesindeyim yaklaşık 1.5 metre oturma mesafesi olacak. 55" için ekstra 20k vermem parlaklık da sıkıntı değil odam karanlık tek sorun büyüklük.
Dediğim gibi ben 2 metre civarında kullanıyorum bana cuk oturdu. Eğer 55'' olsaydı biraz daha geriye koyardım muhtemelen. Salonda 55'' dandik bir TV de var hiç eksikliğini hissetmedim büyüklük olarak. Karanlık bir odada parlaklığı rahatlıkla yeter. Gece %50 kullanıyorum fazlası göz yoruyor. Monitörde de %90 kullanıyorum qd oled aw2725df var. Ama o model de 205nit parlaklığa sahip.

8235.webp
8236.webp
8165.webp
6874.webp
6879.webp
6703.webp
6689.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürün çok iyi, fiyatı daha iyi ama
öyle bir boyutu var ki tv için fazla küçük monitör için fazla büyük
Salona bir daha gidip kontrol ettim 48'' ile 55'' arasında WoW denecek bir fark göremedim. 2 metre civarı mesafe için gayet yetti. 55'' hayır demem ama dediğim gibi küçük olduğunu düşünmüyorum. Eğer 3-3.5 metre falan mesafe varsa o zaman küçük gelmeye başlar. 42'' olsaydı küçük derdim ama 48'' 2metre civarı için cidden küçük sayılmaz. Millet 1080p 24'' monitör kullanıyor bana küçücük geliyor. Eğer 55'' alışkınsanız (ben alışkın değilim 27'' monitörden geçtim) o zaman rahatsız edebilir. Ama düşünüyorum 1.5 metre diyor boyumdan kısa yetmeme ihtimali yok bence.

Son düzenleme:
Dediğim gibi ben 2 metre civarında kullanıyorum bana cuk oturdu. Eğer 55'' olsaydı biraz daha geriye koyardım muhtemelen. Salonda 55'' dandik bir TV de var hiç eksikliğini hissetmedim büyüklük olarak. Karanlık bir odada parlaklığı rahatlıkla yeter. Gece %50 kullanıyorum fazlası göz yoruyor. Monitörde de %90 kullanıyorum qd oled aw2725df var. Ama o model de 205nit parlaklığa sahip.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Salona bir daha gidip kontrol ettim 48'' ile 55'' arasında WoW denecek bir fark göremedim. 2 metre civarı mesafe için gayet yetti. 55'' hayır demem ama dediğim gibi küçük olduğunu düşünmüyorum. Eğer 3-3.5 metre falan mesafe varsa o zaman küçük gelmeye başlar.
renodx mi hocam o gurmelik var sizde :D windows 11de dolby vision seçeneği çıkıyor mu hocam hdr menüsünde?

renodx mi hocam o gurmelik var sizde :D windows 11de dolby vision seçeneği çıkıyor mu hocam hdr menüsünde?
Dolby vision tv de aktifde Windows da hatırlamıyorum nasıl kontrol ediliyor? Araya karışmış renodx kullanacak kadar uğraşıp en basit şeyi kontrol etmeyi unutmuşum. Bu arada dolby vision biraz önemsiz zira içeriklerin çoğu desteklemiyor. Biraz pazarlama yani. Yine de para verdik kullanalım. Windows hdr ayarları kısmında çıksaydı görürdüm başka yerden mi yapılıyor acaba? Ona bir bakmak lazım müsaitliğimde, sen biliyorsan söyle kontrol edeyim.

Dolby vision tv de aktifde Windows da hatırlamıyorum nasıl kontrol ediliyor? Araya karışmış renodx kullanacak kadar uğraşıp en basit şeyi kontrol etmeyi unutmuşum. Bu arada dolby vision biraz önemsiz zira içeriklerin çoğu desteklemiyor. Biraz pazarlama yani. Yine de para verdik kullanalım. Windows hdr ayarları kısmında çıksaydı görürdüm başka yerden mi yapılıyor acaba? Ona bir bakmak lazım müsaitliğimde, sen biliyorsan söyle kontrol edeyim.
dediğiniz gibi çok az oyun destekliyor hocam ben film vs. için merak etmiştim. hdr ayarlarda olması lazım gözükmüyorsa internetten bir bakın aktif etmek için dolby nin storedaki uygulamaları vs. kullanılıyordu sanırım çok bilmiyorum

Ekler

• 1773265019792.webp
    1773265019792.webp
    78.9 KB · Hit: 47
Geri