Nothing 3a Pro mu Yoksa Samsung A56 mı?

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
30000
Beyler max 30 liraya kadar bütçem var sizce ne almam gerek uzun süre götürecek kamerası iyi pili günlük kullanımda gidecek hızlı şarj olacak bir fp tel arıyorum öneriniz varsa alırız..

Bir Xiaomi'nin arayüzünde reklam var. Zaten tercih etmiyorum.

Samsung'un çok daha gelişmiş ve stabil arayüzünden birkaç marjinal fanboyun gazına gelip NothingOS 4 arayüzüne geçiş yaptım. Bomboş yazılımından keyif almayı bırak pişman oldum. Zaten fiyatına göre donanımı zayıf kalıyor. Konu sahibi yazılımsal eksiklerini de merak ediyorsa yazarım. Nothing'i Keyifle kullanıyorsanız ne mutlu size. Şirketin sahibiymiş gibi savunmaya devam edebilirsiniz.
Sana 3. kere soruyorum donanım olarak bana ne eksiği olduğunu söyler misin diye yazılım olarakta söyle ona göre cevap vereyim sabahtan beri sadece boş bir şekilde yazılımı donanımı zayıf diyorsun altını doldurmuyorsun. Bloatware sadece reklam değil Samsung aldığında içinde uygulamalar ile beraber geliyor dolu bir arayüze sahip Nothing de bu durum yok her şeyi kendi tercihlerine göre indirebiliyorsun sistem varsayılanı kendin seçebiliyorsun sana bırakıyor. Samsung'da reklamlı bir telefon.

Sana 3. kere soruyorum donanım olarak bana ne eksiği olduğunu söyler misin diye yazılım olarakta söyle ona göre cevap vereyim sabahtan beri sadece boş bir şekilde yazılımı donanımı zayıf diyorsun altını doldurmuyorsun.
Hocam size özelden mesaj ilettim onu okursanız benim önerim Nothing 4A olacaktır. Snap Dragon 7s Gen4 işlemcili hem yeni hemde güzel bir telefon.
S25 FE dururken Nothing 4A önermişiniz.

Nothing 4A ile S25 FE'yi kıyaslayın.

30K'ya satılan Nothing 4A'ya bakalım:

İşlemcisi S25 FE'nin yarısı gücünde

Fotoğrafta yazılımla kurtarsa da işlemcisi zayıf olduğu için video konusunda vasat. 30K'ya satılan telefon'un 4K 60 FPS video bile çekecek gücü yok.

İşlemcisi donanımsal AV1 kodeğini desteklemediği için Youtube, Netflix, İnstagram, Facebook, Twitch gibi platformlarda yaygın olarak kullanılan yüksek kalitedeki AV1 videoları varsayılan olarak oynatamıyor. Yazılımsal kod çözmeye zorlarsanız oynatır ama işlemci daha fazla güç tüketiyor.

Çerçevesi plastik.

2000 yılından kalma kağnı hızında USB 2.0 versiyonlu type-C portu var. S25 FE'nin USB 3.1 Type-C portu teorik olarak 20 kat daha hızlı ve kablolu görüntü çıkışını destekliyor.

Kablosuz şarj yok.

Nothing 4A'nın UFS 3.1 depolama birimi var. S25 fe %46 daha az güç tüketen ve iki kat daha hızlı olan UFS 4.0 kullanıyor.

Ucuz modemler gibi Wifi 6GHz desteği yok.

Nothing Sadece 3 yıl ana sürüm güncellemesi garantisi veriyor. Samsung 6-7 yıl ana sürüm güncellemesi alıyor.

Nothing 4A'nın ufak tefek artıları var ama bu eksikleri yanında önemsiz kalıyor. 33K'ya S25 FE varken bir insanın 30K'ya tırt yazılımlı nothing 4A alması için marjinal olması dışında geçerli bir sebep yok.

Son düzenleme:
S25 FE dururken Nothing 4A önermişiniz.

Nothing 4A ile S25 FE'yi kıyaslayın.

30K'ya satılan Nothing 4A'ya bakalım:

İşlemcisi S25 FE'nin yarısı gücünde

Fotoğrafta yazılımla kurtarsa da işlemcisi zayıf olduğu için video konusunda vasat. 30K'ya satılan telefon'un 4K 60 FPS video bile çekecek gücü yok.

İşlemcisi donanımsal AV1 kodeğini desteklemediği için Youtube, Netflix, İnstagram, Facebook, Twitch gibi platformlarda yaygın olarak kullanılan yüksek kalitedeki AV1 videoları varsayılan olarak oynatamıyor. Yazılımsal kod çözmeye zorlarsanız oynatır ama işlemci daha fazla güç tüketiyor.

Çerçevesi plastik.

2000 yılından kalma kağnı hızında USB 2.0 versiyonlu type-C portu var. S25 FE'nin USB 3.1 Type-C portu teorik olarak 20 kat daha hızlı ve kablolu görüntü çıkışını destekliyor.

