Intel Core Ultra 7 Processor 270K Plus Arrow Lake 3.7 GHz 24 Çekirdek 40MB L2 Önbellek Soket 1851 İşlemci Tray fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıkla
14 gen alırken olu oldugunu bile bile aldım rakibi olan 7600xin üstüne 9600x cıktı onu bile havada kara tokatlıyor hala. Muhtemelen sonraki nesil 600x işlemcisi ile bile eşit olacak 14600k. Amd fanboyları dolusuyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tlou main page shader indirirken 180w cekiyor 59 63 derece arası. Rdr de 130w cekerken 50 52 derece arası takılıyor. Pc actıgımda ss atayım
Yok öyle bir dünya dostum. 180W da çalışan herhangi bir işlemciyi o 240mm sıvı soğutma 59-60 derecelerde tutamaz bırak 59 u 70 de bile tutamaz.
165W PL kısıtlı 14700K yı 73 derecede tutuyor, 180W olduğunda 77-78 i çok rahat görür. Ayrıca 120W kısıtlı CPU yu soğuturken bile neredeyse 40db gürültü seviyesine ulaşan bir soğutucu 180W CPU soğuturken uçak motoru gibi ses çıkarır. Buyur tomshardware incelemesi ortada, kafamdan uydurduğum şeyler değil.
Dediğim gibi aksini iddia ediyorsan cinebench R23 multi açıyorsun yanına da hwinfo açıp 4-5dk çalıştıktan sonra buraya SS atıyorsun bu kadar basit.
Yok öyle bir dünya dostum. 180W da çalışan herhangi bir işlemciyi o 240mm sıvı soğutma 59-60 derecelerde tutamaz bırak 59 u 70 de bile tutamaz.
165W PL kısıtlı 14700K yı 73 derecede tutuyor, 180W olduğunda 77-78 i çok rahat görür. Ayrıca 120W kısıtlı CPU yu soğuturken bile neredeyse 40db gürültü seviyesine ulaşan bir soğutucu 180W CPU soğuturken uçak motoru gibi ses çıkarır. Buyur tomshardware incelemesi ortada, kafamdan uydurduğum şeyler değil.
Dediğim gibi aksini iddia ediyorsan cinebench R23 multi açıyorsun yanına da hwinfo açıp 4-5dk çalıştıktan sonra buraya SS atıyorsun bu kadar basit.
9700x halen daha iyi fiyat konusunda tabii render vs işleri için başka . En azından intel k serisi gibi overclock için illa ki z serisi anakart olacak sorunu yok ortalama bir b 650 ile güzel gidiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bir sonra ki intel işlemciler LGA1851 mi çıkıyor hocam? bilgin var mı?
9800x3d sahibiyim ve Soket değişkene kadar ne alsam mutlu olmayacağım. O yüzden şu Soket muhabbeti boş iş. Ben 5 yılda bir ana sistemimi güncelliyorum. Onun dışında çevreme ve arkadaşlarım pc topluyorum ddr4 ve ddr3 kullanan arkadaşlarım var. Neye para harcadığınızı bildiğiniz sürece işlemci güncellemek genelde mantıksız 3d vcache gibi türevler çıkmadıkça... Amd 20+ çekirdek isteyen kullanıcı için zaten Soket değiştirmeniz gerektiğini söylüyor treathrepper bunun için var. İhtiyacınız yoksa kimse size zorla bir üst nesle geçin demez. Ben OC ve iş için kullanmayı düşünüyorum. Çatır çatır oyunda oynatır her çözünürlükte. Hali hazırda işlemci bazlı oyunlarda da fazlaca performans veriyor zaten.
Tamam dostum niye çene dövüyoruz? cinebench R23 200mb lık uygulama indir multi yap yanına da hwinfo aç görelim bakalım 59-60 da tutuyor mu tutmuyor mu, istediğin ayarı yapıp istediğin voltajı da düşürebilirsin sıkıntı yok sadece işlemcinin 180W çektiğini görelim hwinfo da yeter.