Valla AM5 de Asrock almayın bence özellikle de 3D işlemci için. Adamlar sürekli düzelttik diyor ama hala internete birsürü işlemci yandı yorumu düşüyor o riski almaya gerek yok.X serisi atx 17 faz aydınlatmalı beyaz.
![]()
ASROCK X870 Pro RS WIFI 8000MHz DDR5 Soket AM5 M.2 USB 3.2 HDMI ATX Anakart | ITOPYA
ASROCK X870 Pro RS WIFI 8000MHz DDR5 Soket AM5 M.2 USB 3.2 HDMI ATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile X870 PRO RS WIFI ITOPYA'dawww.itopya.com
Ya da direkt başka anakart alıp sorunu kökten çözebilirsiniz.Arkadaşlar soc voltage ayarı ile alakalı bi işlemciye hasar verme durumu var ama kontrol altına alınamayacak bir şey değil.
Bios updateleri ile voltage'ı düşürdüler ama.
Professionel şekilde kullanmıyorsanız (oc yapmıyorsanız aşırı derecele kurcalamıyorsanız.)
normal pc kullanıcısıysanız voltage'ı bi tık daha fazla düşürerek tamamen güvende kullanabilirsiniz bu anakartı yani sorun olmaz.
Sogutucu ile alakası yok anakart dengesiz voltaj basıyor islemciye muhtemelen bu yuzden. Yabancı sitelerde çok konu var bizzat aynı model anakart arkadaşta 7800x3d islemci yi çöp etti dandik islemci varsa takıp kullanılır anca islemcisini riske atmak isteyen varsa alıp dener. Ben giga b850 gaming aldım 7k mis gibi sorunsuz kullanıyorum.Aqua elite 360 var oda fayda etmezmi
Çok ısınmasından kaynaklı belki dedim de üst serilerde de var mı xserisi gibi yoksa bütün anakartlarında mı? biosu en yüksek sürüme güncelledim şuan kullanıyorum r5 7500f ile.Sogutucu ile alakası yok anakart dengesiz voltaj basıyor islemciye muhtemelen bu yuzden. Yabancı sitelerde çok konu var bizzat aynı model anakart arkadaşta 7800x3d islemci yi çöp etti dandik islemci varsa takıp kullanılır anca islemcisini riske atmak isteyen varsa alıp dener. Ben giga b850 gaming aldım 7k mis gibi sorunsuz kullanıyorum.
Isı ile alakasi yok benim 9800x3d 55 60 derece çalışıyordu undervolt yaptım turbo boost vb kapattim genede yandı vsoc voltage diye bir şey var ondan dolayı yakıyorÇok ısınmasından kaynaklı belki dedim de üst serilerde de var mı xserisi gibi yoksa bütün anakartlarında mı? biosu en yüksek sürüme güncelledim şuan kullanıyorum r5 7500f ile.
Hocam asrock redditine baksan tüm sorulara cevap bulacaksın. 7500f ile sorin yaşama ihtimalin çok az dediğim gibi. 7800x3d ile dahi çoğu kullanıcı sorunsuz kullanıyor. En çok yananlar 9800x3d 9700x. Mesela b650 x670 kullananlardada daha az vaka var. Genelde b850 x870 kullananlarda oluyorÇok ısınmasından kaynaklı belki dedim de üst serilerde de var mı xserisi gibi yoksa bütün anakartlarında mı? biosu en yüksek sürüme güncelledim şuan kullanıyorum r5 7500f ile.
Evet benim 9800x3d steel legend ile yandıBen yaklaşık 1 yıldır Steel Legend ile 7800X3D kullanıyorum, galiba bunda da vardı böyle bir mevzu ama bir sıkıntı yaşamadım henüz.
Biri böyle bişey paylaşmış sizce işe yarar mı?Isı ile alakasi yok benim 9800x3d 55 60 derece çalışıyordu undervolt yaptım turbo boost vb kapattim genede yandı vsoc voltage diye bir şey var ondan dolayı yakıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam asrock redditine baksan tüm sorulara cevap bulacaksın. 7500f ile sorin yaşama ihtimalin çok az dediğim gibi. 7800x3d ile dahi çoğu kullanıcı sorunsuz kullanıyor. En çok yananlar 9800x3d 9700x. Mesela b650 x670 kullananlardada daha az vaka var. Genelde b850 x870 kullananlarda oluyor
Asrock anakart ile bildirilen yanık vakaları
Evet benim 9800x3d steel legend ile yandı