Bütçe sıkıntısı olmadan sistem toplama

xora

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba bu ay içinde 1-2 kere aynı konuyu açtım fakat her seferinde işin içinden çıkamadım son kez sistem önerisi desteklerinizi bekliyorum
İşlemcim r7 9800x3d
Ram 48 gb 8400mhz cl40 (6000 mhz cl30 ayarında kullanıcam)
Kasam lian li 011 dynamic flow mini v2
Bunun dışında kalan bütün bileşenleri beyaz toplamak istiyorum. Sizlerden beyaz 5070ti. Beyaz bir anakart ssd ve Beyaz kabloları olan 850w bi psu konusunda yardım istiyorum.

Bütçe sınırsız ama mantıklı harcama yapmak istiyorum gidip 55k ya sff model beyaz 5070ti da almak istemiyorum, ama aynı zamanda gidip 90k ya beyaz asus 5070ti da istemiyorum. Desteklerinizi bekliyorum

Anakart olarak bunu düşünmüştüm fakat ben sadece fps oyunları oynayan arada hikayeli oyun oynayan birisiyim iş için render için falan işim yok o yüzden gereksiz yüksek maliyetlere çıkıp hiçbir zaman kullanmıcağım özellikleride istemiyorum

Merhaba bu ay içinde 1-2 kere aynı konuyu açtım fakat her seferinde işin içinden çıkamadım son kez sistem önerisi desteklerinizi bekliyorum
İşlemcim r7 9800x3d
Ram 48 gb 8400mhz cl40 (6000 mhz cl30 ayarında kullanıcam)
Kasam lian li 011 dynamic flow mini v2
Bunun dışında kalan bütün bileşenleri beyaz toplamak istiyorum. Sizlerden beyaz 5070ti. Beyaz bir anakart ssd ve Beyaz kabloları olan 850w bi psu konusunda yardım istiyorum.

Bütçe sınırsız ama mantıklı harcama yapmak istiyorum gidip 55k ya sff model beyaz 5070ti da almak istemiyorum, ama aynı zamanda gidip 90k ya beyaz asus 5070ti da istemiyorum. Desteklerinizi bekliyorum

bütçe sınırsız hocam colorful mantıklı olur mu?
paramı mantıklı harcamak istiyorum demiş, tam kapasite kullanmayacağı beyaz anakarta 20-30 bin lira harcamak ister mi bilemiyorum.

Back-Connect anakart tavsiye ederim görüntü çok güzel oluyor.
WhatsApp Image 2026-04-20 at 13.24.35.webp

sff modeli yerine aeroyu colorful yerine aorus x870 elite ice tercih edeceğim. Bir de psu olarak 1000w çok overkill değil mi 850 bu sisteme yeter diye düşünüyorum 6-7k lara gold psular var acaba asusun rog 1000w platinum psu su biraz fazla mı bu sisteme?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Hocam kesinlikle aklımda almak istediğim görüntüde tam olarak bu zaten
1777483014140.webp

paramı mantıklı harcamak istiyorum demiş, tam kapasite kullanmayacağı beyaz anakarta 20-30 bin lira harcamak ister mi bilemiyorum.
X870 Frozen yerine şunu alırım şahsen

Ama arkadaşa B650-A Pro fazlasıyla yeterli gelecek bı anakart çıkacaksa aorus elite alabilir.

valla bütçe sıkıntısı yoksa yapıştır ordan 15kya aorus x870

sff modeli yerine aeroyu colorful yerine aorus x870 elite ice tercih edeceğim. Bir de psu olarak 1000w çok overkill değil mi 850 bu sisteme yeter diye düşünüyorum 6-7k lara gold psular var acaba asusun rog 1000w platinum psu su biraz fazla mı bu sisteme?

Hocam kesinlikle aklımda almak istediğim görüntüde tam olarak bu zaten Alıntıyı görüntüle
X870'e çıkmanıza gerek yok. B650-A alın o bile çok fazla gelir size. 1000W PSU ya 850'e göre daha az yük bineceği için alabiliyorsan daha iyi olur denebilir. Platimax yada indirimde bulursan NZXT C1000 Gold alabilirsin. Aero fiyatını pek haketmiyor indirimde galax 5080 bulursan yapıştır.

Alıntıyı görüntüle
Back connect anakart alırsam siyah psu ile arkadan girişleri yapıp önde gözükücek kablolarıda beyaz ışıklı stimmerlarla kurtabiliyormuyum bu arada?

X870'e çıkmanıza gerek yok. B650-A alın o bile çok fazla gelir size. 1000W PSU ya 850'e göre daha az yük bineceği için alabiliyorsan daha iyi olur denebilir. Platimax yada indirimde bulursan NZXT C1000 Gold alabilirsin. Aero fiyatını pek haketmiyor indirimde galax 5080 bulursan yapıştır.
Aradaki rakam 2k gibi bir şey uzun vade için sistemde 870 kalabilir diye düşünüyorm. 1000w psu ya daha az yük binme muhabbetini açıklayabilirmisiniz? Extra olarak 5080 de white 1 clickler 70k dan falan var ama bir üstü olan ex gamer vs de biraz daha üstüne bulunabiliyor hangisini tercih etmeliyiz?

Back connect anakart alırsam siyah psu ile arkadan girişleri yapıp önde gözükücek kablolarıda beyaz ışıklı stimmerlarla kurtabiliyormuyum bu arada?

Aradaki rakam 2k gibi bir şey uzun vade için sistemde 870 kalabilir diye düşünüyorm. 1000w psu ya daha az yük binme muhabbetini açıklayabilirmisiniz? Extra olarak 5080 de white 1 clickler 70k dan falan var ama bir üstü olan ex gamer vs de biraz daha üstüne bulunabiliyor hangisini tercih etmeliyiz?
Aradaki rakam 2k değil b650-a 8k x870a elite 14K aradaki fark 6K. B650-A bazı x870lerden bile iyi bir anakart dopdolu b650 tomahawkin aynisi tabi aorus elite daha iyi ama ihtiyacınız yok aradaki farka değmez

Sallıyorum sistem 600w çeksin 1000w olursa bu %60 ını kullaniyor gibi düşün 850w da %70 ini kullanıyor gibi düşün 1000w daha az yüke girecek bu sayede daha sessiz çalışacak bazı psular %60 altında fan açmıyor kısaca böyle.

ikiside iyi hangisi indirime girerse onu alın ama ex gamer daha üst bı model

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,119
Üyeler
193,261
Son üye
kiraker20.
Geri