Mr. Ahmet sez
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 231
Assasin Creed Unity '' yeni oyun motoru '' nin altında ezilip giden ve benim için underrated olan bir oyun. Öncelikle en sevdiğim ve hikayesini beğendiğim oyun Assassin's Creed Rogue. Evet neden rogue kardeşim milyon tane oyun varken Black Flag çakması oyunu mu seçiyorsunuzu duyar gibiyim. Fakat benim için ac serisi grafiklerden çok hikaye biçiminde ön planda oluyor. Rogue ise bunu benim gözümde başarılı kılan seri oyunu, çünkü seriyi tamamen ters açıdan anlatması çok hoşuma gidiyor. Özellikle Shay Patrick Cormac karakteri çok ayrı bir yerde duruyor; Assassin olarak başlayıp yaşadıklarından sonra kardeşliğe ihanet edip Templar’a geçmesi, “iyi–kötü” çizgisini bayağı bulanıklaştırıyor. Bir anda kendini düşman olarak gördüğün tarafa geçerken buluyorsun ve bu da hikâyeyi daha gerçekçi hissettiriyor. En sevdiğim karakter de Shay diyebilirim, çünkü klasik “kahraman Assassin” kalıbının dışında, yaptığı seçimlerin ağırlığını taşıyan bir karakter.
Oradaki İHANET kelimesini aslında yazmaya çekindim. Çünkü Bu seride '' Karanlıkta çalışırız, ışığa hizmet ederiz. '' felsefesi tam olarak iş yapmıyor. Oyunu eğer oynadıysanız ve oynayacak arkadaşlar var ise Assassinlerin bu kadar low hissettirdiği ve ana merkezde olmadığı bir oyun ilk defa bu seride gördüm. Oyunu gerçek Lizbon depremi ile ilişkilendirmişler ki bir tık gerçeklik katıyor denilebilir. Karakter Shay bazı serinin oyunlarında olduğu gibi aşk, şöhrete ilgiden çok saygınlık ve otorite isteyen bir karakter bu da beni tam olarak karaktere bağlı kılmaya mecbur bırakıyor diyebilirim. Eksilerine gelirsek Black flagdan sonra gelen o çeşitlilik hissiyatı çok azalıyor ve Black Flagı oynamış bir oyunsevere karşı bu oyun bir tık sönük kalıyor dediğim gibi.
Gelelim en sevmediğim ve berbat bulduğum bir oyun
''Assassin Creed Syndcate'' Kesinlikle ama kesinlikle ac serisinin atmosfer olarak top seviyelere çıkardığı ama hikayesi ve oynayışıyla en berbat olan oyundur. 2 karakteri canlandırdığımız bu oyunda duygusal derinlik desen yok, Jacop adlı karaktere geçmemek için türlü türlü yollarla bitirmeye çalışıyordum. Bazı arakdaşlar kaba kuvvet olarak Connor' u gösterse de kesinlikle Jacop tur. Abi oyunda bildiğiniz bir hikaye yok yani. Oyun sonundaki bıyıklı boss u öldürmek için zemin hazırlıyorsunuz. Tek yaptığınız trenden inip fabrikada çalıştırılan genç çocukları kurtarmak yani. Oyuna sarkaç mantığında eklenti getirmişler o da çok beğendiğim bir şey olmadı. Ubisoft kesinlikle bu oyunun atmosferik yapısına vakit ayırmaktan hikayeye pek vakit ayıramamış gibi gözüküyor. Velhasılkelam 5-6 saat oynayıp sıkıntı nöbetleri sonrası silmiştim oyunu. Bu arada dövüş mekaniği de çok kötü bir oyun özellikle unityden sonra geçince mide bulandırıyor benim için fakat bu konuda bayrak sallayan oyun kesinlikle ac 2 ve 1 olabilir. Dövüş mekaniği gerçekten eski bir oyun olduğunu iliklerime kadar hissettiriyordu.
Ac 2 ye değinmişken Ezio da çok çok sevdiğim ana karakterdir fakat Shay bir tık ağır basıyor saçma bir şekilde.
Peki sizin en sevdiğiniz karakter ve oyun hangisi ?
En sevmediğiniz karakter ve oyununuz hangisi ?
