Motorum Apartmanda Sıkışıp Kaldı. (Çözüldü)

Mantıklı önü sokünce teker payı kalmaz kriko ile arka kalkarsa ortalama 5 6 cm daha girer
İlk öncelik olarak yine 2 kaslı arkadaş ile deniyicem olmadı kriko o da olmadı lastik sökümü artık.
Gardaşım o zaman senle 4 adam olacaksınız

gardaşım senle 4 kişi olacaksınız merdivenden sürerek indireceksin. Arkada 2 adam olacak padlerin oradan havaya kaldırıp merdivenden inecek. Ön freni bas bırak yapacak bilen adam olsun indirirsin başka çaren yok.
Asansör yönetmi olmazsa mecburi olarak öyle olacak ama merdiven boşluğunun 4 adam artı motor sığacak kadar büyük olduğunu sanmıyorum açıkcası.
10-15cm diyorsan motoru önden tutup hafif yukarı kaldırmak yeter zaten, bunu yapmaya da az biraz güçlü 2 kişi fazlasıyla yeter hatta yeterince güçlü bir kişi de yapar.
Şuanda bende tam olarak onu yapmayı düşünüyorum hocam.
Peki dediğim halatla frenleme yöntemin de motorun altına lastik veya yumuşak bir şey koysak iş yapar mı? Alt takımı korur mu?
İşe yarayacağını pek sanmıyorum hocam, merdivenler çok dik. 1-2 kat olsaydı ip işi mantıklı olabilirdi ama 5 kat boyunca çile çekeriz hocam, yoruldukça alt katlarda hata yapma riskide artar.
merdivenin başından sonuna kadar yetecek uzunlukta bi metal rampa gibi bişey bul her dönemeci indiğinde rampayı alıp bi sonraki merdivene koy motoru frenleyerek indirirsin üstüne binme yanında dur 2 kişide olsun yanında birisi rampayı tutsun kaymasın diye diğeride senle beraber motoru indirsin
Hocam biraz denedik merdivenleri ve dediğiniz rampa ne kadar mantıklı gelsede motorun ön tarafı mermere dediği an kayacağına o kadar eminimki o yüzden istemsiz olarak merdiveni elemek istiyorum açıkcası.
nakliyecilerle görüşüp indirmek en sagliklisi ama masraflı olur he 4-5 kişi bulurum diyorsan taşıma kızakları var onlardan alip indirirsiniz
Arkadaşlar ile asansörü ayarlayamazsam arayacağım hocam.
motoru asansörle çıkardığın için asansör bozulmuş olabilir mi
Ben motoru yaklaşık 3 ay önce apartmana koydum ve asansör geçen haftalarda bozuldu ve asansörün 1000kg limiti var, benden olduğunu hiç sanmıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 ya da 3 kişi motoru indirse biriside rampaları tutup ilerledikçe yerini değiştirse bu iş olur gibi
Paleti nerden bulabilirim acaba hocam ?

Kışın motoru aldığım zaman saklayacak yer bulamadığım için mecburi olarak asansör ile motoru 5. Kata çıkarmak durumuna kaldım. Şuan motoru indirmek istiyorum ama apartmandaki 2 adet olan asansörlerden büyük olan bozulduğu için motoru indiremiyorum maalesef. Bozulan asansörün masrafı 170k civarı ve yakın zamanda yapılacağını sanmıyorum. Merdivenlere bir göz attım ama hem 2. Basamaktan sonra motorun altı direkt sürtüyor hemde 200kg bir ağırlığı olduğu için motorun eğer motor merdivenlerden ivme kazanırsa asla tutamayız motoru. Küçük olan 2. Asansörde ise motorun ciddi bir kısmı dışarda kalıyor, arka tekeri havaya kaldırıp sığdıralım dediğim zamanda motoru birtürlü kaldıramadık maalesef(asansörün 700kg limiti var ama kırmızı etiketli bunuda belirteyim) . Aklıma ev taşıma asansörleri geldi ama motoru evin içine sokmak gerecek ve motorun kapılarından geçeceğini sanmıyorum, geçse bile balkon çok yüksek maalesef o yüzden kaldırıp yük asansörüne koyabileceğimizi düşünmüyorum. Evet 1. Asansörün tamiratı için beklenebilir ama bu kadar yüksek maliyetinden dolayı kısa zamanda yapılacağını hiiiiiç sanmıyorum ve zaten 3 aydır beklediğim için artık çözmek istiyorum sorunu.

Tamamen çaresiz kaldım, sizin bir düşünceniz varmı?
sat geç alan gelsin evden alsın bu kadar dertte etmemiş olursun alan düşünsün (!)

motoru asansörle çıkardığın için asansör bozulmuş olabilir mi
Motor fiziksel olarak sığıyorsa taşınması neden asansöre zarar versin ki? Çok ağırmbir şey değil 2 kişinin binmesi ile aynı etkiyi yapar 1 motoru oraya sokmak.

sat geç alan gelsin evden alsın bu kadar dertte etmemiş olursun alan düşünsün (!)
Motor RKS değil de R25 olsa yapılırdı valla fiyatı çok az kırsan biri ikna olurdu o motoru oradan indirmeye 😂

Hocam biraz denedik merdivenleri ve dediğiniz rampa ne kadar mantıklı gelsede motorun ön tarafı mermere dediği an kayacağına o kadar eminimki o yüzden istemsiz olarak merdiveni elemek istiyorum açıkcası.
1776864038346.webp

o zaman şu tarz dediğm gibi metal rapma alıp merdivenin başından sonuna kadar olan boyunu alacaksın dönme kısımlarına gelince o kısımlara karton serip kartonu sabit tutsan olur gibi 4 kişi halledilir.

