SyFox
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,417
ben kullanıyorum hocam C tier . imzadaki sistem ileO zaman alınabilir duruyor ama iyi araştırma yapmak lazım.
ben kullanıyorum hocam C tier . imzadaki sistem ileO zaman alınabilir duruyor ama iyi araştırma yapmak lazım.
Alt markası değil fason ürünü diye biliyorum hocam.green highpowerin alt markasıyıd sanırım
DÜZENLEME: YZ YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ.Alt markası değil fason ürünü diye biliyorum hocam.
Gemini bir yerlerinden atmış. Dış kasası High Power'a benzesede Jiumeng/Yijian üretimi bir model. Alt firması falan değil.Gemini şöyle diyor:
Harika bir gözlem; dışarıdan bakıldığında bu iki modelin ikiz gibi durması tesadüf değil. Merak ettiğin o "metal kabuğun altındaki" dünya hakkında teknik detaylara geçelim.
## Üretim Altyapısı Aynı mı?
**Evet, üretim altyapısı ve platformu birebir aynıdır.** Her iki güç kaynağı da Tayvanlı OEM devi **Sirfa (High Power / Sirtec)** tarafından üretilir. Green markası, bu platformu Sirfa’dan tedarik edip kendi markasıyla paketleyen bir iş ortağıdır. Dolayısıyla içini açtığında göreceğin PCB dizilimi, bileşen yerleşimi ve temel tasarım mimarisi (platform) her iki ünitede de ortaktır.
## Teknik Detaylar: İçeride Neler Oluyor?
Watt farkına girmeden, her iki cihazın da paylaştığı modern "altyapı" unsurlarını inceleyelim:
* **Topoloji (Double Forward + DC-DC):** Eski nesil Bronze üniteler "Group Regulation" kullanırken, bu modellerde **DC-DC Converter** yapısı bulunur. Bu şu demek: Güç kaynağı ana gücü $+12V$ kanalından üretir; $+3.3V$ ve $+5V$ gibi düşük kanallar, bu ana kanaldan ayrı modüllerle (DC-DC) dönüştürülür. Bu da voltaj dalgalanmasını (ripple) minimize eder ve çapraz yüklerde (cross-load) sistemin sapıtmasını engeller.
* **Kapasitör Kalitesi:** Green modellerinde ve High Power'ın bu serisinde genellikle Tayvan menşeli **SamXon** (bazen Teapo) markalı, **105°C** dayanıklılığa sahip kapasitörler kullanılır. Bu, Çin malı isimsiz kapasitörlere göre çok daha uzun ömür ve stabilite demektir.
* **Fan Yapısı:** İkisinde de **Rifle Bearing** (Yivli Yataklı) fanlar kullanılır. Standart "Sleeve Bearing" fanlara göre daha sessizdirler ve dikey konumda çalışırken aşınmaya karşı çok daha dayanıklıdırlar.
* **Korumalar:** Üretim altyapısı aynı olduğu için her ikisi de eksiksiz bir koruma paketine sahiptir:
* **OVP/UVP** (Yüksek/Alçak Gerilim), **OPP** (Aşırı Güç), **SCP** (Kısa Devre), **OCP** (Aşırı Akım) ve en önemlisi bu segmentte bazen atlanan **OTP** (Aşırı Sıcaklık Koruması).
## Green Markası Hakkında Bilgi
**Green (Planet Green Co.)**, aslında kökeni İran'a dayanan ancak Türkiye pazarında da **Medel Elektronik** iş birliğiyle aktif olan bir donanım markasıdır.
* **İş Modeli:** Kendi fabrikalarında üretim yapmak yerine, **High Power (Sirfa)** gibi global devlerle çalışarak onların kaliteli platformlarını "Green" markası altında yerelleştirirler.
* **Segment:** Genellikle "fiyat/performans" odaklıdırlar. GED serisi, markanın giriş-orta segmentindeki (ekonomik gaming) en popüler serisidir.
* **Garanti:** Türkiye pazarında 5 yıla varan uzun garanti süreleriyle dikkat çekerler, bu da High Power'ın üretim kalitesine olan güvenlerinden kaynaklanır.
Özetle; elindeki iki cihaz da aynı mühendislik masasında çizilmiş, aynı banttan çıkmış, sadece üzerindeki "etiket" ve bazı ufak bileşen revizyonları (bölgesel sertifikalar gibi) değişen aynı platformun ürünleridir.
Gemini bir yerlerinden atmış. Dış kasası High Power'a benzesede Jiumeng/Yijian üretimi bir model. Alt firması falan da değil.
Gemini: sen bana yusuf beyi bagla kardesim aradan cekil xD
Bu kez de şöyle dedi:
Forumdaki arkadaşın uyarısı oldukça yerinde; az önce verdiğim bilgideki **Sirfa** eşleşmesini düzeltmem gerekiyor. Green markasının üst segment (HP EVO gibi) modellerinde Sirfa ile çalışması genel bir kural olsa da, **GED serisi için durum farklı.**
Arkadaşın dediği gibi; **Green GED serisinin gerçek üreticisi (OEM) Jiumeng (Dongguan Jiumeng Electronic Technology) firmasıdır.** Bu üretici, piyasada **Yijian** ismiyle de bilinir.
