❌İndirim Bitti! LG C5 W-Oled TV 42.499 TL

Monitöre 70-80 cm mesafe ile oturuyorumdur tv ye o mesafeden oturmam imkansız. 48'' için 1.25-1.5 metre civarından daha yakına kesinlikle oturulmaz göz bozar. Keskinlikte en ufak kayıp yaşamadım aksine daha iyi oldu. Ayrıca dediğim gibi çok yakından bakmak (monitör gibi) bana göre imkansız. Belirli bir mesafe koyman şart.
TV olarak 65'' bence en iyi seçeneklerden biri ama dediğim gibi herkesin o kadar yeri yok, herkesin bütçesi çıkmıyor, tv ler zaten monitörlerden hantal oled olması bir avantaj vs pc/tv karışımı için 48'' gayet iyi eğer mesafeyi ona göre ayarlayabiliyorsan. Ama 65'' ile birlikte deneyip kıyaslamak isterdim. Eğer fps, MOBA vs oynanacaksa 24'' veya 27'' monitörde alınabilir yanına. 4 bin tl ye 200hz 24'' monitörler var. Bu söylediklerim tv + pc kullanımı icin. Sadece tv odaklı kullanılacaksa fiyat hariç 65'' çok daha iyi tabii sözüm yok

Of setup güzelliği
Bana 27 tam ideal geliyor ya PC setupu için.
48 inch TV alacaksam bir elime gamepad. En az 1.5 metre uzaklık.
Birde şu koltuk öffffff.
1773311114028.webp

Bana 27 tam ideal geliyor ya PC setupu için.
48 inch TV alacaksam bir elime gamepad. En az 1.5 metre uzaklık.
Birde şu koltuk öffffff.
Alıntıyı görüntüle
27'' için yakından oturman gerekiyor ve ekran büyüklüğü tatmin etmiyor. Yatak/koltuk vs uzanarak oynamak lazım. Buna da 42'', 48'' ideal. 55'' ve 65'' artık tam bir TV oluyor pc için yer ayarlamak zor. Eğer yer varsa daha da iyi olur tabii. Bana bundan lazım, konfor 42'' ve üstü ile başlar bence.

@Tayfunns hocam gri testi yaptınız mı özellikle woledlerde çok şikayetçiler grey uniformity konusunda qd oledden baya kötü diye biliyorum. bir test yapıp görsel paylaşma şansınız var mı?

@Tayfunns hocam gri testi yaptınız mı özellikle woledlerde çok şikayetçiler grey uniformity konusunda qd oledden baya kötü diye biliyorum. bir test yapıp görsel paylaşma şansınız var mı?
Yaptım gayet iyi. Görsel paylaşmak isterdim ama kamerada benim gördüğüm gibi gözükmüyor, 10 kat fazla cıkıyor fotoğraf çekerken. Bu yüzden gösteremiyorum. %90 da yok gibi bir şey, %95 de birazcık var ama cidden yine de iyi. QD-Oled monitörüm ile kıyasladığımda önemli bir fark göremedim, ki QD-Oled'in homojenlik konusunda ne kadar iyi oldugunu duymussunuzdur zaten. Ayrıca Resident evil requiem bitirdim, herhangi bir grey banding gözlemlemedim. Aynı şekilde dead space remake de oynadım bir kaç saat yine sorun yoktu. Onun dışında spiderman remastered, gow ragnarok, rdr2, mass effect legendary edition vs oynadım sıkıntı yok.

Gördüğüm kusurlar

VRR Flicker (oled de kaçınılmaz)
Aşırı yansıma
Parlaklığı iyi olsa da yansımayı gündüz vakti bastıramıyor, çünkü pencere önünde kullanıyorum. QD-Oled monitörümden HDR da çok daha parlak, bu sayede daha iyi hdr deneyimi sunuyor (kusur değil eklemek istedim)
Yanlardan bakınca yeşil bir ton beliriyor (qd oled de bu sorun yok, W-Oled kusuru)
55'' modelinde yeterli olacagını düsünmüyorum yansımadan kurtulmak icin G4 veya G5 serisi şart.

Ben bunu monitör olarak kullanmak için alacaktım ama yanık garantisi olmaması yüzünden vazgeçtim. Günlük uzun saatler boyunca kullanıyorum ve 2. bir monitör ile uğraşmak istemedim. G5 modellerinde yanık garantisi varmış ama 48 satışı yok. Bir de şöyle bir sorun gördükten sonra tamamen vazgeçtim.

