her şey çalışıyor ama görüntü yok

akifbey

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar şu anda sistemde bi arıza var fakat tespit edemiyorum sistemde ekran kartı harici her şey çalışıyor başka ekran kartı ile denediğimizde yine sonuç olarak çalışmadı bilgisayarcı ise anakartta problem var sanırım dedi ama cpu fanları çalışıyor anakarttan güç çekebiliyor demek bu ancak ram işlemci anakartla beraber denediğimizde yinede hiç bir şekilde görüntü gelmedi bu üçlüylede gelmiyorsa ne yapılır ekran kartımı ikinci elden aldım 2 gün iade için sürem var ve ekran kartını henüz deneyemedim başka pc de bulamadım lütfen yardımcı olun.

belkı anakartın ekran kartı pcı e gırısı bozulmus olabılır

Ama yinede pcie yeri olmasada görüntü vermesi gerekmezmi bios falan bişeyler
hayır sonuçta görüntüyü işleyecek parça ile iletişim yok, eğer sorun anakarttaysa vermez

Merhabalar şu anda sistemde bi arıza var fakat tespit edemiyorum sistemde ekran kartı harici her şey çalışıyor başka ekran kartı ile denediğimizde yine sonuç olarak çalışmadı bilgisayarcı ise anakartta problem var sanırım dedi ama cpu fanları çalışıyor anakarttan güç çekebiliyor demek bu ancak ram işlemci anakartla beraber denediğimizde yinede hiç bir şekilde görüntü gelmedi bu üçlüylede gelmiyorsa ne yapılır ekran kartımı ikinci elden aldım 2 gün iade için sürem var ve ekran kartını henüz deneyemedim başka pc de bulamadım lütfen yardımcı olun.

İlk olarak psu'yu kapatıp açma tuşuna bir 15-20 saniye basılı tutup statik elektriği boşaltalım. Sonra sadece 2. slota tek bir ram takarak açmayı dener misiniz?

1- Psu'yu kapatalım.
2- Pc açma kapama tuşuna 15-20 saniye basılı tutalım.
3- Ramleri tamamen çıkartıp sadece 2. slota ram takalım. ( Ram slotlarına ve rame biraz üfleyip varsa tozlardan arındıralım. )
4- Psu'yu açalım.
5- Pc'yi açalım.

Açılması biraz uzun sürebilir. 3-4 dakika falan olabilir. Eğer statik elektrik ve yeni bileşen ekleme dolayısıyla bir açılmama söz konusuysa.

anakart alıp deneyebilirsiniz ama sorun ondan mı emin olun önce
Şu anda küçük bi yerde yaşıyorum bi tane bilgisayarcı var oda anca 4-5 güne bakabilirim diyor ancak ekran kartının en geç iadesi 2 gün sonra yani pek bi fırsatım yok acil lazım

İlk olarak psu'yu kapatıp açma tuşuna bir 15-20 saniye basılı tutup statik elektriği boşaltalım. Sonra sadece 2. slota tek bir ram takarak açmayı dener misiniz?

1- Psu'yu kapatalım.
2- Pc açma kapama tuşuna 15-20 saniye basılı tutalım.
3- Ramleri tamamen çıkartıp sadece 2. slota ram takalım. ( Ram slotlarına ve rame biraz üfleyip varsa tozlardan arındıralım. )
4- Psu'yu açalım.
5- Pc'yi açalım.

Açılması biraz uzun sürebilir. 3-4 dakika falan olabilir. Eğer statik elektrik ve yeni bileşen ekleme dolayısıyla bir açılmama söz konusuysa.
Denedim çalışmadı yine hocam hiç bi şekilde görüntü vermiyor

arkadaşlardan rica et hocam bi deneyebilir miyim diye sor.
başka ekran kartı denediniz ve olmadıysa sorun %90 anakartta
Öyle yapıcam hocam ya cidden o kadar çalışıp heveslenip güzel bi sistem kuriyim dedim uğraşıyom şimdi bi tek ekran kartım 2. El o biraz tırsıtıyo diğerlerinde garanti var

Öyle yapıcam hocam ya cidden o kadar çalışıp heveslenip güzel bi sistem kuriyim dedim uğraşıyom şimdi bi tek ekran kartım 2. El o biraz tırsıtıyo diğerlerinde garanti var
ekran kartını aldığın yerde gerekli testleri yaptıysan bir problem çıkmaz muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,795
Üyeler
193,132
Son üye
meyv
Geri