Kablosuz şarj yok.

Nothing 4A'nın UFS 3.1 depolama birimi var. S25 fe %46 daha az güç tüketen ve iki kat daha hızlı olan UFS 4.0 kullanıyor.

Ucuz modemler gibi Wifi 6GHz desteği yok.

Nothing Sadece 3 yıl ana sürüm güncellemesi garantisi veriyor. Samsung 6-7 yıl ana sürüm güncellemesi alıyor.

Nothing 4A'nın ufak tefek artıları var ama bu eksikleri yanında önemsiz kalıyor. 33K'ya S25 FE varken bir insanın 30K'ya tırt yazılımlı nothing 4A alması için marjinal olması dışında geçerli bir sebep yok.
Yazılanların bir kısmı teknik olarak doğru olsa da genel yaklaşım fazlasıyla abartılı ve taraflı. Orta segment bir cihazı, üst segmente yakın bir modelle kıyaslayıp ‘çöp’ ilan etmek çok sağlıklı bir değerlendirme değil.

Öncelikle video konusu: 4K 60 FPS olmaması bir eksik olabilir ama bu, cihazın video performansını ‘vasat’ yapmaz. Günlük kullanıcıların büyük çoğunluğu zaten 4K 30 FPS bile kullanmıyor. Sosyal medya odaklı kullanımda fark neredeyse yok.

AV1 desteği meselesi de gereğinden fazla büyütülmüş. Donanımsal destek olmaması, cihazın YouTube veya Netflix açamayacağı anlamına gelmez. Sadece daha fazla güç tüketebilir ki bu da çoğu kullanıcı için hissedilir bir problem değil.

Plastik kasa konusu zaten bu segmentte standart. Aynı şekilde USB 2.0 da birçok orta segment telefonda var. Bunu “2000 yılından kalma” gibi lanse etmek teknik bir eleştiriden çok algı oluşturma çabası.

Depolama tarafında UFS 4.0 elbette daha hızlı ama günlük kullanımda uygulama açılışı, sosyal medya, kamera gibi senaryolarda bu fark çoğu kullanıcı için dramatik değil. Kağıt üzerindeki fark ile gerçek kullanım her zaman aynı şey değil.

Kablosuz şarj ve WiFi 6E eksikliği de yine fiyat segmentine göre değerlendirilmeli. Bunlar genelde üst segmentte standart olan özellikler.

Güncelleme konusunda Samsung’un daha uzun destek verdiği doğru, bu ciddi bir artı. Şunu belirtmekte fayda var Apple nasıl yazılım ile öne geçiyorsa Nothing bu noktada yazılımıyla Samsungdan fazlasıyla önde kendi uygulamalarında ciddi eskiklikler var onları google uygulamaları ile kapatıyor ama o eksikleride zamanla kapatacağını düşünüyorum şunuda unutmamak lazım Nothing bir Startup ve 4 yıllık bir marka 4 yılda bir çok ülkeye mağazasını açtı ve 1.4 milyar dolarlık bir marka değerine ulaştı buda onu sadece "Marjinal olmak için" alanlar sınıfından çıkartıyor ne yazık ki sen ne kadar beğenmesende bu bir tercih meselesi yazdığın çoğu şey donanım veya teknik açıdan doğru olsa bile hissedilen bir fark olmayacak bile :)

Son düzenleme:
Yazılanların bir kısmı teknik olarak doğru olsa da genel yaklaşım fazlasıyla abartılı ve taraflı. Orta segment bir cihazı, üst segmente yakın bir modelle kıyaslayıp ‘çöp’ ilan etmek çok sağlıklı bir değerlendirme değil.

Öncelikle video konusu: 4K 60 FPS olmaması bir eksik olabilir ama bu, cihazın video performansını ‘vasat’ yapmaz. Günlük kullanıcıların büyük çoğunluğu zaten 4K 30 FPS bile kullanmıyor. Sosyal medya odaklı kullanımda fark neredeyse yok.

AV1 desteği meselesi de gereğinden fazla büyütülmüş. Donanımsal destek olmaması, cihazın YouTube veya Netflix açamayacağı anlamına gelmez. Sadece daha fazla güç tüketebilir ki bu da çoğu kullanıcı için hissedilir bir problem değil.

Plastik kasa konusu zaten bu segmentte standart. Aynı şekilde USB 2.0 da birçok orta segment telefonda var. Bunu “2000 yılından kalma” gibi lanse etmek teknik bir eleştiriden çok algı oluşturma çabası.

Depolama tarafında UFS 4.0 elbette daha hızlı ama günlük kullanımda uygulama açılışı, sosyal medya, kamera gibi senaryolarda bu fark çoğu kullanıcı için dramatik değil. Kağıt üzerindeki fark ile gerçek kullanım her zaman aynı şey değil.

Kablosuz şarj ve WiFi 6E eksikliği de yine fiyat segmentine göre değerlendirilmeli. Bunlar genelde üst segmentte standart olan özellikler.

