Rehber Güncel parçalar ile F/P bilgisayar toplama rehberi (26.04.2026)

Normalde am4 alınırdı ram fiyatlarindan dolayı ancak dün donanım arşivin videosu benide etkiledi indirim falan kovalayinca yarı fiyatına çözmüş işi
Sarı sitede sıfır am4 16x2 3200 MHz ram buldum ama 5600 MHZ 40 CL am5 ram ile arasında 1 bin TL fark var işlemci ve anakart ve Rami am5 e güncellersem 50 bine am5 oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burası yeri değil ama istersen konu aç .
bütçen nedir, elindeki sistemi mi yükseltmek istiyorsun yoksa yeni sistem mi almak istiyorsun. Ne amaçla kullanacaksın. Böyle bir konu açsan daha iyi yardımcı oluruz
Açtım

Sizce artık am4 sistem kurulur mu
Bütçen AM5'e yetmiyorsa tabi ki kurulur neden kurulmasın

Bu arada konu sahibinin eline sağlık çok güzel uğraşmışsın güzel olmuş

Eline sağlık, uzun süredir şöyle rehber okumamıştım.

@jombo isntabulmajim kim ilk defa gördüm

sürekli indirim konusu açan bir arkadaştı bir gün forumun sahibi ile 14400f vs 7500f tartışmasına mı ne girdi haklı olduğu noktalar vardı fakat infaz edildi (banı açıldı fakat kendisi konuşmak istemiyor)

Eline sağlık, uzun süredir şöyle rehber okumamıştım.
10 parmağımda 20 marifet var teşekkürler her şey sizler için

sürekli indirim konusu açan bir arkadaştı bir gün forumun sahibi ile 14400f vs 7500f tartışmasına mı ne girdi haklı olduğu noktalar vardı fakat infaz edildi (banı açıldı fakat kendisi konuşmak istemiyor)
Konuyu tam bilmediğim için yorum yapmak zor ama anlattığın gibiyse konuşmaması gayet haklı

Bütçen AM5'e yetmiyorsa tabi ki kurulur neden kurulmasın

Bu arada konu sahibinin eline sağlık çok güzel uğraşmışsın güzel olmuş
teşekkürler 😊

Konuyu tam bilmediğim için yorum yapmak zor ama anlattığın gibiyse konuşmaması gayet haklı
abi bende tam hatırlamıyorum ama arkadaş yer yer eşitler veya 14400f bazen geçebiliyor gibi şeyler söylemişti

teşekkürler 😊

abi bende tam hatırlamıyorum ama arkadaş yer yer eşitler veya 14400f bazen geçebiliyor gibi şeyler söylemişti
Şimdi okudum boşuna ban yemiş adamın profil geri gel şeklinde dolu büyük adammış F

Normalde am4 alınırdı ram fiyatlarindan dolayı ancak dün donanım arşivin videosu benide etkiledi indirim falan kovalayinca yarı fiyatına çözmüş işi
Sabahlara kadar indirim kovalasan yarı fiyatına toplayamazsın 0 şeklinde. Vatanın yaptığı ram indirimi yanlışıkla olmuş bir şey ve birdaha olmayacak. Abdullah abi ramleri indirimli almasa 80k lık pc yi en fazla 70e toplar. Hayal görmeyin.

bios güncellemesi ile sorunu çözdüler diye biliyorum sorunsuz şuanda
Kral ana kartı sen kullanıyon ya hani sorunsuz diye bilmemen gerekiyor emin olman gerek wflklwqlgkşqwkşlewq

Harika olmuş eline sağlık 😍
V100r yi alın kullanın
Emeğine sağlık hacı
Okumadım da meemler çok iyi olmuş.
Alıntıyı görüntüle

Bence en f/p Asus dual

Emeğinize sağlık
Hepinize teşkür ediyorum arkadaşlar öneri ve eleştirileri kabul ediyorum haberiniz olsun , eklememi istediğiniz şeyler varsa mümkünse kaynak verip atın.

Sarı sitede sıfır am4 16x2 3200 MHz ram buldum ama 5600 MHZ 40 CL am5 ram ile arasında 1 bin TL fark var işlemci ve anakart ve Rami am5 e güncellersem 50 bine am5 oluyor

Açtım
Aslında 2.el parçalar ile ilgili de bi rehber yapmak istiyorum :D bu konuya yazabilirsiniz konunun amacı f/p bilgisayar toplama.

Forumun indirimcisi kral adamdı ancak 7500f / 14400f karşılaştırmasında şehit düştü intel yine can aldı... Dirildi tabii ki ama devam etmiyor.

Geri