- Bütçe
- 18000
Yaklaşık 6 aydır RX 7600 kullanıyorum ama açıkçası performansından memnun kalmadım. Özellikle FSR kullandığım oyunlarda görüntü kalitesi ve uzak mesafelerdeki detaylar oldukça kötü geliyor. Ray tracing tarafı da beklentimi karşılamıyor. 8 GB VRAM yetersiz olmasına rağmen low RT’de daha dengeli bir performans beklerdim. Kısacası kart oldukça dengesiz; sürekli mikro takılmalar, çökmeler ve FPS drop’lar yaşıyorum.
En son Helldivers 2 oynarken lobiye bile geçmeden bilgisayarın kapanması da beni rahatsız etti. Bu yüzden sistemi değiştirme kararı aldım ve Nvidia’ya geçmeyi düşünüyorum.
Bu kart için 13.000 TL fiyat koydum, sizce bu fiyat uygun mu? Ayrıca şu an için RTX 4060 veya RTX 5060 düşünüyorum, 8 GB modellerine bakıyorum. Üzerine çok bir ekleme yapmadan geçiş yapmak istiyorum. DLSS 5 mantıklı mı yoksa 4060 ile yetinilir mi? İkisi de benzer fiyatlarda. Başka daha mantıklı bir öneriniz varsa onu da duymak isterim.
En son Helldivers 2 oynarken lobiye bile geçmeden bilgisayarın kapanması da beni rahatsız etti. Bu yüzden sistemi değiştirme kararı aldım ve Nvidia’ya geçmeyi düşünüyorum.
Bu kart için 13.000 TL fiyat koydum, sizce bu fiyat uygun mu? Ayrıca şu an için RTX 4060 veya RTX 5060 düşünüyorum, 8 GB modellerine bakıyorum. Üzerine çok bir ekleme yapmadan geçiş yapmak istiyorum. DLSS 5 mantıklı mı yoksa 4060 ile yetinilir mi? İkisi de benzer fiyatlarda. Başka daha mantıklı bir öneriniz varsa onu da duymak isterim.
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
- Anakart: ASUS PRIME A520M-R
- RAM: 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz Lexar THOR CL16
- Ekran kartı: ASUS Dual Radeon RX 7600 EVO OC 8 GB
- Güç kaynağı: Rampage 600W 80+ Bronze