Son düzenleme:
Ben bunu monitör olarak kullanmak için alacaktım ama yanık garantisi olmaması yüzünden vazgeçtim. Günlük uzun saatler boyunca kullanıyorum ve 2. bir monitör ile uğraşmak istemedim. G5 modellerinde yanık garantisi varmış ama 48 satışı yok. Bir de şöyle bir sorun gördükten sonra tamamen vazgeçtim.
genelde ideal oturma mesafesinden daha yakında oturuyorum benim için sorun olacak gibi. panel değil lgnin ayarlarıyla alakalı bir sorunmuş keşke kullanıcıya açılıp kapatma seçeneği sunsalar. servis menüsüyle falan çözülür mü acaba kim uğraşacak onla da

Ekler

• 1773347267406.webp
    1773347267406.webp
    165.3 KB · Hit: 23
Ben de bu sorun yok. En azından ben görmedim. Yanık garantisi 2 yıl diye hatırlıyorum c serisinde. Ama çok önemli değil. C1 kullanıp hala sorun yaşamayan var. Yıl 2026 olmuş 1-2 yılda yanmaz ki bu paneller. Kaldı ki 2 yıl garantin var, eğer yardımcı olmazlarsa THH başvurursun. Mesele 2 yıldan sonrası. Asıl yanık uzun vade de sorun oluyor.

hocam sizin paylaştığınız bu görselde bile çapraz dither var sanırım. ilk gördüğümde yakından çektiğiniz için ppi pixel ile alakalı bir şey sanmıştım ama homojen dağılmamış orta kısımlarda çok belli
Kameradan kaynaklı muhtelen ben fark etmedim. Ama dur pc açıp bir daha kontrol edicem.

Kontrol ettim gözümü ekrana sokacak kadar yakınlaştıam yine de yok. Kameradan kaynaklı varmış gibi gözüküyor ama yok. Zaten olsa fark ederdim fotoğrafta varmış gibi duruyor. Kameraylada teyit ettim kamerada varmış gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
hocam 2 metre uzaktan fark edilmiyormuş zaten. 1 1.25m gibi uzaklıkta oturanlar için çok göze batıyormuş.
Hocam yazdıgımı okumadınız sanırım ekrana dibinden baktım aramda kolum kadar mesafe yoktu. Yok diyorum kamerada var gibi gözüküyor yalan söyleyecek halim yok. Dibine dibine giriyorum yok yani eski versiyonlarda vardır belki. Fotoğrafta var gibi gözüküyor zaten her reddit başlıgına inanmayın. Mağazaya gidip kontrol edebilirsiniz. Homojenlik testini de paylaşamadım bu yüzden QD-Oled bile grey banding yapıyor fotoğraflara bakacak olursak öyle söyleyeyim. Kameralara inanmayın LCD monitörü karanlıkta çekince nasıl parlatıyor ışık sızması var gibi gösteriyor aynı mevzu. Kamera ile gerçekte gözüken farklı.

Tek gördüğüm çok yakından baktığımda youtube karanlık tema kullanıyorum bu arada koyu tonlarda Grey banding yukarıdan aşağıya doğru boydan boya hafif çizgiler. Onda da çok yakından bakmam gerekiyor. Paylaştığım resimdeki çizgi çizgi gözükme durumu kameradan kaynaklı, TV'den değil. Aynı yeri açıp 50-100-150cm mesafeden dikkatlice baktım böyle bir şey göremedim. Paylaşılan reddit post'u abartı, görseldeki gibi bir durum yok. Eski ünitelerde vardır belki bilemiyorum, ancak 2 farklı kişi daha aldı biri yeşil forumdan, diğeri de yine bu forumdan. İkisinde de bu şikayeti duymadım. Kendimde baktım yok yani. Tek bir reddit postundan ve kameradan kaynaklı yanlış çıkmasından ötürü düşünmeyin. Sizin fotoğraflarda gördüğünüzü telefondan bende görüyorum ama TV de bu durum yok. Olsa fark ederdim.

Hatta sana qd oled monitörümden örnek göstereyim. Servis menüsü çekmiştim. Fotoda nasıl cıkmıs aynı bunda da varmıs gibi. Hatta daha da kötü. 😀
8099.webp

Son düzenleme:
Hocam yazdıgımı okumadınız sanırım ekrana dibinden baktım aramda kolum kadar mesafe yoktu. Yok diyorum kamerada var gibi gözüküyor yalan söyleyecek halim yok.
Yok hocam est. ben mesaj gönderirken siz ekleme yapmışsınız bende gözükmedi o yüzden. Bu bahsettiğim dither meselesi lg 3 serisinde yokmuş 4 ve 5'te varmış. Çok yakından bazı hareketli sahnelerde test videolarında falan fark ediliyormuş. Bende var yok meselesi değilmiş ama siz fark etmiyorsanız çok iyi. Ben yakından bakacağım için endişeli yaklaşıyorum sadece. Bu tarz şeyleri fazla kurcalayıp kuruntu yapmamak gerek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,951
Üyeler
191,186
Son üye
GİRİŞ
Geri