Technopat forumdan bakabilirsinArkadaşlar forumdan gördüm ve yeni monitör olarak aldım. Bugün geldi. Ama uzun süre sonra aldığım ilk monitör olduğu için önereceğiniz daha canlı olması için bir görüntü ayarı var mı monitörün kendisinden?
Va monitörler biraz soluk olur IPS gibi canlı renk alman o monitörde zor ama kalibrasyonla IPS'e yaklaştırabilirsin. Ben kalibrasyondan çok anlamam yoksa yardımcı olurdum.Arkadaşlar forumdan gördüm ve yeni monitör olarak aldım. Bugün geldi. Ama uzun süre sonra aldığım ilk monitör olduğu için önereceğiniz daha canlı olması için bir görüntü ayarı var mı monitörün kendisinden?
Tayfun V2@Tokia
Edge Lit IPS'ten kurtulman yerinde iyi olmuş doğru olanı yapmışsın.
![]()
Black Uniformity Of TVs: Clouding And Flashlighting
A TV's black uniformity refers to how evenly a TV can display black all across the screen. It's important when watching dark scenes in a dark room.www.rtings.com
Rehber: 2K monitör tavsiyeleri (23.01.2026)
Bence değmez. Son olarak 240hz ile 200hz arasında büyük fark var mı ? 144hz 1080p den geçiş yapacağım. 2k zaten benim için ayrı bir fark olacak ama hz değerleri açısındanda bilgi almak isterim.techolay.net
İlgili konunun dördüncü ve beşinci sayfasına bakabilirsin.
Rehber: AOC Q27G42XNE 2K 180HZ Monitör alınır mı?
Q27G4XN ve Q27G42XNE arasında pivot ve yükseklik ayarı farkı var, TR'de satılan model pivot olmayan yani Q27G42XNE modeli. Q27G4XN'nin incelemesini görünce rehber yapmak istedim. Ghosting performansı ve tepki süresi VA monitörler ghosting yapmasıyla ünlüdür bilinen bir gerçek ama artık yeni...www.technopat.net
Pardon ? 17 yıldır görüntü teknolojileri ilgi alanımda bilgim var yaşım itibarıyla, dün yeni araştırmaya başlamadım.Tayfun V2![]()
Sadece makara bir şey yazdım, aynı mesajı 5 kere düzenleyecek kadar kasılacağını bilseydim yazmazdımPardon ? 17 yıldır görüntü teknolojileri ilgi alanımda bilgim var yaşım itibarıyla, dün yeni araştırmaya başlamadım.
TV-monitör vs saçmalayacak başka birini bul.
Soluk değil kiVa monitörler biraz soluk olur IPS gibi canlı renk alman o monitörde zor ama kalibrasyonla IPS'e yaklaştırabilirsin. Ben kalibrasyondan çok anlamam yoksa yardımcı olurdum.