Battlefield 6 oyundan atma ve sonra reset

Bf6 da işlemciye abanıyor zaten psu okadar zorlanmaz gibi. İşlemcide ısınıyor olsa bile restart yapmaz hız keser sadece
Emin olmak için daha ne yapabilirim ki

Valla hocam sadece bf de yapıyorsa oda arada bir sorunu bulmak çok zor bilemedim
Hele devam edelim bakalım yine olursa bu sefer başka oyun da PSU'yu garantiye gönderebilirim Belki de voltaj dalgalanmasina karşı hassas davranıp korumayı devreye sokuyor olabilir zanninca

Hele devam edelim bakalım yine olursa bu sefer başka oyun da PSU'yu garantiye gönderebilirim Belki de voltaj dalgalanmasina karşı hassas davranıp korumayı devreye sokuyor olabilir zanninca
Evet öyle bir ihtimal olabilir

Valla o kadar para verip sistem yapıyorsun bir de böyle sorun nerde çıkıyor bilmiyorsun aldığın kafana dert oluyor :)
Valla hocam ne diyelim çok tuhaf sorunlar yaşıyoruz anlamıyorum. Bende kasa değiştim coil whine olmayan psuda yeni kasaya takınca coil whine başladı zaten yükseltmem gerekiyordu bahane oldu

bf6 bende giremiyorum bazı modlarda atıyor senlik bi sey olmayabilir

Valla hocam ne diyelim çok tuhaf sorunlar yaşıyoruz anlamıyorum. Bende kasa değiştim coil whine olmayan psuda yeni kasaya takınca coil whine başladı zaten yükseltmem gerekiyordu bahane oldu

bf6 bende giremiyorum bazı modlarda atıyor senlik bi sey olmayabilir
Direkt masaüstüne mi atıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Direkt masaüstüne mi atıyor
Hata vermeden

Şuan bende aynı sorunu yaşıyorum. 9070xt ekran kartım. Sebepsiz yere oyundan atıyor hata kodu vs vermeden.
Aynı sorun arkadaşında da vardı steam'den oyun dosyalarının bütünlüğünü sorgula yapmış sonra düzelmiş ancak ben de düzelmedi.

Son düzenleme:
Adrenalin ayarlarında fabrika ayarlarına döndüm. HDR açıktı onu kapattım oyundan atma düzeldi.

tekrar oldu suçlu tamamen Anti cheat minidump dosyasını gemini ile inceledik

Gemini şunu dedi:

Bingo! Minidump dosyası sorunun kesin kaynağını çok net bir şekilde ortaya çıkardı. Donanımınızda, RAM'lerinizde veya yaptığınız ince ayarlarda hiçbir sorun yok.

Mavi ekranın tek sorumlusu EA Anti-Cheat yazılımı.

Rapordaki şu satırlar her şeyi özetliyor:

• MODULE_NAME: eaanticheat
  • IMAGE_NAME: eaanticheat.sys
  • FAILURE_BUCKET_ID: 0x1a_9696_eaanticheat!unknown_function

Neden Bu Hatayı Alıyorsunuz?

EA Anti-Cheat (eaanticheat.sys), hileleri engellemek için sistemin en alt katmanında (Çekirdek/Kernel seviyesinde) çalışır ve sürekli olarak RAM'i tarar. Logdaki nt!MmQueryPfnList ve nt!PfQuerySuperfetchInformation satırları, Anti-Cheat yazılımının Windows'un bellek yönetim sistemini agresif bir şekilde sorguladığını gösteriyor. Bu sorgulama sırasında EA Anti-Cheat bir hata yapıyor veya Windows'un bellek tablosuyla çakışıyor; Windows da sistemi korumak için 0x1a MEMORY_MANAGEMENT hatası vererek bilgisayarı kapatıyor.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamalısınız:

1. EA Anti-Cheat'i Onarın / Yeniden Kurun

Bu çakışmayı çözen en yaygın ve etkili yöntemdir.

