voltaj maksimum 1.2 gösteriyor ama sıcaklık 100 dereceyi gördü stres testindeEvet, bir Intel işlemci için 1.6 Volt (1.6V) çok yüksek bir değerdir ve işlemciye ciddi zararlar verebilir. Modern Intel işlemciler genellikle 1.2/1.4v aralığında çalışır
1.4 üzerindeki değerler bile genellikle tehlikeli veya yüksek kabul edilir.
İşte 1.6V voltaj seviyesiyle ilgili bilmeniz gerekenler:
Genel olarak, güvenlik ve sistem kararlılığı için
- Riskler: Bu kadar yüksek voltaj, işlemcinin çekirdeklerinin aşırı ısınmasına (termal sınırın aşılması) ve uzun vadede işlemcinin ömrünün kısalmasına, hatta kısa sürede yanarak kullanılamaz hale gelmesine (donma/çökme sorunları) neden olabilir.
- 13. ve 14. Nesil Tehlikesi: Özellikle 13. ve 14. nesil (13600K/14600K ve üzeri B0 revizyon) Intel işlemcilerde, anakartların otomatik olarak 1.6V+ seviyelerine voltaj uyguladığı ve bu durumun işlemcileri yaktığı (oksitlenme/stabilite sorunu) bildirilmistir.
- Ne Yapılmalı? Eğer işlemciniz 1.6V ile çalışıyorsa, BIOS/UEFI üzerinden voltajı (VCORE) manuel olarak düşürmeli veya anakartın BIOS güncellemesini yapmalısınız.
1.4 üzerindeki değerlerden kaçınılması önerilir.
Hocam ben geçen ay Thermalright Assassin King 120 Se Modelini aldımFan oturmuş kontrol ettim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Thermalright Assassin Spirit 120 V2
Bu fanı almayı düşünüyorum iş görür mü
Hw info kurarak fan rpm lerini de kapsayacak şekilde ekran görüntüsü atar mısınız ? Cpu fan yerine chasis fan takmış olabilirsiniz. 1600 rpm max güç uygular yeterli soğutma sağlamaz.
Hw info kurarak fan rpm lerini de kapsayacak şekilde ekran görüntüsü atar mısınız ? Cpu fan yerine chasis fan takmış olabilirsiniz. 1600 rpm max güç uygular yeterli soğutma sağlamaz.voltaj maksimum 1.2 gösteriyor ama sıcaklık 100 dereceyi gördü stres testinde
Fanlar 3200 rpm de dönüyor cpu_fan soketine takılıHw info kurarak fan rpm lerini de kapsayacak şekilde ekran görüntüsü atar mısınız ? Cpu fan yerine chasis fan takmış olabilirsiniz. 1600 rpm max güç uygular yeterli soğutma sağlamaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hw info kurarak fan rpm lerini de kapsayacak şekilde ekran görüntüsü atar mısınız ? Cpu fan yerine chasis fan takmış olabilirsiniz. 1600 rpm max güç uygular yeterli soğutma sağlamaz.
Fanlar 3200 rpm de dönüyor cpu_fan soketine takılı
o kadar ısınacak bir işlemci değil macunu yanlış mı sürdünüzİ3 13100f işemcim stok fan ile yük altında 100 dereceleri görüyor daha yeni değiştirdim termal macunu (artic mx6) kullandığım macun normalmi bu sıcaklıklar bi yerde hatamı yaptım.
Kardeşim büyük ihtimalle kullandığın macun sahteKaç volt çektiğini nerden görünuyor
Kardeşim büyük ihtimalle kullandığın macun sahte
voltaj maksimum 1.2 gösteriyor ama sıcaklık 100 dereceyi gördü stres testinde