AM4 ANAKART İŞLEMCİ ÖNERİSİ

ThunReLL

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
7000
Merhaba arkadaşlar genellikle işlemci bazlı oyunlar oynuyorum AM4 tipi anakartım var arada sırada yayın açıyorum alabileceğim en iyi işlemci nedir 5 5600 almalı mıyım? RTX3060 kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar genellikle işlemci bazlı oyunlar oynuyorum AM4 tipi anakartım var arada sırada yayın açıyorum alabileceğim en iyi işlemci nedir 5 5600 almalı mıyım? RTX3060 kullanıyorum.
eĞer am4 anakartin cok dandik bir model degilse ve therma throttling yemeyeceğini düşünüyorsan ayni fiyatta olan r7 5700 u tercih edebilirsin.

Sadece oyun için kullanıcaksan 5600
Ama yayın + oyunda kullanıcaksan 5700 daha stabil performans verebilir

eĞer am4 anakartin cok dandik bir model degilse ve therma throttling yemeyeceğini düşünüyorsan ayni fiyatta olan r7 5700 u tercih edebilirsin.
Yemem gibi büyük ihtimalle thermalright kule tipi soğutucusu var yavaştan okul bitince sıvı soğutma falan alırcam muhtemelen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece oyun için kullanıcaksan 5600
Ama yayın + oyunda kullanıcaksan 5700 daha stabil performans verebilir

AMD Ryzen 7 5700 mü?

R5 5700 almanı önermem R5 5600 veya R5 5700x al. R5 5700 farklı mimari kullanan bir işlemci model ismi şaşırtmasın oyun performansı da kötü.

R5 5700 almanı önermem R5 5600 veya R5 5700x al. R5 5700 farklı mimari kullanan bir işlemci model ismi şaşırtmasın oyun performansı da kötü.
5600 oyun işlemcisi zaten , 5700 bir tık daha render işlemcisi.
Mesela CS2'de 5600 ortalama 20-30 FPS daha fazla alır ama yayın + oyun yapacaksa 5700 alması bir tık daha mantıklı gibi.

5700 8 çekirdek ama cache düşük.
Ama örnek olarak yayın + oyun yaptığında CPU sınırına daha çabuk gelecek bu da takılma slutter hissi vs. verebilir.
5700 çekirdek avantajı sayesinde işleri bir tık daha iyi bölecek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nasıl test yapabilirim?
Bende zamanında DDR4 setup vardı , bilgisayarcıya 5600x sattım (3-4 hafta oluyor) ama adamlar sadece çalışıp çalışmadığını kontrol etti sonra da aldılar başka bir şey yapmadılar :D

Bence test yapmak her zaman daha iyi , sonra sıkıntı çekebilen insanlar oluyor illa ki.

Fiziksel kontrolünü yap , eline al bak pinlerde herhangi bir yamukluk , eğilme kırık vs. var mı
Yanık kararma izleri vs. var mı

Bios girip kontrol et , model doğru mu ve frekans değerine bak 3.7 civarındaysa normal ama 2.0 takılıyorsa sıkıntı

Cinebench multicore testi yap 3-4dakika
Aynı yerde singlecore testi yapabilirsin 3-4dakika , bunlarda sana puan veriyor bunu internettekilerle kıyaslayabilirsin istersen.
İstersen sonucu yapay zekaya atarsın kaç dakika ve hangi programda test yaptığını söylersin o sana söyler , bazıları 10 dakika falan teste tutuyor belki hafif skor farkları olabilir bu yüzden

CS2 falan oyna 5 -10 dakika FPS dalgalanmalarına bak aşırı bir dalgalanma var mı , donma var mı ? takılma var mı

5600 oyun işlemcisi zaten , 5700 bir tık daha render işlemcisi.
Mesela CS2'de 5600 ortalama 20-30 FPS daha fazla alır ama yayın + oyun yapacaksa 5700 alması bir tık daha mantıklı gibi.

5700 8 çekirdek ama cache düşük.
Ama örnek olarak yayın + oyun yaptığında CPU sınırına daha çabuk gelecek bu da takılma slutter hissi vs. verebilir.
5700 çekirdek avantajı sayesinde işleri bir tık daha iyi bölecek
Yayını ekran kartından verecek işlemcinin ilgisi nedir burada? Ortalama 20-30 FPS değil ayrıca fark bundan daha fazla, normal kullanımda bile bu işlemciden memnun olan görmedim.

Geri