Assassin's Creed I Altaïr Ibn-La'Ahad Suriye
Assassin's Creed II Ezio Auditore Da Firenze İtalya
Assassin's Creed Brotherood Ezio Auditore Da Firenze İtalya
Assassin's Creed Revelations Ezio Auditore Da Firenze İtalya
Assassin's Creed III Connor Kenway & Hytham Kenway Amerikan ( Mohawk) & İngiltere / İngiltere
Assassin's Creed IV Edward Kenway İngiltere
Assassin's Creed Freedom Cry Adewale Karayipler & Afrika
Assassin's Creed Rogue Shay Patric Cormac İrlanda
Assassin's Creed Unity Arno Dorian Fransa
Assassin's Creed Syndcate Evie & Jacop Frye İngiltere
Assassin's Creed Origins Bayek of Siwa Mısır
Assassin's Creed Odyssey Kassandra & Alexios Antik Yunan
Assassin's Creed Valhalla Eivor Norveç
Assassin's Creed Mirage Basim Ibn Ishaq Irak
Assassin's Creed Shadows Naoe & Yasuke Japonya
Oradaki İHANET kelimesini aslında yazmaya çekindim. Çünkü Bu seride '' Karanlıkta çalışırız, ışığa hizmet ederiz. '' felsefesi tam olarak iş yapmıyor. Oyunu eğer oynadıysanız ve oynayacak arkadaşlar var ise Assassinlerin bu kadar low hissettirdiği ve ana merkezde olmadığı bir oyun ilk defa bu seride gördüm. Oyunu gerçek Lizbon depremi ile ilişkilendirmişler ki bir tık gerçeklik katıyor denilebilir. Karakter Shay bazı serinin oyunlarında olduğu gibi aşk, şöhrete ilgiden çok saygınlık ve otorite isteyen bir karakter bu da beni tam olarak karaktere bağlı kılmaya mecbur bırakıyor diyebilirim. Eksilerine gelirsek Black flagdan sonra gelen o çeşitlilik hissiyatı çok azalıyor ve Black Flagı oynamış bir oyunsevere karşı bu oyun bir tık sönük kalıyor dediğim gibi.
Gelelim en sevmediğim ve berbat bulduğum bir oyun
''Assassin Creed Syndcate'' Kesinlikle ama kesinlikle ac serisinin atmosfer olarak top seviyelere çıkardığı ama hikayesi ve oynayışıyla en berbat olan oyundur. 2 karakteri canlandırdığımız bu oyunda duygusal derinlik desen yok, Jacop adlı karaktere geçmemek için türlü türlü yollarla bitirmeye çalışıyordum. Bazı arakdaşlar kaba kuvvet olarak Connor' u gösterse de kesinlikle Jacop tur. Abi oyunda bildiğiniz bir hikaye yok yani. Oyun sonundaki bıyıklı boss u öldürmek için zemin hazırlıyorsunuz. Tek yaptığınız trenden inip fabrikada çalıştırılan genç çocukları kurtarmak yani. Oyuna sarkaç mantığında eklenti getirmişler o da çok beğendiğim bir şey olmadı. Ubisoft kesinlikle bu oyunun atmosferik yapısına vakit ayırmaktan hikayeye pek vakit ayıramamış gibi gözüküyor. Velhasılkelam 5-6 saat oynayıp sıkıntı nöbetleri sonrası silmiştim oyunu. Bu arada dövüş mekaniği de çok kötü bir oyun özellikle unityden sonra geçince mide bulandırıyor benim için fakat bu konuda bayrak sallayan oyun kesinlikle ac 2 ve 1 olabilir. Dövüş mekaniği gerçekten eski bir oyun olduğunu iliklerime kadar hissettiriyordu.
Ac 2 ye değinmişken Ezio da çok çok sevdiğim ana karakterdir fakat Shay bir tık ağır basıyor saçma bir şekilde.
Peki sizin en sevdiğiniz karakter ve oyun hangisi ?
En sevmediğiniz karakter ve oyununuz hangisi ?
Assassin's Creed I Altaïr Ibn-La'Ahad Suriye
Assassin's Creed II Ezio Auditore Da Firenze İtalya
Assassin's Creed Brotherood Ezio Auditore Da Firenze İtalya
Assassin's Creed Revelations Ezio Auditore Da Firenze İtalya
Assassin's Creed III Connor Kenway & Hytham Kenway Amerikan ( Mohawk) & İngiltere / İngiltere
Assassin's Creed IV Edward Kenway İngiltere
Assassin's Creed Freedom Cry Adewale Karayipler & Afrika
Assassin's Creed Rogue Shay Patric Cormac İrlanda
Assassin's Creed Unity Arno Dorian Fransa
Assassin's Creed Syndcate Evie & Jacop Frye İngiltere
Assassin's Creed Origins Bayek of Siwa Mısır
Assassin's Creed Odyssey Kassandra & Alexios Antik Yunan
Assassin's Creed Valhalla Eivor Norveç
Assassin's Creed Mirage Basim Ibn Ishaq Irak
Assassin's Creed Shadows Naoe & Yasuke Japonya
Son düzenleme: