İş görüşmesinde nelere dikkat etmeliyim ? Tecrübeli arkadaşlar bakabilir mi ?

gokay339

80+
Reaksiyon skoru
127
Merhaba arkadaşlar,
Yarın bir yazılım şirketiyle maaş görüşmem var ve ilk iş tecrübem olacak. Şirket İstanbul’da ve pozisyon junior yazılımcı (AI yazılım alanında).

Şirkette 4 ay staj yaptım ve geçen hafta ki görüşmemizde şirket daha önce beni beğendiklerini ve çalışmak istediklerini söyledi. Hatta okulla ilgili durumum olsa bile bekleyebileceklerini belirttiler. Yarın maaş konuşması yapacağız.

Ben de piyasayı araştırıyorum ama net bir fikir oluşturmak istiyorum.
  • Görüşmede konuşma tarzı nasıl olmalı?
  • Maaşı direkt ben mi söylemeliyim yoksa onların teklifini mi beklemeliyim? Önce benden isterlerse ne demeliyim ?
  • “Ne kadar istiyorsun?” diye sorarlarsa nasıl cevap vermek doğru olur?
İlk iş tecrübem olacak o yüzden yanlış bir şey söyleyip süreci bozmak istemiyorum.
Bu konuda biraz araştırdım bakındım ama tecrübeli arkadaşlarımdan da fikir almak istiyorum.

• Maaşı direkt ben mi söylemeliyim yoksa onların teklifini mi beklemeliyim? Önce benden isterlerse ne demeliyim ?
  • “Ne kadar istiyorsun?” diye sorarlarsa nasıl cevap vermek doğru olur?
demen gereken şu,

"ben baktım kendi bölümümde benle aynı veya yakın miktarda deneyim sahibi olanlar şu kadar bu kadar maaş alıyor,benim benim beklentim bu civarlarda ama sizin de başka bir fikriniz varsa duymaktan mutluluk duyarım" deyip topu onlara paslayacaksın

demen gereken şu,

"ben baktım kendi bölümümde benle aynı veya yakın miktarda deneyim sahibi olanlar şu kadar bu kadar maaş alıyor,benim benim beklentim bu civarlarda ama sizin de başka bir fikriniz varsa duymaktan mutluluk duyarım" deyip topu onlara paslayacaksın
İlla senden duyalım dediler 😁😂

İlla senden duyalım dediler 😁😂

4 ay staj yapıp, firmada junior yazılımcının ne kadar aldığını öğrenemedin mi? :D

Kendinden ne kadar emin olursan senin için o kadar iyi olur.

@Gravewormszr şirketin kuruluşuna şahit oluyoruz şuanlık denebilir.
2 stajyer alındı biri benim ekip 6 7 kişi ortalama bildiğim kadarıyla arka planda birileri varsa hiç konuşmadık

Cevaplama yapamıyorum hata veriyor

@Gravewormszr şirketin kuruluşuna şahit oluyoruz şuanlık denebilir.
2 stajyer alındı biri benim ekip 6 7 kişi ortalama bildiğim kadarıyla arka planda birileri varsa hiç konuşmadık

Cevaplama yapamıyorum hata veriyor

Kariyer.Net'e göre 2026 yılında ortalama 42-51 arasında değişiyormuş. Bu sayılar arasında bir rakam seni mutlu edecekse teklif edebilirsin. Ayrıca yeni kuruluyorsa çok fazla uçmamakta da fayda var.

"Biliyorum yeni kurulan bir firmayız, fakat günümüz şartlarının ne kadar zorlayıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Araştırmalarıma göre bu pozisyonda ortalama kazanç ..... TL'idir. Ben de bu firmada en azından ..... TL ile başlamak istiyorum" gibi bir cümle kurulabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,663
Üyeler
193,109
Son üye
Faruken
Geri