hocam burdaki ayarlar böyle fakat şu super resulationda çözünürlüğü 1080p ye çekiyor yani görüntü yazdığım çözünürlük gibi değil yinede deneyin illaki fark edicektirbakacağım maç bitince yazarım hocam ama benim ayarlar ve çözünürlük yüksek
hocam burdaki ayarlar böyle fakat şu super resulationda çözünürlüğü 1080p ye çekiyor yani görüntü yazdığım çözünürlük gibi değil yinede deneyin illaki fark edicektirbakacağım maç bitince yazarım hocam ama benim ayarlar ve çözünürlük yüksek
400w psu5500 ile 5600 arasında neredeyse %30-35 performans farkı var. 5500 uygun fiyatlı ama benchmarkta patlamış işlemciler listesine girer. 5600 bu işin toparlanmış halidir ddr4ün en taş işlemcilerindendir. (F/P olarak) Almış olduğun fps normal. Anlık takılmalar işlemcin soğuk olsa da vrm voltaj yükünü kaldıramadığı için throttle yapıyor olabilir (anlık shutter hissi takılma). Anakartın giriş seviyesi bir anakart ise vrm voltajla birlikte ısınır. işlemcin soğuk gözükse bile bios vrm tehlikesi gördüğünde sinyal atar ve anlık voltaj düşürür. bu da oyunlarda takılmalar yapar. özellikle fps oyunlarında daha belirgin olur. valorant lol cs gibi oyunlar tek çekirdek performansına bakıyor. bu yüzden throttle daha şiddetli ve belirgin hissedilir. Sistem özelliklerinizi açıkca yazarsanız yorumlayabilirim.
Sağol yarın bi deniceğimamd fluid motion flames isminde bi ayar fps arttırıyor işte direkt softwareden açabilirsin
yarın onuda deniceğim bakalım yoksa idare edecemfps sabitle
AMD RYZEN 5 5500 6 CORE İŞLEMCİ5500 ile 5600 arasında neredeyse %30-35 performans farkı var. 5500 uygun fiyatlı ama benchmarkta patlamış işlemciler listesine girer. 5600 bu işin toparlanmış halidir ddr4ün en taş işlemcilerindendir. (F/P olarak) Almış olduğun fps normal. Anlık takılmalar işlemcin soğuk olsa da vrm voltaj yükünü kaldıramadığı için throttle yapıyor olabilir (anlık shutter hissi takılma). Anakartın giriş seviyesi bir anakart ise vrm voltajla birlikte ısınır. işlemcin soğuk gözükse bile bios vrm tehlikesi gördüğünde sinyal atar ve anlık voltaj düşürür. bu da oyunlarda takılmalar yapar. özellikle fps oyunlarında daha belirgin olur. valorant lol cs gibi oyunlar tek çekirdek performansına bakıyor. bu yüzden throttle daha şiddetli ve belirgin hissedilir. Sistem özelliklerinizi açıkca yazarsanız yorumlayabilirim.
Ben başka forum sitelerine bakıp kandım araştırdım biraz aralarında çok var yok deniliyordu 5600 la 5500 in o yüzden aklıma yattı5500 ile 5600 arasında neredeyse %30-35 performans farkı var. 5500 uygun fiyatlı ama benchmarkta patlamış işlemciler listesine girer. 5600 bu işin toparlanmış halidir ddr4ün en taş işlemcilerindendir. (F/P olarak) Almış olduğun fps normal. Anlık takılmalar işlemcin soğuk olsa da vrm voltaj yükünü kaldıramadığı için throttle yapıyor olabilir (anlık shutter hissi takılma). Anakartın giriş seviyesi bir anakart ise vrm voltajla birlikte ısınır. işlemcin soğuk gözükse bile bios vrm tehlikesi gördüğünde sinyal atar ve anlık voltaj düşürür. bu da oyunlarda takılmalar yapar. özellikle fps oyunlarında daha belirgin olur. valorant lol cs gibi oyunlar tek çekirdek performansına bakıyor. bu yüzden throttle daha şiddetli ve belirgin hissedilir. Sistem özelliklerinizi açıkca yazarsanız yorumlayabilirim.
