🔥İndirim Intel 14600k - 11997 TL (kutulu)

Peki 9700X alan adama seneye satsan diye bir yorum yapıyor musun? yapmıyorsun çünkü adam niye satsın değil mi? gayet güçlü işlemci. İşte attığım videoyu bile incelemediğin buradan belli oluyor.

Ufak bir ram OC ile 14600K DDR4 de bile 9700X e denk oyun performansı sunuyor haliyle seneye neden satayım? uzun süre beni götürebilecek bir işlemci.

Buyur cyberpunk 2077 gibi işlemci gücünün ön planda olduğu bir oyunda sonuçlar ortada. O öve öve bitiremedikleri 9700X, DDR4 14600K nın gerisinde. Ne yapacaz şimdi?

Edit: bu arada zamanında 5700x3D alıp beğenmeyip geri iade eden biriyim yani senin o önerdiğin x3D işlemciyi de kullandım ama emin ol 14600K oyun anlamında daha iyi bir işlemci bunu bizzat tecrübe ederek söylüyorum.

hayatım boyunca oc mevzusuna hiç girmemiştim sizin mesajlar araştırmaya itti beni soğutucum iyi olmasına rağmen işlemcim kendini anlık olarak frenliyor 13700k var undervolt yapıp test edicem cinebench 2024 multicore puanı 1517 çıktı undervolt öncesi şimdi undervolt yapıp sonucu yazarım.

cpu lite load mode 12 deydi 5 ten 8e kadar hep crash yedim cinebenchte 9 da testi bitirebildim 1575 score alabildim. bizim silikon duşakabin silikonu çıktı :/

Valla dostum kusura bakma da sırf DDR5 e geçecem diye şu saçma sapan kıytırık anakartı kasama sokmam,
Şu anakart forumdaki hemen hemen herkesin işini görecek bir anakart, neyini beğenmedin anakartın, ucuz diye mi yoksa kendini haklı çıkartmak için anakarta :poop: mu atıyorsun?
32GB DDR4 ramden de 16GB DDR5 e geçmem akıl işi değil,
Sen kendine göre senaryo kuruyorsun, kaç kişi D4'de 32Gb Ram kullanıyordu?
9500F de 14600K nın hem oyun hem genel performans olarak dengi bir işlemci değil.
14600K'yı sen kullanıyorsun diye çok iyi olduğunu sanıyorsun heralde. Ben kafemde VİP'lere 14700'ü koymuyorum bile, normal makinalarda takılıyor çünkü 9600X'i bile zor yakalıyor, sen diyorsun 14600K=9700X. Kullanmasam kandırıcan beni de.

Son olarak 14700K ya gerek yok 14600K bile DDR4 de ram timing yapılınca 9700X ile kafa kafaya seviyelere geliyor. DDR5 de ise hem 14600K hem 14700K hepsinin içinden geçiyor.
Sen olaylara çok tek taraflı yaklaşıyorsun. Performans olarak birini diğerine üstün kılmaya çalışıyorsun mesele hangisinin ucu ucuna iyi olduğu değil sen 14600K aldın diye İntel babanın firması olmadı canım kardeşim, en iyi işlemci de sende değil
çok büyük iş de başarmadın. Önce bunları aklına bi yerleştir sonra tartış.
Baştan sistem kursan elinde işlemci ram olmasa kimse LGA 1700 platforma yönelmez, ölü soket burada bir soket den kaybediyor.
İkincisi mükemmel senaryoların üzerine kurduğun upgrade kısmına gelelim.
Çoğu kişide H serisi anakart var ve H serisinde Ram o.c kilitli. İyi ihtimalden gidelim, B660 ya da 760 olsun ellerinde o zaman da dediğin gibi 4000mhz ram ellerinde olmayacak. 3200'ü de senin kurduğun hayal gibi 4000 yapamayacaklar en fazla 3800 yaparlar ki o da piyasada ki çoğu ram için imkansız, 3600 Mhz'de kalacaklar. Kaç kişi de oc biliyor ki zaten?
Dördüncüsü işlemci çok verimsiz, iyi bir soğutucu istiyor, bunun da maaliyetini ekleyelim.
Beşincisi 14600K senin iddia ettiğin kadar performanslı değil, tamam güçlü işlemci ama AMD tarafına göre zayıf. Bende Galax'ın HOF serisi 4000Mhz ve G.sKill TridentZ 4133Mhz Samsung B-Die Ram bellekleri var. Zamanında bunları 1:1'de İ9'lar ile kullandım sonra işlemcileri beğenmiyorum diye sattım da konu bu değil şuan 14700'ya sahibim, elimde bu ramler de var ve ben bu makinaları vip lere koymuyorum çünkü kardeşim amd tarafında valo cs2, cod, bf vs aklına gelen her FPS oyunda AMD'ye göre daha az FPS veriyor. Şu kadarını diyeyim 9600X'i bile 14700 yakalayamıyor. Sen diyorsun ki 9700X'e rakip hadi ordan, arkasından nal topluyor. Yok 4000 yapıcaksınız yok oc yapıcaksınız yok şu durum oluşacak yok bu oluşacak geçin bunları 13900K'da kullandım 14700K'da kullandım, 7800X3D gelip tokadı vurup gidiyor. Aralarında devasa fiyat farkı yok iken 14600K'ya bu paralar verilmez, bekleyin düşsün fiyatı 10K altına o zaman alın, alalım.