Güncelleme konusunda Samsung’un daha uzun destek verdiği doğru, bu ciddi bir artı. Şunu belirtmekte fayda var Apple nasıl yazılım ile öne geçiyorsa Nothing bu noktada yazılımıyla Samsungdan fazlasıyla önde kendi uygulamalarında ciddi eskiklikler var onları google uygulamaları ile kapatıyor ama o eksikleride zamanla kapatacağını düşünüyorum şunuda unutmamak lazım Nothing bir Startup ve 4 yıllık bir marka 4 yılda bir çok ülkeye mağazasını açtı ve 1.4 milyar dolarlık bir marka değerine ulaştı buda onu sadece "Marjinal olmak için" alanlar sınıfından çıkartıyor ne yazık ki sen ne kadar beğenmesende bu bir tercih meselesi yazdığın çoğu şey donanım veya teknik açıdan doğru olsa bile hissedilen bir fark olmayacak bile :)

O kadar anlamsız bir savunmaya girdiniz ki çok güldüm. Dediğiniz gibi üst segmente yakın olan S25 FE 33K'ya satılırken 30 K'ya satılan orta segment Nothing 4A'yı almak için mantıklı bir tane sebep yazamamışınız. Yok şu eksik önemli değil yok bu eksik önemli değil gibisinden anlamsız yorumlar. 2026 ylında AV1 destekleyemeyen 4K 60FPS videoyu bile kaldıramayan işlemcinin performansını bir hesap edin. Kazık fiyatlı nothing telefon alarak firmayı biz kalkındıralım, eksiklerini kapatmasını bekleyelim. Çok mantıklı. 🤣

Nothing'in yazılımını Samsung'un yazılımıyla 1 saat kıyaslayan Nothing'in fersah fersah geride olduğunu görür. Bu konu tartışmaya kapalı. Yalan söylemenize gerek yok.

Her şey okey de (ki S25FE, çoğu konuda yerden yere vuruyor orası da ayrı mevzu), Samsung'un yazılımını neye göre geride buldunuz çok merak ettim. Android'in en kapsamlı, her şeyi içinde default olarak barındıran, en stabil arayüz Samsung'un yazılımıdır. Aksini iddia eden hayatında eline Samsung telefon almamıştır. Şu soruyu Apple'a mail atsak o bile Nothing kim kanzi der gözünüzü seveyim xD

ufs 4.0 nasıl değiştiriyor bilsen böyle bir mesaj yazmazdın
işlemcileri arasında uçurum gibi fark var
32k ve 30kya satılan 2 telefonu farklı segmentlere koymuşsun
4k 120 fps neyse de 4k 60 fps bi zahmet olsun
yazılımı samsungtan önde demişsin nothing sponsor mu oldu
suya dayanıklığı bile ipx4 varmış
yazılım nasıl öndeymiş çok merak ettim one ui 8.5tan nasıl daha iyi olabilir :kekw:

Her şey okey de (ki S25FE, çoğu konuda yerden yere vuruyor orası da ayrı mevzu), Samsung'un yazılımını neye göre geride buldunuz çok merak ettim. Android'in en kapsamlı, her şeyi içinde default olarak barındıran, en stabil arayüz Samsung'un yazılımıdır. Aksini iddia eden hayatında eline Samsung telefon almamıştır. Şu soruyu Apple'a mail atsak o bile Nothing kim kanzi der gözünüzü seveyim xD
Startup yazdığımı zaten belirttim dostum gözünle okursan yazdığım yazıyı adama donanımsal açıdan hak verdiğimi zaten görürsün.

yazılım nasıl öndeymiş çok merak ettim one ui 8.5tan nasıl daha iyi olabilir :kekw:
O sırada 2020-2021 Cihazı S20FE ile havuzda 4K 60FPS video çeken ben xD
yıllardır olan ve olması gereken şeyleri göz ardı etmesi komik gerçekten

Kullanarak deneyimleyebilirsin en saf andorid deneyimine yakın deneyimi sunuyor. Bu muhabbeti çok uzattınız arkadaşlar bu işin sonucunda tamamen kişisel tercih meselesi ben kendim Phone 3 kullanıyorum ve gayet memnunum benim kullanımım açısından bana fazlasıyla yetiyor bu kadar büyütmenin mantığı yok boş şişiriyorsunuz şu an.

Startup yazdığımı zaten belirttim dostum gözünle okursan yazdığım yazıyı adama donanımsal açıdan hak verdiğimi zaten görürsün.
''Nothing bu noktada yazılımıyla Samsungdan fazlasıyla önde'' cümlesini ben yazmadım siz yazdınız hocam

Önde zaten kullanırsan anlarsın dostum :)

Bak benim gibi kullanmış ve Nothing yazılımının ne kadar balon olduğunu anlamış. 🤣

1000022420.webp

Kaynak: https://www.hepsiburada.com/nothing...h-p-HBCV000098QMU7-yorumlari?sayfa=1&filtre=2

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,481
Üyeler
193,056
Son üye
kaanox
Geri