Çözüldü✓ 2K 9800X3D vs 9950X hangisi alınır

98003d

Oyun için 9800X3D iş için 9950X.
2K veya 4K çözünürlük yükselince ekran kartına yük bindiği için 9950X işlemcisi de X3D işlemcileri gibi aynı performansı verir deniliyor hocam ben mi yanlış biliyorum acaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2K veya 4K çözünürlük yükselince ekran kartına yük bindiği için 9950X işlemcisi de X3D işlemcileri gibi aynı performansı verir deniliyor hocam ben mi yanlış biliyorum acaba

Oyun oynuyorsan X3D al geç hocam rakibi yok.
Çözünürlük yüksek olacağı için X3D işlemcisi iş yapar mı ki

Çözünürlük yüksek olacağı için X3D işlemcisi iş yapar mı ki
Aynı performansı verir demeyelim de işlemcinin iyi olmasının çok önemi kalmaz denebilir. O biraz da ne oynayacağına da bağlı mesela Valorantta yüksek FPS alma derdin varsa 3D yine baya fark eder.

9950x alınmaz kıyas baştan kusurlu biri tek ccd diğeri çift 9700x den pek farklı olmaz performansı

çözünürlük 2K olsa bile mi baya fark eder hocam ?
Hocam çok farketmez. X3d lerin asıl amacı zaten render. 2k olduğu için daha da az farkeder. Ekran kartınızı söyleyin. Bütçeniz yoksa 2k da güzel bir ekran kartı alınca 9700x hatta daha da abartıyım 7500f de yeter.

rtx 5070 ti var
Hocam 5080 e çıkabilirsiniz isterseniz.(bütçe yeterse) çünkü aralarında 20k fark var. Aktif işlemci ney? Aktif işlemciye göre raminiz 16ysa dual channel 32 leyedebiliriz. 9800x3d 2k için mantıksız eğer çok zengin değilseniz.

9800x3d nin l3 önbelleği 96 mb olduğu için rekabetçi oyunlarda daha yüksek fps verir. Hikayeli oyunlarda çözünürlk ve grafiği arttırıp ekran kartına yük bindirirsen fazla fark kalmaz ama %1 fps in 9800x3d de daha yüksek olur.

Hocam çok farketmez. X3d lerin asıl amacı zaten render. 2k olduğu için daha da az farkeder. Ekran kartınızı söyleyin. Bütçeniz yoksa 2k da güzel bir ekran kartı alınca 9700x hatta daha da abartıyım 7500f de yeter.

Hocam 5080 e çıkabilirsiniz isterseniz.(bütçe yeterse) Aktif işlemci ney ?

9800x3d nin l3 önbelleği 96 mb olduğu için rekabetçi oyunlarda daha yüksek fps verir. Hikayeli oyunlarda çözünürlk ve grafiği arttırıp ekran kartına yük bindirirsen fazla fark kalmaz ama %1 fps in 9800x3d de daha yüksek olur.
%1 FPS ne oluyor hocam tam olarak onu bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,278
Üyeler
192,990
Son üye
apoyuciken
Geri