Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

Alıntıyı görüntüle

Bu iki uyarıyı yok edemedim, chipseti ve usb sürücüsünü tekrar kurdum yine gitmediler neden olabilir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Denemek amacıyla 26.3.1 yükledim şuan donmuyor, oyun ve discordu yükleyeceğim şimdi
Bu iki hatayı çözdüm, ilki için manuel elimle bilgisayarın içinden AMD Chipset sürücü dosyasından PCI klasörünü seçip güncellettim düzeldi.
İkincisi için ise benim anakartta bulamadığım için ASUS X870 anakartın sayfasından ASMedia USB4 Host Controller indirdim o da gitti.

Bu arada konuyu uzatmak istemem ama adrenalin ayarlarında bende fan ayarı yaparım genelde. Her zaman olmasada haftada bir sıfırlıyor dediğin gibi. Bu gariptirki bazı format sonrası hiç olmuyor bazen çok daha sık oluyor bazen uzun süyor bazen hergün. Belirsiz yani. Ben ayarları masaüstümde bi dosyaya kaydettim. Direkt geri yüklüyorum. Yani can sıkıcı tabi. Ama gözüme batmıyor çok performansına göre. Adrenalin bazen gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Güzel görünüyor ama stabil değil. Oyunları veya programlarımı etkilemez ama bu durum.

Şaka maka bu gün o kadar çok konuya yazdım ki şu kartlar ile ilgili 15k mesaj olmuşuz gider ayak xd.

Bu arada konuyu uzatmak istemem ama adrenalin ayarlarında bende fan ayarı yaparım genelde. Her zaman olmasada haftada bir sıfırlıyor dediğin gibi. Bu gariptirki bazı format sonrası hiç olmuyor bazen çok daha sık oluyor bazen uzun süyor bazen hergün. Belirsiz yani. Ben ayarları masaüstümde bi dosyaya kaydettim. Direkt geri yüklüyorum. Yani can sıkıcı tabi. Ama gözüme batmıyor çok performansına göre. Adrenalin bazen gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Güzel görünüyor ama stabil değil. Oyunları veya programlarımı etkilemez ama bu durum.
Zaten amd nin içinden geçen şey %90 adrenalinin sapıtması oluyor o kadar kötü kodlamışlar ki :D eskiden mimariydi çözdüler bi şunu çözemediler.

1. En son ekran kartı sürücüsünde Discord’da yayın açarken VRAM kullanımı 16 GB’ı tamamen dolduruyor, hatta aşıyordu ve yayın açılamaz hale geliyordu. Sürücü değiştirince bu sorun düzeldi fakat bu sefer yayın açtığım anda %1 FPS değeri 1 FPS’e düşmeye başladı. Bu sorunu çözmek için 4 ay önceki 25.9.2 sürümüne geri döndüm.
  2. Hytale oyununu denediğimde “Required OpenGL function is not available: glGenQueries” hatası aldım. Araştırdığımda bunun AMD ekran kartlarında eksik bir paketle ilgili olduğu yazıyordu. Gerekli dosyayı kurunca oyun açıldı ancak bu sefer 10–20 FPS civarında, oynanamayacak derecede kötü performans aldım. Forumlarda bunun da AMD kartlara özgü bir sorun olduğu belirtiliyordu, bu yüzden oyunu bıraktım.
  3. GTA V Enhanced oynarken FPS değerim 130–150 arasında olmasına rağmen %1 FPS değerleri 20 civarına düşüyordu ve akıcı bir deneyim elde edemiyordum. Oyunu 120 Hz’e sabitleyip V-Sync açarak bu sorunu geçici olarak çözdüm.

Discord, Hytale, Gta V konusunda sorun yaşadığım için biraz sinirlendim açtım ama Adrenaline en azından açılsın yani sürekli takılıp donuyordu az önce 26.1.1 ile hiç anlam veremedim. Gidip 26.3.1 yükledim şimdi Discord ve oyun yayını deneyeceğim.

Discord, Hytale, Gta V konusunda sorun yaşadığım için biraz sinirlendim açtım ama Adrenaline en azından açılsın yani sürekli takılıp donuyordu az önce 26.1.1 ile hiç anlam veremedim. Gidip 26.3.1 yükledim şimdi Discord ve oyun yayını deneyeceğim.
Hocam senin sorun çözülürse sana zahmet benim yaşadığım sorun sendede oluyor mu deneyebilir misin?

youtube videosunda sayfada dolaşında beyaz tonda oluyordu video, birde kayıt aldığımda sarımsı oluyordu.

