Sistemim Olmasına Gerekenden Düşük Fps Veriyor

cs valo en düşük ayarlarda oynuyorum lolde ortalama 150fpslerde geziyor teamfightlarda 100e düşüyor genellikle işlemci tabanlı oyunlarda düşük fps alıyorum. ekran kartı isteyen oyunlarda fpste problem olmuyor pbo açık, expo seçili
İşlemci kaç derecede çalışıyor hiç kontrol ettiniz mi oyunlarda? Birde işlemci oyun esnasında kaç GHz lere çıkıyor bunları kontrol edip yazar mısınız.

Hocam aslında 300 yada 260 fps yeter de artar fakat monitörünüz 320 destekliyor demiştiniz bu değerin altında olunca sanki kasıyor hissiyatı veriyor. Temiz bir 165 veya 240 hertz o sistemin işini görürdü. Bakın ben 5600 + 4060oc + b450m + 8x2 ram + windows 11 kullanıyorum. Minimum 300 lere düşüyor. Monitörü sisteme göre seçmek çok önemli. Bende 165 var 500 de alsam 165 akıcı oynatıyor. Zamanında yücelik elosuna kasmıştım baya da güzel gidiyordum.
Remleriniz dual olmayabilirse fps etkiler diyeceğim ama ddr5 sistemde bu olay ddr4 e göre kat kat az. Zaten bu sistemde bileşenler oldukça uyumlu. 32 mb l3 önbelleğe sahip ki valorant için ideal bir işelmci fakat 320 hertz monitör kullanıp 320 nin altına düşmemek istiyorsanız bu değerleri almamanız normal.
Kötü dediğiniz sistemlerde emin olun fps ler illaha ki düşüyordur. 4060 1080p tarafında iyi işler çıkartan bir kart. Oyun gpu dan çok cpu odaklı.
2. bir monitörünüz varsa 165 / 180 / 240 ondan denerseniz kasma hissiyatı geçebilir diye düşünüyorum.

Thermalright Assassin x 120 Refined Se soğutucum var 55 dereceyi geçmiyor genelde sistem ghz değerleri 4le 4.8 arası geziyor
Senin durumda en büyük etken RAM gibi duruyor bios ayarlarından CPU güç limiti var mı yok mu kontrol et eğer yoksa yüksek ihtimalle RAM sebebi diye düşünüyorum. Deneme şansın varsa çevrendeki bir arkadaşının çift rami varsa kendi kasanda denemeni öneririm duruma göre yol izlersin.

Senin durumda en büyük etken RAM gibi duruyor bios ayarlarından CPU güç limiti var mı yok mu kontrol et eğer yoksa yüksek ihtimalle RAM sebebi diye düşünüyorum. Deneme şansın varsa çevrendeki bir arkadaşının çift rami varsa kendi kasanda denemeni öneririm duruma göre yol izlersin.
cpu güç limitini biostan neye bakarak öğrenebilirim ne diye geçiyor?

cpu güç limitini biostan neye bakarak öğrenebilirim ne diye geçiyor?
EXPO / PBO bahsettiğimde zaten açıkmış şimdi gördüm yazdığını senin durum bence net olarak RAM dediğim gibi çevrende varsa deneyebileceğin dene test et hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,533
Üyeler
192,744
Son üye
elydiscord
Geri