AMD RYZEN 5 7500F kule tipi soğutucu mu yoksa sıvı soğutma mı kullanmalıyım

pc topluyorum ryzen 5 7500f için ben bunu düşünüyorum yeterli olurmu
brustt assassın ıle kullanıyorum yeterlı gelıyor ama ilerdei işlemcimi yükseltecegım zaman sogutucu masrafı cıkmaması ıcın sıvı sogutma aldım ben yarın gelıcek

dünyanın en iyi sıvı soğutmasının bile pompa ömrü 7 yıl ama kule tipi soğutucuyu fan bozulana kadar kullanırsın kaliteli bir hava soğutma ile 20 yıl bile gidebilir. Oyüzden kule tipinin yetmediği işlemcilere sıvı soğutma tavsiye ederim giriş seviye işlemcilere sıvı soğutma tavsiye etmiyorum heleki standart yada uygun modellerin ömrünü siz düşünün.
buna ek olarak, paran çoksa ve görüntü öenmliyse sıvı soğutma. değilse kule tipi.
ileriye önük yazanları görüyorum, abi zaten ömrü ne ki bu sıvı soğutucların. hele de üst seviye kaliteli bir marka değilse.
pc topluyorum ryzen 5 7500f için ben bunu düşünüyorum yeterli olurmu

Yani 7500F için ₺1000-1500 bir kule tipi de yeterli olur. Ama ileride işlemci değişirim falan diyorsan Phantom Spirit 120 SE öneririm.

Bütçem var daha şekil bir şey istiyorum diyorsan da Phantom Spirit'in diğer modellerine bakabilirsin. Yerelde TT'nin 7 bakır borulu en dolu ürünü. Peerless olanda 6 boru var. Bu borulardan ısı geçtiğinden, ne kadar fazla o kadar daha serin gibi düşünebilirsin.

Ek olarak sıvı soğutma sadece işlemciyi soğutur, kasaya ve anakarta bir etkisi yoktur. Çoğunlukla 7500F işlemcili hazır sistemlerde giriş seviyesi anakartlar kullanılıyor. Bu anakartlarda mosfet soğutucusu yok. Mosfet soğutucusu olmayan anakart ısınıyor BF6, CoD gibi oyunlarda ara sıra stutter yaşıyorsunuz. Kule tipi soğutucular mosfetleri de soğutur. O yüzden kule tipi X3D'lerde bile öneririm ki bu Phantom Spirit onlarda da işe yarar.

Sıvı soğutmanın tek avantajı boşta bile 40-45 derece göstermesi, kule tipi boşta 50-55 olsa da yükte yakın dereceler gösterirler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

buna ek olarak, paran çoksa ve görüntü öenmliyse sıvı soğutma. değilse kule tipi.
ileriye önük yazanları görüyorum, abi zaten ömrü ne ki bu sıvı soğutucların. hele de üst seviye kaliteli bir marka değilse.
Görüntüde de kule tiplerinin iyi modelleri var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,244
Üyeler
192,969
Son üye
Ardo
Geri