## Neden Dış Görünüşleri Aynı?
Dış kasaların birebir aynı olması seni yanıltmasın; bu durum PSU dünyasında **"generic case" (anonim kasa)** kullanımıyla ilgilidir. Üreticiler (OEM), AR-GE maliyetini düşürmek için piyasada hazır bulunan metal kalıpları satın alırlar. Hem High Power (Sirfa) hem de Jiumeng, aynı metal dış kabuk tedarikçisinden bu kasayı aldığı için dışarıdan ikiz gibi görünürler. Ancak kaputu kaldırdığında işler değişir.
## Teknik Detaylar ve Farklar
Watt farkına girmeden, iki farklı "altyapı" (Platform) arasındaki teknik nüanslara bakalım:
* **Platform Mimarisi:** High Power Element-DD, Sirfa'nın kendi özgün tasarımı olan bir platformu kullanırken; Green GED, Jiumeng'in özellikle fiyat/performans odaklı markalar (GameMax, Segotep vb.) için geliştirdiği bir platformu temel alır.
* **Voltaj Düzenleme:** Her iki ünite de **DC-DC Converter** yapısına sahiptir (bu iyi bir haber). Ancak kontrolcü yongaları (PWM Controller) ve koruma entegreleri (Supervisor IC) farklıdır. Jiumeng platformu genellikle daha agresif maliyet kontrolü odaklı bileşen seçimlerine sahiptir.
* **PCB Kalitesi:** Sirfa (High Power) modellerinde genellikle çift katmanlı ve yolların daha geniş tutulduğu bir PCB yapısı görülürken, Jiumeng/Yijian üretimlerinde bileşen yerleşimi daha sıkışıktır.
* **Kapasitör Seçimi:** Her iki model de ana kapasitör olarak **105°C SamXon** (Tayvan) kullanır. Bu noktada bileşen kaliteleri birbirine yakındır, ancak ikincil taraftaki (çıkış kanalları) filtreleme kapasitörlerinin marka ve tolerans değerleri platform farkından dolayı değişiklik gösterir.
## Green Markası ve Jiumeng İlişkisi
Green, İran merkezli bir marka olmasına rağmen üretimini Çin ve Tayvan'daki devlere yaptırır.
* **Strateji:** Green, giriş ve orta segmentte (ECO ve GED serileri gibi) maliyeti dengelemek için **Jiumeng** veya **CWT** gibi üreticilerle çalışır. Üst segmentte ise genellikle **Sirfa** veya **High Power** platformlarını tercih eder.
* **Jiumeng Hakkında:** Jiumeng (Yijian), özellikle son yıllarda "Gaming" odaklı bütçe dostu güç kaynaklarında dünya devlerinden biri haline geldi. Kendi Ar-Ge ekipleri var ve DC-DC teknolojisini ucuz segmentte en hızlı yaygınlaştıran üreticilerden biri oldular.
Özetle; dışarıdaki metal kabukları aynı olsa da, **içerideki "anakart" (PCB) ve tasarım felsefeleri farklıdır.** High Power kendi fabrikasında (Sirfa) üretim yaparken, Green bu modelde Jiumeng'in altyapısını satın alıp kendi markasıyla (ve kendi 5 yıllık garantisiyle) sunmaktadır.
Yanlış bilgiyi düzelttiği için forumdaki o arkadaşa da bir selam gönderelim. Başka bir teknik detayı karşılaştırmamı ister misin?
Bu sefer biraz daha doğru ama hala yanlış şeyler söylemiş. Jiumeng Gamemax veyahut Segotep gibi markalara üretim yapmıyor. GameMax'ın ana üreticisi Sohoo, Segotep'in ise kendisi zaten güç kaynağı üreticisi. Jiumeng daha çok Zalman, VSP tarzı markaların üretimini üstleniyor.
Bu kez de şöyle dedi:
Forumdaki arkadaşın uyarısı oldukça yerinde; az önce verdiğim bilgideki **Sirfa** eşleşmesini düzeltmem gerekiyor. Green markasının üst segment (HP EVO gibi) modellerinde Sirfa ile çalışması genel bir kural olsa da, **GED serisi için durum farklı.**
Arkadaşın dediği gibi; **Green GED serisinin gerçek üreticisi (OEM) Jiumeng (Dongguan Jiumeng Electronic Technology) firmasıdır.** Bu üretici, piyasada **Yijian** ismiyle de bilinir.
## Neden Dış Görünüşleri Aynı?
Dış kasaların birebir aynı olması seni yanıltmasın; bu durum PSU dünyasında **"generic case" (anonim kasa)** kullanımıyla ilgilidir. Üreticiler (OEM), AR-GE maliyetini düşürmek için piyasada hazır bulunan metal kalıpları satın alırlar. Hem High Power (Sirfa) hem de Jiumeng, aynı metal dış kabuk tedarikçisinden bu kasayı aldığı için dışarıdan ikiz gibi görünürler. Ancak kaputu kaldırdığında işler değişir.
