Rehber AMD İçin Sıfırdan Bilgisayar Toplama Rehberi (19.04.2026)

Eline sağlık hocam güzel olmuş

Exposuzda gayet stabil A-XMP profili ile takılabilir kullanıcılar expo olmayan ram aldığında fakat o profilde stabil çalışmaz ise manuel timing vs girip stabili yakalayabilirler.

en ucuz 5700x3d ler 15k falan o yüzden düşündürüyor. Cidden bu kadar pahalı mı fiyatı ediyor mu diye düşünüyorum o yüzden am5 aklımda vardı
Bir arkadaşım için 12.500 liraya 3 gün önce aldık.

Artı yönü;

Genel performansı çok iyi cpu bağımlı mmo oyun oynuyor kendisi ağırlıklı, L3 önbellek çok farkediyor fps değerlerinde gayet başarılı.

Eksi yönü;

SCYTHE MUGEN 6 Dual Fan Black Ed. Gibi fena olmayan bir soğutucu olmasına rağmen oldukça ısınıyor -30 curve değeri ile 50-60 derece bandında kullanabiliyor.Curve olmadan 71 72 bandı oyunlarda.

Düzgün B550 ana kart olması iyi olur B450 lerin çoğunda curve desteği olmaya biliyor bios üzerinde Windows üzerinden 3. Parti uygulama ile curve yapılmak zorunda kalınıyor.

en ucuz 5700x3d ler 15k falan o yüzden düşündürüyor. Cidden bu kadar pahalı mı fiyatı ediyor mu diye düşünüyorum o yüzden am5 aklımda vardı
Maliyet açısından tek bir işlemci alıyorsun ama hocam .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eline sağlık hocam güzel olmuş
Sağol hocam umarım faydalı olur herkes için .

Güzel bir rehber olmuş ellerinize sağlık.

2k ve 4k da artık 5000 serisi seçilmeli gibi. FG gerçekten çok iş yapıyor. 4x bitti adamlar 6x verdiler. Şimdilik cp 2077 de denedim rtx 5080 patch rt ultra grafikler 500 küsür fps veriyor. 2k ve 4k da amd fg 2x de kalacaksa alınmaz yeni çıkan oyunların optimizasyonu kötü oluyor.
Crimson desert oynuyorum fg 4x 300fpsler de akıyor.

AMD işlemcilerinde Nvidia ekran kartları kullanılabiliyormu hiç bilgim yok.

Maliyet açısından tek bir işlemci alıyorsun ama hocam .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sağol hocam umarım faydalı olur herkes için .
biliyorum ama o fiyatlara 7800x3d falan bulunurken 5700x3d alasım gelmiyor. üstüne 5k daha verip am5 geçesim geliyor. Sadece çok zahmetli bir süreç olur büyük ihtimalle

biliyorum ama o fiyatlara 7800x3d falan bulunurken 5700x3d alasım gelmiyor. üstüne 5k daha verip am5 geçesim geliyor. Sadece çok zahmetli bir süreç olur büyük ihtimalle
Yani çok meziyetli bir işe bulaşırsın , RAM piyasası çok kötü durumda benim sana tavsiyem ya o işlemciyi al , yada hiç bir şey yapma piyasanın düzelmesini bekle .

Yani çok meziyetli bir işe bulaşırsın , RAM piyasası çok kötü durumda benim sana tavsiyem ya o işlemciyi al , yada hiç bir şey yapma piyasanın düzelmesini bekle .
sizce hem ram hemde ssd piyasaında bir düşüş görünüyormu veya öbür sistem parcalarında bir düşüş öngürülüyormu ilerki aylarda

sizce hem ram hemde ssd piyasaında bir düşüş görünüyormu veya öbür sistem parcalarında bir düşüş öngürülüyormu ilerki aylarda
hocam benim görüşümü istiyorsan ülkede fırsatçılık diz boyu , yurtdışında kriz çözülse bile bu bizim ülkeye ne zaman yansır bilmiyorum , ama indirimleri düşündüğümüz zaman bir düzelir hissi oluşuyor benim için .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,362
Üyeler
193,010
Son üye
Mefkan96
Geri