🔥İndirim NZXT C1200 Gold PA 9.949 TL SON 6 AYIN EN DÜŞÜK FİYATI

Oyunlarda hotspot bakmıyorum hocam furmark yapmam lazım ama en son kartı aldığımda stok halde 320W tüketirken furmark da hotspot 80 dereceydi.

5-10dk lık bir furmark 2 yap hocam sıcaklıklar ne alemde görelim, sıcaklıkları ölçmek için en iyi yöntem furmark 2.
furmarki biliyorum cortlatmayalim karti :d
3dmark sinyali veriyor alsinda memory+corela hotspot dengesi normal aslinda belki de termal paste yenilenmesi istiyordur, kasa ici hava sirkulasyon da basarili (Lian li 216 kasa, Asus Tuf 4070 Ti)

Belki bir undervolt yapip tekrar bakarim diyorum hotspota. 5000 serisinde hotspot sensoru kapatmislardi galiba nedense..

Son düzenleme:
furmarki biliyorum cortlatmayalim karti :d
3dmark sinyali veriyor alsinda memory+corela hotspot dengesi normal aslinda belki de termal paste yenilenmesi istiyordur, kasa ici hava sirkulasyon da basarili (Lian li 216 kasa, Asus Tuf 4070 Ti)

Belki bir undervolt yapip tekrar bakarim diyorum hotspota. 5000 serisinde hotspot sensoru kapatmislardi galiba nedense..
Niye cortlasın :D

Her oyun GPU ya %100 yüklenemiyor, furmark bu açıdan olmazsa olmaz.

Niye cortlasın :D

Her oyun GPU ya %100 yüklenemiyor, furmark bu açıdan olmazsa olmaz.
Furmarki bu asamada suna benzetirim:
Kanamasi olan hastaya gel biraz daha desip uzun kanatayim da teshisi ekrana yazayim :d kanayan yer iyilesir elbet ama hasar birakma ihtimali var. Yani 15dkda olsa kapasitorler ve vrm yorulacak, psuya y tipi adaptorle bagli kaablolarda sans faktoru de devreye giriyor biraz.

3dMark bu is icin yeterli bence.

Furmarki bu asamada suna benzetirim:
Kanamasi olan hastaya gel biraz daha desip uzun kanatayim da teshisi ekrana yazayim :d kanayan yer iyilesir elbet ama hasar birakma ihtimali var. Yani 15dkda olsa kapasitorler ve vrm yorulacak, psuya y tipi adaptorle bagli kaablolarda sans faktoru de devreye giriyor biraz.

3dMark bu is icin yeterli bence.
3dmark ile furmark ın farkı ne peki hocam? vrm kapasitör falan girmişsin de ne alaka :kekw:

3dmark ile furmark ın farkı ne peki hocam? vrm kapasitör falan girmişsin de ne alaka :kekw:
Tekrara dusmeden 3dmark yeterli, furmark iskence testi gibi. Simdi durum analizi yapilmasi icin evet ama 3dMarkta gorulen koyde zaten kilavuza gerek yok, gerisi donanim icin sans faktorleri de devreye giriyor. Vrm ve kapasitorlere ek yuk bindiriyor, isindiriyor, iskence edip dayanma noktasini seciyor. Guncel gpular dayanikli olsa da sistem diger bilesenleriyle butunlugu ve psuya baglanti noktasi da daha onem kazaniyor.

3dmark gpu+cpu entegrasyonu ve stabilitesini de puanliyor. Oyunlar icin de onemli bu. Furmark dedigim gibi gpuya iskence testi :)

Tekrara dusmeden 3dmark yeterli, furmark iskence testi gibi. Simdi durum analizi yapilmasi icin evet ama 3dMarkta gorulen koyde zaten kilavuza gerek yok, gerisi donanim icin sans faktorleri de devreye giriyor. Vrm ve kapasitorlere ek yuk bindiriyor, isindiriyor, iskence edip dayanma noktasini seciyor. Guncel gpular dayanikli olsa da sistem diger bilesenleriyle butunlugu ve psuya baglanti noktasi da daha onem kazaniyor.

3dmark gpu+cpu entegrasyonu ve stabilitesini de puanliyor. Oyunlar icin de onemli bu. Furmark dedigim gibi gpuya iskence testi :)
Uzun uzadıya anlatmıcam hocam ama inanılmaz yanlış biliyorsun sadece bunu bil yeter.

Furmark ın GPU ya %100 yük bindiren herhangi bir oyundan hiç bir farkı yok.

Uzun uzadıya anlatmıcam hocam ama inanılmaz yanlış biliyorsun sadece bunu bil yeter.

Furmark ın GPU ya %100 yük bindiren herhangi bir oyundan hiç bir farkı yok.
İnanilmaz iddiali olmus bu cumle ama bu baslikta dediginiz gibi bunlari konusmaya da gerek yok. Siz oyun oynamak yerine surekli furmark yapin o zaman anlarsiniz, sadece 15dk.degil, o yuzden 15dk diyorlar ya max neden acaba :). Furmark acildiginda gpu fanlarinin direk %100e dayanmasi da bundan. %100 yukteki oyunla gpuyu %100 calismaya zorlayan furmark arasinda fark var. Bundan dolayi da 3dMark daha mantikli, Guinness rekorlar kitabi girmeye calisip fiyaka atma amacimiz yoksa. Ureticilerin fabrikada furmark testi yaptigini hic sanmiyoeum.

Oyunlar gpuya surekli sabit %100 yuklenmez, dalgali seyir izler %99-98-97-100 vs. gibi, kare hizi da degiskendir vsync acilirsa tabi kare sabitlenir

dün aldım ama indirimden haberim yoktu bakalım nasıl çıkacak. aldıktan sonra gördüm konuyu 😁

Geri