Atladığınız en önemli kısım LGA1700 de özellikle de 14.nesilde DDR4 ve DDR5 farkı çok az fakat kritik nokta 4000mhz gibi yüksek hızlı bir ram kullanmak bu da çok zor bir olay değil az biraz ram OC dan anlayan biriyseniz 3200mhz ramleri bile 4000 CL18 de çalıştırabilirsiniz
3200Mhz Ram'i 4000Mhz Cl18'de 1:1 de çalıştıramazsın. 4000Mhz için B-Die bellek bulman lazım. B-Die'lar pahalı, ekstra maaliyet yine.
işte o zaman da DDR4 de bile 14.nesil işlemciler x3D hariç AMD tepe seviye işlemcilerden bile daha iyi sonuçlar veriyor.
Hayal görüyorsun.

hayatım boyunca oc mevzusuna hiç girmemiştim sizin mesajlar araştırmaya itti beni soğutucum iyi olmasına rağmen işlemcim kendini anlık olarak frenliyor 13700k var undervolt yapıp test edicem cinebench 2024 multicore puanı 1517 çıktı undervolt öncesi şimdi undervolt yapıp sonucu yazarım.
Intel-AMD fark etmeksizin CPU lar artık limitlerine yakın çıkıyor o yüzden CPU OC mantıklı değil. Onun yerine özellikle LGA1700 DDR4 sistemlerde ram frekans ve timingleri düzenlemek çok daha yüksek performans getiriyor.

16 GB Crucial Ballistic Max DDR4 RAMe 4000 TL verdim. CL18. 12600KF işlemcim ve Msi Pro B760 anakart var direkt XMP de 4000 açtı.

İşlemciye overclock veya undervolt yapabiliyorum sandım yapılmıyormuş sadece RAMlere.

B660 ana kart kullananlar kaçırmasın. Render performansında 9700x'i geçip oyun performansında 9700x ile kapışabiliyor (e tabii 9700x daha iyi)
Asus Prime B760M-K ile kullanmak sorun çıkartır mı hocam?

Intel-AMD fark etmeksizin CPU lar artık limitlerine yakın çıkıyor o yüzden CPU OC mantıklı değil. Onun yerine özellikle LGA1700 DDR4 sistemlerde ram frekans ve timingleri düzenlemek çok daha yüksek performans getiriyor.

lite load 5 te bile testi bitiremiyorum ben yanlış bir şey mi yapıyorum acaba ?

z790'ıma alsam mı? 12900k'yı satsam erir mi acaba? 1.5 yıl önce 12900k'yı da bu fiyata mâl etmiştim.

lite load 5 te bile testi bitiremiyorum ben yanlış bir şey mi yapıyorum acaba ?
Normalde lite load 9 ve IA cep kapalı kullanıyorum. Denemek için lite load 3 e aldım ve LLC 3 e çektim fakat güç tüketimi pek düşmedi hatta tam tersi işlemci daha sıcak çalışmaya başladı. R23 ü bitiriyor ama dediğim gibi pek bir etkisini göremedim o yüzden eski ayarlara geri döndüm.

IA CEP açık ise kapatmayı dene hocam.

Normalde lite load 9 ve IA cep kapalı kullanıyorum. Denemek için lite load 3 e aldım ve LLC 3 e çektim fakat güç tüketimi pek düşmedi hatta tam tersi işlemci daha sıcak çalışmaya başladı. R23 ü bitiriyor ama dediğim gibi pek bir etkisini göremedim o yüzden eski ayarlara geri döndüm.

IA CEP açık ise kapatmayı dene hocam.
şuan lite load mode 9 ia cep kapalı 1575e çıktı puanım. tüketimlerim düştü

B660 ana kart kullananlar kaçırmasın. Render performansında 9700x'i geçip oyun performansında 9700x ile kapışabiliyor (e tabii 9700x daha iyi)
Hâli hazırda anakartı varsa alınır başka türlü alınmaz bence.

Sırf "intel alınmaz" diyecek fanboyları görmek için koyuna tıkladım :D

Geri