Evet haklısınız fark bariz, verimlilik konusunda biraz ısınan bir işlemci olarak geçer lakin çok sorun eden görmedim. Anakartınıza bakınca 3+2 faz çok giriş seviyesi bir anakart gördüm. Sorunun VRM kaynaklı voltaj ısınması sebebi ile olduğu kanaatindeyim. Eğer kasa ulaşabileceğiniz bir yerde ise bir yöntem önereceğim. Kasanın yan kapağını açın, bilgisayarı başlatıp fps drop shutter yediğiniz oyuna girin, 10-15 dakika vakit geçirin, sonrasında parmağınızın ucu ile işlemcinin yanındaki kare olan gri blok (yan yana 3 üstte 2 adet) bir tanesine dokunun, parmağınızı çekmeyin, eğer dokunulmayacak gibi hemen acı veriyorsa 80+ derecede ve anakartınız riskli seviyede olduğu için throttle yapacaktır. 1-2 saniye tutup sonradan parmağınız acımaya başlarsa 60-70 derecelerde riskli ama kabul edilebilir düzeyde olur. Eğer hiç parmağınız yanmıyorsa 50 derecelerde geziyor ve güvenli demektir. Vrm malesef bir çok kişinin atladığı ve anakartlarda olmazsa olmaz bakılması işlemci uyumu yapılması gereken parçalardandır. Eğer işlemci ve anakart uygun seçilmezse kısa vadede çalışacaktır fakat uzun vadeli kullanımda vrm ömürleri kısalacak ve işlemci soğuk görünse de voltaj kaynaklı sistem dropları yiyeceksiniz. Daha iyi ve uygun 5+1 faz ya da daha fazla faz bulunan ya da fazlarda metal plaka ile soğutucu bulunan orta model bir anakarta geçmenizi öneririm. İşlemciye zarar gelmese de anakartın fazlarının zarar görmesi zamanla tüm parçalara (işlemci dahil) zarar verecektir.AMD RYZEN 5 5500 6 CORE İŞLEMCİ
16 GB XPG 3200 MHz DDR4 RAM
256 GB SSD
8 GB POWERCOLOR AMD RADEON RX 6600 XT
MSI B450M-A PRO MAX II ANAKART
AMD WRAITH PRISM SOĞUTUCU
TURBO-X MİNİ AKVARYUM KASA
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben başka forum sitelerine bakıp kandım araştırdım biraz aralarında çok var yok deniliyordu 5600 la 5500 in o yüzden aklıma yattı
Vaybe bukadar ciddi bi olaymıymış şuan işteyim yarın bi deniceğim sağol valla bilgilendirdiğin içinEvet haklısınız fark bariz, verimlilik konusunda biraz ısınan bir işlemci olarak geçer lakin çok sorun eden görmedim. Anakartınıza bakınca 3+2 faz çok giriş seviyesi bir anakart gördüm. Sorunun VRM kaynaklı voltaj ısınması sebebi ile olduğu kanaatindeyim. Eğer kasa ulaşabileceğiniz bir yerde ise bir yöntem önereceğim. Kasanın yan kapağını açın, bilgisayarı başlatıp fps drop shutter yediğiniz oyuna girin, 10-15 dakika vakit geçirin, sonrasında parmağınızın ucu ile işlemcinin yanındaki kare olan gri blok (yan yana 3 üstte 2 adet) bir tanesine dokunun, parmağınızı çekmeyin, eğer dokunulmayacak gibi hemen acı veriyorsa 80+ derecede ve anakartınız riskli seviyede olduğu için throttle yapacaktır. 1-2 saniye tutup sonradan parmağınız acımaya başlarsa 60-70 derecelerde riskli ama kabul edilebilir düzeyde olur. Eğer hiç parmağınız yanmıyorsa 50 derecelerde geziyor ve güvenli demektir. Vrm malesef bir çok kişinin atladığı ve anakartlarda olmazsa olmaz bakılması işlemci uyumu yapılması gereken parçalardandır. Eğer işlemci ve anakart uygun seçilmezse kısa vadede çalışacaktır fakat uzun vadeli kullanımda vrm ömürleri kısalacak ve işlemci soğuk görünse de voltaj kaynaklı sistem dropları yiyeceksiniz. Daha iyi ve uygun 5+1 faz ya da daha fazla faz bulunan ya da fazlarda metal plaka ile soğutucu bulunan orta model bir anakarta geçmenizi öneririm. İşlemciye zarar gelmese de anakartın fazlarının zarar görmesi zamanla tüm parçalara (işlemci dahil) zarar verecektir.
Sorun tespiti %95 oranında bu şekildedir. %5 görmeden bir şey diyemem dediğimiz kısımdır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ek olarak mümkünse vrmlerin olduğu kısma manuel olarak bir fan yansıtabilirsiniz. Ufak fayda görenler olmuştur ama çok faydalı olmayacaktır. kapasite meselesi devreye girecektir