Düşüneceğim hocam teşekkür ederim.
asansöre sığdırmak için teker sök tak işleminden daha hızlı olur gibi motoru aşağı indirdiğinde haber et bütün forumun merakı gitsin :D

Arkadaşlarda demiş ama merdivenleri nasıl binanın dik mi dar mı yeterli yer varmı Eğer asansör olmazsa merdivenden indirin 3-4 kişi rahatlıkla indirmesi lazım zaten 250cc bi motor ne kadar ağır ki arka tekerin kitlenmesi içinde vitese at birde asansörünüz ün bi ölçüsünü vs alın ona göre tekeri sökün hem iki iş yapmayın
Hem asansör dediğin ne kadar ufak olabilir ki en kötü yüksekliği 2mt olması lazım şahsen hem motoru dikeltmeye çalışırken vitese takın dah rahat olur

Bak benim gariban dükkanda yatıyor 😂

Ekler

• IMG_3651.webp
    IMG_3651.webp
    57.7 KB · Hit: 32
asansöre sığdırmak için teker sök tak işleminden daha hızlı olur gibi motoru aşağı indirdiğinde haber et bütün forumun merakı gitsin :D
Pazara kadar vaktim var sonra üniversite için gidiyorum şehirden, eğer foruma bir şey yazmazsam anlayınki asansörün tamirini beklemeye koyulmuşumdur xD

1776865232865.webp
Temel reis işine bak, millet fıkra görsün :D Cidden sinir bozucu durum bu arada tekerlekleri söküp asansöre dik yatırınca sığmıyorsa, tekerleksiz şekilde mecbur taşınacak. Tekerlekli indirmeyi sakın denemeyin show TV'ye konu olmayın.

Arkadaşlarda demiş ama merdivenleri nasıl binanın dik mi dar mı yeterli yer varmı Eğer asansör olmazsa merdivenden indirin 3-4 kişi rahatlıkla indirmesi lazım zaten 250cc bi motor ne kadar ağır ki arka tekerin kitlenmesi içinde vitese at birde asansörünüz ün bi ölçüsünü vs alın ona göre tekeri sökün hem iki iş yapmayın
Hem asansör dediğin ne kadar ufak olabilir ki en kötü yüksekliği 2mt olması lazım şahsen hem motoru dikeltmeye çalışırken vitese takın dah rahat olur

Bak benim gariban dükkanda yatıyor 😂
Asansör çok ufak değil hocam, sadece boy olarak kurtarmıyor bu kadar. Zaten 3-4 kişi denedik merdiven olayını, baktık olacak gibi değil sonradan vazgeçtik. Merdiven çok dar diyemem ama 3-4 kişinin çalışacağı yer yok ve ciddi dik merdivenler o yüzden gözümü korkutuyor. Rks r250 en ağır 250cc lerden biri hocam, kuru ağırlığı 190kg civarı sanırım, şuanda full depo benzin ile 200kg nin üzerindedir muhtemelen.

Alıntıyı görüntüleTemel reis işine bak, millet fıkra görsün :D Cidden sinir bozucu durum bu arada tekerlekleri söküp asansöre dik yatırınca sığmıyorsa, tekerleksiz şekilde mecbur taşınacak. Tekerlekli indirmeyi sakın denemeyin show TV'ye konu olmayın.
Asansör için tekerlekleri sökmeye gerek bile oluğunu sanmıyorum hocam sadece 2 adet güçlü kuvvetli adam işimi görür sanırım.

Asansör çok ufak değil hocam, sadece boy olarak kurtarmıyor bu kadar. Zaten 3-4 kişi denedik merdiven olayını, baktık olacak gibi değil sonradan vazgeçtik. Merdiven çok dar diyemem ama 3-4 kişinin çalışacağı yer yok ve ciddi dik merdivenler o yüzden gözümü korkutuyor. Rks r250 en ağır 250cc lerden biri hocam, kuru ağırlığı 190kg civarı sanırım, şuanda full depo benzin ile 200kg nin üzerindedir muhtemelen.
O kiloda motoru dar merdivenden indirmek çok riskli.

Asansör için tekerlekleri sökmeye gerek bile oluğunu sanmıyorum hocam sadece 2 adet güçlü kuvvetli adam işimi görür sanırım.
Yani 3 kişi ile kaldirsaniz daha iyi olur.

Ağırlığı neymiş öyle nc750 kadar 😂😂
Merdiven dik ise o iş biraz zor olacak
Ama diğer arkadaşların da dediği gibi ön jantı söküp deneyin birde asansör e olur gibi me geliyor

Geri