RX 6000 ve RX 7000 serisine FSR 4.1 gelebilir (söylenti)

tam 9070xt aldım indirimde vatandan swift beyaz model 7800xtyi kaldırdım bunu gördüm getirebiliyorlarsa getirsinler

6000 zor onda donanım yok ama 7000 de var ona getirsinler bir zahmet, adamlar kartı tanıtırken bunda donanım var dedi sonra yazılımı vermedi 😀
Belki dlss 4.5 ve rtx 2000 gibi olur, performans kaybı fazla olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FSR 4.0'nın RX 7000'de çalışacağı muhabbetleri dönmüştü, altı boş çıktı. 4.1'de de boş çıkacak muhtemelen. AMD RX 9000'ları pazarlamak için kullanıyor FSR4'ü. Yeni nesil kartlar gelene kadar RX 7000'lere FSR4 ve sonrası sürümlerin geleceğini şahsen düşünmüyorum. (6000'ler denklem dışı, zira tensor çekirdekleri yok.)
Bir ihtimal dlss 4.5 ve rtx 2000 gibi olur. FPS kaybı fazla olur ama kullanılır.

Şimdi 4.1 AI tabanlı olacağı için eksi kartların FP16 gücü 4.1 çalıştırmak için müsait. Tek fark 9060XT kadar verimli olmayabilir. Ama her halükarda 3.1den çok daha iyi çalışacaktır. Belki Crimson Desert ile beraber bir güncelleme yayınlarlar.

Ürünleri satmak icin uydurulmuş bir yalan muhtemelen.
Teoride her şey her çipte çalışır zaten ama verimli olmaz. O iş için özelleşmiş bir çip o işi çok daha iyi yapar. O yüzden kötü olacağına hiç olmasın diye düşünüyor firmalar.

Belki dlss 4.5 ve rtx 2000 gibi olur, performans kaybı fazla olur.

Bir ihtimal dlss 4.5 ve rtx 2000 gibi olur. FPS kaybı fazla olur ama kullanılır.
RTX 2050 Mobil'de bile Yapay zeka destekli image scaling'i işleyebilecek 64 adet tensor çekirdeği var. Bu yüzden iyi-kötü altından kalkabiliyor. RX 6000'larda bu direkt donanımsal olarak kartın içinde bulunmuyor fakat RX 7000'lere gelmesinde donanımsal bir engel yok (AMD'nin kendisi hariç).
Umarım bu seferki iddianın altı dolu çıkar da en azından RX 7000'lerdekiler FSR 3.1 gibi bir faciadan kurtulur.

optiscaler kullanarak rx6800xt ile fsr 4.1 i oyunlarda kullanabiliyorum zaten görüntü kalitesinde fsr 3 e göre çok fark var bildiğin fsr 4 tek eski yani fsr 3 e göre 5 6 fps daha az veriyor

amd drıverıne bi yama yaparak optiscaler kullanmadan bile fsr 4 destekleyen oyunlarda fsr 4 çalıştırabiliyorsun yani 6000 serisi fsr4.1 çalıştırabilir durumda ondan sonraki sürümleri çalıştıramıyor

optiscaler kullanarak rx6800xt ile fsr 4.1 i oyunlarda kullanabiliyorum zaten görüntü kalitesinde fsr 3 e göre çok fark var bildiğin fsr 4 tek eski yani fsr 3 e göre 5 6 fps daha az veriyor

amd drıverıne bi yama yaparak optiscaler kullanmadan bile fsr 4 destekleyen oyunlarda fsr 4 çalıştırabiliyorsun yani 6000 serisi fsr4.1 çalıştırabilir durumda ondan sonraki sürümleri çalıştıramıyor
Resmi destek gelmesi daha iyi olur. Optiscaler ile kullanılıyorsa resmi destek de gelebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,112
Üyeler
191,309
Son üye
Mustafa588
Geri