DDR4 vs DDR5 Sistem Önerisi

Reaksiyon skoru
7
Bütçe
55000
Selamlar,

Yakın zamanda 50.000 - 55.000₺ bütçe ile ikinci el-sıfır parçalarla bilgisayar toplayacağım ama baya uzak kaldım sistem toplamaya. DDR5 sistemler uçmuş gitmiş. Acaba çok performans kaybı olmayacaksa DDR4 sistem toplamak mantıklı mı? %80 Oyun %20 render için kullanacağım bilgisayarı. Asıl amacım oyun.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Keşke bunu iki gün önce yazsaydın ddr5 sistem 50k ya aldım
Şöyle söyleyeyim sana link fln atmayacağım ama bilki tam bir buçuk aydır tüm bilgisayar sitelerinde kevaşe ettim kendimi gayet net şekilde söyleyebilirim ki vatan pc kovala sinerji itopya gamegaraj fln hepsi fiyasko özellikle itopya sadece vatan kovalaması öneririm son olarak ddr4 düşünürsen gidip ona 50-55 bin bütçe verme sonuçta ddr4 ölü yatırım 4060 ti bi ddr4 sistem yap derim ama ddr5 düşünürsen senin icin arastirabilirim işin kurdu oldum artık

bugün sabah 7500f indirimdeydi onu alabilirdin aslında ama kaçtı maalesef
Açıkcası 7500f ddr5 olduğu için o bütçelerde biraz daha kendimi zorlayıp 9700x vs. almak istiyorum çok giriş seviyesi olmaması için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Keşke bunu iki gün önce yazsaydın ddr5 sistem 50k ya aldım
Şöyle söyleyeyim sana link fln atmayacağım ama bilki tam bir buçuk aydır tüm bilgisayar sitelerinde kevaşe ettim kendimi gayet net şekilde söyleyebilirim ki vatan pc kovala sinerji itopya gamegaraj fln hepsi fiyasko özellikle itopya sadece vatan kovalaması öneririm son olarak ddr4 düşünürsen gidip ona 50-55 bin bütçe verme sonuçta ddr4 ölü yatırım 4060 ti bi ddr4 sistem yap derim ama ddr5 düşünürsen senin icin arastirabilirim işin kurdu oldum artık
ddr4 sistem kuracaksam amd'den direkt vazgeçiyorum zaten intel tarafı daha mantıklı kalıyor ddr4'de. ddr5 düşünüyorum eğer mantıklı bir sistem araştırabilirsen direkt alabilirim açıkcası beraber de bakabiliriz.

Açıkcası 7500f ddr5 olduğu için o bütçelerde biraz daha kendimi zorlayıp 9700x vs. almak istiyorum çok giriş seviyesi olmaması için.

ddr4 sistem kuracaksam amd'den direkt vazgeçiyorum zaten intel tarafı daha mantıklı kalıyor ddr4'de. ddr5 düşünüyorum eğer mantıklı bir sistem araştırabilirsen direkt alabilirim açıkcası beraber de bakabiliriz.
9700x istiyorsan bütçeni artırcan hocam 50 ye 7500F li sistem bile kalmadı.

şimdi baktım da en ucuz fiyatı 12.609 TL diyo akakçe de. dün 14.279 TL ye 7800X3D aldık. indirim şart o işlemci için.

https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-5060-ti-a620am-1tb-ssd-16gb-ram.html şuan en mantıklı bu gibi yanına artı 16gb ddr5 atarsın tamamdır
ekran kartı 16gb internette bu özellikleri bu fiyatı bulamazsın baktım bu arada bi ram takarsın sonradan bir de anakart yükseltirsin

az sabret bekle bence yaz geliyor okul tatili falan VATAN bi indirim patlatir
reis ben beklemeyi önermiyorum çünkü şuan örnek olarak baktığın 50k lık bir sistem beklersen 60k ya yükseliyor ve bu defa yaz indirimi kasım indirimi vs gibi durumlarda en iyi ihtimalle tekrardan 50k ya indiriyorlar o da şansın varsa baktığın sisteme yakın bir sistem olursa bunu tecrübe ettim o yüzden daha beklemeye tövbe ettim

Çok teşekkürler, inceliyorum şimdi.
ben ekran kartı açısından amd taraftarı değilim pek ama eğer düşünürsen amd için de link bırakayım

Son düzenleme:
reis ben beklemeyi önermiyorum çünkü şuan örnek olarak baktığın 50k lık bir sistem beklersen 60k ya yükseliyor ve bu defa yaz indirimi kasım indirimi vs gibi durumlarda en iyi ihtimalle tekrardan 50k ya indiriyorlar o da şansın varsa baktığın sisteme yakın bir sistem olursa bunu tecrübe ettim o yüzden daha beklemeye tövbe ettim

ben ekran kartı açısından amd taraftarı değilim pek ama eğer düşünürsen amd için de link bırakayım
Ben de amd tarafında değilim, işlemci amd olabilir ama ekran kartı nvidia alacağım amd'ye ısınamadım bir türlü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,903
Üyeler
193,188
Son üye
FearlessX12
Geri