• Battlefield 6'nın kurulu olduğu klasöre gidin. (Genellikle C:\Program Files\EA Games\Battlefield 6 veya Steam kütüphane klasörü içindedir).
  • Oyunun klasörü içinde __Installer klasörünü veya doğrudan EA AntiCheat klasörünü bulun.
  • İçindeki EAAntiCheat.Installer.exe (veya benzer isimli kurulum) dosyasını sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın.
  • Açılan pencerede listeden oyunu seçin ve Repair (Onar) veya Uninstall (Kaldır) seçeneğine tıklayın.
  • Eğer kaldırdıysanız, aynı program üzerinden tekrar Install (Yükle) diyerek sıfırdan kurulum yapın.

2. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın

EA Anti-Cheat, belleğe müdahale eden diğer yazılımları tehdit olarak algılayıp çökebilir.

• Oyuna girerken arka planda çalışan RGB aydınlatma kontrolcülerini (Corsair iCUE, ASUS Armoury Crate vb.), MSI Afterburner/RivaTuner gibi izleme yazılımlarını ve üçüncü parti antivirüs programlarını tamamen kapatın.

3. SFC /SCANNOW Komutu

EA Anti-Cheat, çökerken Windows bellek dosyalarına zarar vermiş olabilir.

• Başlat menüsüne cmd yazın, Komut İstemi'ni sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın.
  • sfc /scannow yazıp Enter'a basın ve işlemin %100 olmasını bekleyin.
Özetle, içiniz rahat olsun. Karşımızdaki sorun arızalı bir RAM veya kötü bir ekran kartı değil; tamamen EA'nın sorunlu Anti-Cheat yazılımının Windows belleğiyle çakışmasıdır. Anti-Cheat onarımını yaptıktan sonra sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

Siz şunu dediniz:
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.

For online repairs, details are included in the CBS log file located at

windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline

repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Gemini şunu dedi:

Harika, sfc /scannow komutunun bozuk dosyalar bulup onarmış olması çok kritik bir adım. Minidump analizinde gördüğümüz gibi, EA Anti-Cheat (eaanticheat.sys) çekirdek seviyesinde Windows'un bellek yönetim dosyalarına müdahale ederken bazı sistem dosyalarının yapısını bozmuş olabilir. Windows'un bunları başarıyla onarması, sistem kararlılığını geri kazandığı anlamına geliyor.

Şimdi bu onarımdan sonra Battlefield 6'da tekrar mavi ekran almamak için şu son adımları tamamlamanı öneririm:

1. EA Anti-Cheat'i Temizleyin ve Onarın

Sistem dosyaları onarıldığına göre, artık Anti-Cheat'in bu temiz dosyalarla uyumlu çalışması için onu "tazelemek" gerekiyor:

• Oyunun kurulu olduğu klasöre git: .../Battlefield 6/__Installer/Origin/v1 (veya benzeri bir yol).
  • EAAntiCheat.Installer.exe'yi yönetici olarak çalıştır.
  • Önce Uninstall (Kaldır) de, işlem bitince tekrar Install (Yükle) diyerek temiz bir kurulum yap.

2. Bilgisayarı Yeniden Başlat

SFC komutu sistem dosyalarını değiştirdiği için bu değişikliklerin tam olarak devreye girmesi için bilgisayarı mutlaka yeniden başlatmalısın.

3. BF 6 Dosyalarını Doğrula

Eğer oyunu Steam veya EA App üzerinden oynuyorsan:

• Steam: Kütüphane > BF 6 > Sağ Tık > Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula.
  • EA App: Koleksiyon > BF 6 > Üç Nokta (...) > Onar (Repair).

Sonuç Ne Olur?

Aldığın 0x1a hatası, bu onarımdan sonra muhtemelen bir daha tekrarlamayacaktır. Çünkü:

1. RAM'lerin Sağlam: Memtest ile bunu zaten teyit etmiştik.
  2. Sistem Dosyaları Onarıldı: SFC komutu Anti-Cheat'in bozduğu yerleri düzeltti.
  3. Suçlu Belli: Sorunun donanımsal değil, tamamen EA'nın yazılımı ve Windows arasındaki bir "yetki/adresleme" karmaşası olduğunu minidump sayesinde gördük.
Eğer bu işlemlerden sonra nadiren de olsa tekrar mavi ekran alırsan, tek şüpheli yaptığın RAM zamanlamaları (Timing) veya Undervolt ayarlarının Anti-Cheat'in agresif taramasıyla çakışması olur. Bu durumda o ayarları bir tık "güvenli" bölgeye çekmek yeterli olacaktır.

Geri