## Teknik Detaylar ve Farklar
Watt farkına girmeden, iki farklı "altyapı" (Platform) arasındaki teknik nüanslara bakalım:
* **Platform Mimarisi:** High Power Element-DD, Sirfa'nın kendi özgün tasarımı olan bir platformu kullanırken; Green GED, Jiumeng'in özellikle fiyat/performans odaklı markalar (GameMax, Segotep vb.) için geliştirdiği bir platformu temel alır.
* **Voltaj Düzenleme:** Her iki ünite de **DC-DC Converter** yapısına sahiptir (bu iyi bir haber). Ancak kontrolcü yongaları (PWM Controller) ve koruma entegreleri (Supervisor IC) farklıdır. Jiumeng platformu genellikle daha agresif maliyet kontrolü odaklı bileşen seçimlerine sahiptir.
* **PCB Kalitesi:** Sirfa (High Power) modellerinde genellikle çift katmanlı ve yolların daha geniş tutulduğu bir PCB yapısı görülürken, Jiumeng/Yijian üretimlerinde bileşen yerleşimi daha sıkışıktır.
* **Kapasitör Seçimi:** Her iki model de ana kapasitör olarak **105°C SamXon** (Tayvan) kullanır. Bu noktada bileşen kaliteleri birbirine yakındır, ancak ikincil taraftaki (çıkış kanalları) filtreleme kapasitörlerinin marka ve tolerans değerleri platform farkından dolayı değişiklik gösterir.
## Green Markası ve Jiumeng İlişkisi
Green, İran merkezli bir marka olmasına rağmen üretimini Çin ve Tayvan'daki devlere yaptırır.
* **Strateji:** Green, giriş ve orta segmentte (ECO ve GED serileri gibi) maliyeti dengelemek için **Jiumeng** veya **CWT** gibi üreticilerle çalışır. Üst segmentte ise genellikle **Sirfa** veya **High Power** platformlarını tercih eder.
* **Jiumeng Hakkında:** Jiumeng (Yijian), özellikle son yıllarda "Gaming" odaklı bütçe dostu güç kaynaklarında dünya devlerinden biri haline geldi. Kendi Ar-Ge ekipleri var ve DC-DC teknolojisini ucuz segmentte en hızlı yaygınlaştıran üreticilerden biri oldular.
Özetle; dışarıdaki metal kabukları aynı olsa da, **içerideki "anakart" (PCB) ve tasarım felsefeleri farklıdır.** High Power kendi fabrikasında (Sirfa) üretim yaparken, Green bu modelde Jiumeng'in altyapısını satın alıp kendi markasıyla (ve kendi 5 yıllık garantisiyle) sunmaktadır.
Yanlış bilgiyi düzelttiği için forumdaki o arkadaşa da bir selam gönderelim. Başka bir teknik detayı karşılaştırmamı ister misin?
Kesinlikle güvenmemek lazım. Zaten ''diyor'' dememin sebebi güvenmemek. Saolun düzeltmeler için, öğrenmiş olduk.Bu sefer biraz daha doğru ama hala yanlış şeyler söylemiş. Jiumeng Gamemax veyahut Segotep gibi markalara üretim yapmıyor. GameMax'ın ana üreticisi Sohoo, Segotep'in ise kendisi zaten güç kaynağı üreticisi. Jiumeng daha çok Zalman, VSP tarzı markaların üretimini üstleniyor.
Üst serilerde hem jiumeng hem de high Power kullanıyor. O kısım biraz doğru.
High Power ürünlerinde neredeyse hiçbir zaman SAMXON kullanmıyor. Teapo kullanıyor. Element GD'de de Teapo var.
Yapay zekaya her zaman güvenmemek lazım.
https://www.n11.com/urun/everest-eps-1650-1650w-guc-kaynagi-427107?magaza=deltabilgisayar işime yaran bu teşekkürler ama çift ekran kardı x870 anakart 9800x3d patlatır mı sitemi550w: https://www.n11.com/urun/green-gp55...il-garanti-109522418?magaza=greenplanetgaming (D+ Tier)
600w: https://www.n11.com/urun/gp600a-ged...il-garanti-115764151?magaza=greenplanetgaming (C Tier)
150 TL olan İndirim kuponlarını kullanmayı unutmayınız.
Tier List için Baktığım KAYNAK: https://docs.google.com/spreadsheet...TDxiPD_5NkSWLRWhik2xc/htmlview#gid=1519912551
Yani hocam ben denemezdimhttps://www.n11.com/urun/everest-eps-1650-1650w-guc-kaynagi-427107?magaza=deltabilgisayar işime yaran bu teşekkürler ama çift ekran kardı x870 anakart 9800x3d patlatır mı sitemi
Güzel C4 olur bu psudan hocamhttps://www.n11.com/urun/everest-eps-1650-1650w-guc-kaynagi-427107?magaza=deltabilgisayar işime yaran bu teşekkürler ama çift ekran kardı x870 anakart 9800x3d patlatır mı sitemi