Hocam senin sorun çözülürse sana zahmet benim yaşadığım sorun sendede oluyor mu deneyebilir misin?

youtube videosunda sayfada dolaşında beyaz tonda oluyordu video birde kayıt sarımsı oluyordu.
Tabii denerim.
Takipteyim umarım çözersin. Sonu ne olacak diye merak konusu :D
Çözersem de Windows 10 çözmüş olacak 14 Ekim'e kadar kullanıp yine Windows 11 geçicem mecbur destek kalkınca oyunların Anti-Cheat'ı bile oynatmıyor en basiti CS2 Faceit.

youtube videosunda sayfada dolaşında beyaz tonda oluyordu video, birde kayıt aldığımda sarımsı oluyordu.
Senin sorunun reditte 9 yıl önceki silinmiş hesap çözer gibi ya öyle bir sorun bu yani. Beyaz tonda olması donanımz hızlandırması ama sarı olma olayı garip.

Tabii denerim.

Çözersem de Windows 10 çözmüş olacak 14 Ekim'e kadar kullanıp yine Windows 11 geçicem mecbur destek kalkınca oyunların Anti-Cheat'ı bile oynatmıyor en basiti CS2 Faceit.
Teşekkürler, Windows 10 desteği bitene kadar düzelir diye umuyorum stabilite sorunları.

Senin sorunun reditte 9 yıl önceki silinmiş hesap çözer gibi ya öyle bir sorun bu yani. Beyaz tonda olması donanımz hızlandırması ama sarı olma olayı garip.
Donanım hızlandırması falan ama başkasında oluyor mu o da önemli sarı kayıt vs konu sahibi kendi umarım kendi sorunu çözerse bir bakacak, eğer ondada oluyorsa yazılımsal diyeceğim geçeceğim. ama eğer aynı sorun olmuyorsa iade ederim gibi.

Teşekkürler, Windows 10 desteği bitene kadar düzelir diye umuyorum stabilite sorunları.

Donanım hızlandırması falan ama başkasında oluyor mu o da önemli sarı kayıt vs konu sahibi kendi umarım kendi sorunu çözerse bir bakacak, eğer ondada oluyorsa yazılımsal diyeceğim geçeceğim. ama eğer aynı sorun olmuyorsa iade ederim gibi.
Tam olarak ne yapmam gerektiğini söyleyin hocam aynısını yapayım.

En hızlı test edebileceğim Minecraft vardı Shader ile hemen denedim, yayını açtığım gibi oyunum kasmaya başladı ve %1 FPS 260'ldan 90a düştü. Ekranı kapattığımda geri düzeldi. Tam ekran veya pencerelide sonuç değişmedi. Ardından ekranı paylaştım direk şuan Minecraft için oyun değil ekran paylaşımında sorun yok gibi diğer oyunları da deniyeceğim. Ekran kartı kullanımı ise sadece %1 arttı paylaşım açıkken.

1774860047404.webp

1774860075320.webp

Son düzenleme:
Youtube üzerinden herhangi bir video gireceksiniz hocam ardından sayfada aşağı yukarı yapın mouse ile video böyle beyaz hafif bir ton alıyor ama videonun belli edecek şekilde olması lazım siyah falan olsun ki o beyazlığı görebilirsiniz illa sayfada geçmenizede gerek yok tarayıcının boyutunu ayarlarken falanda oluyor kısaca video izlerken başka bir aksiyon alınca o beyaz ton ortaya çıkıyor

Bu sorunu iyice belirten video;

2. Sorun ise ekran kaydı alıyorum diyelim ki masaüstünde foruma girdiğimde normalde koyu olan forum kenarları vs direkt köyü tonlar diyeyim sarımsı duruyor.

Video;

Yazılımsal ise önemli değil ama sizde olmayıp bende olurda donanımsal olabilir iade sürecim varken kontrol etmek istiyorum şimdiden teşekkürler.

@lRAİ ikisini de denedim olmadı bende. Farklı tarayıcı denediniz mi ilk sorun için?

En hızlı test edebileceğim Minecraft vardı Shader ile hemen denedim, yayını açtığım gibi oyunum kasmaya başladı ve %1 FPS 260'ldan 90a düştü. Ekranı kapattığımda geri düzeldi. Tam ekran veya pencerelide sonuç değişmedi. Ardından ekranı paylaştım direk şuan Minecraft için oyun değil ekran paylaşımında sorun yok gibi diğer oyunları da deniyeceğim. Ekran kartı kullanımı ise sadece %1 arttı paylaşım açıkken.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Değişim iste vallahi veya iade keyfin bilir.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Çeşitli çeşitli oyunlarda test et bakalım umarım günü sorunsuz kapatırız 🙏 🥀

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,332
Üyeler
193,002
Son üye
Asivva