Antifriz yerine saf su ile ne kadar kullanabilirim

xSparkua.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,045
Merhaba aracımda su kaçakları başladı bu yüzden yeni parçalar sipariş ettim fakat gelmesi perşembe gününü bulur dediler şu an araçta sadece saf su var antifriz yerine sıcak bi bölgede yaşıyorum böyle kullanmak 3-4 günlügüne fazla bir sıkıntı cıkarır mı

Saf su paslanmayı, korozyonu engeller ama antifriz gibi kaynama noktasını yükselteceğini sanmıyorum. Hararete dikkat et.

3-4 günlük bir sorun olmaz fakat uzun vade tavsiye edilmez tabii ki

çıkarmaz çeşme suyu içme suyu kullanma yeter saf su ile su antifriz karıştırılarak kullanılır özellikle araç eski ve kaçak yapıyosa, ki kaçak varsa radyatör hortumları değiştir öylr kullan

çıkarmaz çeşme suyu içme suyu kullanma yeter saf su ile su antifriz karıştırılarak kullanılır özellikle araç eski ve kaçak yapıyosa, ki kaçak varsa radyatör hortumları değiştir öylr kullan
yo markaya göre değişir o ready to use larda su gerekmez konsantrelerde gerekir

yo markaya göre değişir o ready to use larda su gerekmez konsantrelerde gerekir
antifriz inorganikse radyatörde patlatma yapar ready to use de olsa antfrizsiz kullanılmış araçlara sonradan antifriz konduğunda patlatır, belli ki öyle şeyler olmuş. Ready to use antifriz de olsa ben saf su ile kullanırdım

Saf su paslanmayı, korozyonu engeller ama antifriz gibi kaynama noktasını yükselteceğini sanmıyorum. Hararete dikkat et.
hararete dikkat ediyorum sizce şuanlık 1litre kadar elimde fazladan antifriz var kullanayım mı 3-4 gün icin gerek yok mu

antifriz inorganikse radyatörde patlatma yapar ready to use de olsa antfrizsiz kullanılmış araçlara sonradan antifriz konduğunda patlatır, belli ki öyle şeyler olmuş. Ready to use antifriz de olsa ben saf su ile kullanırdım
yo ben yıllardır motul ready to use kullanıyorum hiç su eklemedim daha :kekw:

3-4 günlük bir sorun olmaz fakat uzun vade tavsiye edilmez tabii ki
yok yok su pompası , radyatör hortumunu vb sipariş ettim perşembe günü komple boşaltıp tekrardan karışımlı ready to use antifriz ile yenileyicem fakat suanlık sizce elimdeki fazlalık 1lt antifrizi kullanayım mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıcak bölgelerde hararet ihtimali var
hatay da bazen sıcaklık olabiliyo evet

yok yok su pompası , radyatör hortumunu vb sipariş ettim perşembe günü komple boşaltıp tekrardan karışımlı ready to use antifriz ile yenileyicem fakat suanlık sizce elimdeki fazlalık 1lt antifrizi kullanayım mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hatay da bazen sıcaklık olabiliyo evet
Kullan.

Araca uzun süre antifiriz koyulmamışsa antifiriz ekleme su kaçakları artar parçalar gelene kadar saf su ile idare et..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,382
Üyeler
193,019
Son üye
ESTR-139
Geri