Youtube Daki Sorunuma Bi El Atarmısınız?

başka bi tarayıcıda denedin mi hocam ? örn microsoft edgede dene olmadı firefox yükleyip dene belki chrome ile alakalıdır problem

Donanım özellikleriniz neler?

Arama kutusuna değişken yenileme hızı yazın. Grafik ayarları diye bir sonuç çıkacak onu açın.
Gelişmiş grafik ayarlarının sağındaki yön tuşuna basarak genişletin ve değişken yenileme hızı ayarını kapatın.
Ayrıca güç seçeneklerindeki ekranı kapat ve uyku modlarını da hiçbir zaman yapmayı deneyin. Bazen bu modlar da monitörü buga sokabiliyor.
Monitörün ayrıca ayarlarını değiştirdiyseniz sıfırlayın.

Alıntıyı görüntüle

AMD GPU'larda böyle bir sorun hatırlıyorum. Şu videoya bakılabilir.

Ayrıca kullandığınız monitör kablosu kaynaklı da olabilir. Uygun fiyatlı bir monitör aldıysanız genelde aşırı dandik bir kablo ile geliyor. Daha kaliteli bir kablo alınabilir.
öncelikle zahmet edip bu kadar uzun bir cevap yazdığın için teşekkür ederim.
sdistem özellikleri
amd 98003D işlemci
asus astral RTX 5080 ekran kartı
64 gb ddr5 6000 mts ram
asus crosshair X870E extreme anakart
asus PG27UCDM monitör ( orjinal kablolarını sistemde kullanıyorum )
asus thor 1200w PSU

şimdi güç ayarlarını zaten ben hep kapalı kullanırım power saving mod lar falan kapalıdır., enerji tasarruf modunu dengeli dede performansta dea denedim bi sonuç çıkmadı, g-sync kapattım, adaptif yenileme varsayılan olarak zaten kapalı, moınitör ü fabrika ayarlarına getirdim ama yine aynı yine aynı. internettemi bi sıkıntı var diyecem ama evdeki diğer mac ve windows tabanlı bilgisayarlarımda bi sıkıntı olmuyo internetten yana. ekran kartı veya ekran kartı driver sorunumu var diycem otunlarda en ufak bi kasma takılma yok. ekran kartında olsa oyunlardada problem çıkardı. tek bi ihtimal kaldı kafamda aklıma başka bişi gelmiyo. windows 11 im bozuk. heralde 10 defa format attım rufus falan hepsini denedim ama yine olmuyo. anakartım mı bozuk aceba. amöa bozuk anakartlada oyun oynayamam ki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

başka bi tarayıcıda denedin mi hocam ? örn microsoft edgede dene olmadı firefox yükleyip dene belki chrome ile alakalıdır problem
onlardada oluyo dostum ya. bi tek opera denemedim :)

Bir de sorun yaşayınca Flameshotla falan da ekran görüntüsü alsana. Sorunun monitör kaynaklı olup olmadığını anlarız. Yani telefonla değil de bilgisayardan da görüntü çek. Ona göre monitör sorunluysa iade edin.

Ayrıca diğer video izlenen platformlarda oluyor mu?

Bir de sorun yaşayınca Flameshotla falan da ekran görüntüsü alsana. Sorunun monitör kaynaklı olup olmadığını anlarız. Yani telefonla değil de bilgisayardan da görüntü çek. Ona göre monitör sorunluysa iade edin.

Ayrıca diğer video izlenen platformlarda oluyor mu?
Monitörde sıkıntı olsa oyun oynarkende sıkıntı olmasıngerekmez mi ?

Monitörde sıkıntı olsa oyun oynarkende sıkıntı olmasıngerekmez mi ?
YT videoları sistem destekliyorsa AV1 codec ile de oynatıyor, sadece onda da yaşanıyor olabilir. Monitör belki bu codec ile aktarılan videoyu göstermek için bir yazılım güncellemesine falan da ihtiyaç duyuyor olabilir. Siz dediğimi yapın bakalım. Ona göre yabancı kaynakları araştıracağım. Bu sorunu yaşatan çok fazla değişken var.

Mesela bunların sürücüleri var, güncellemediyseniz güncellemeyi deneyin.

YT videoları sistem destekliyorsa AV1 codec ile de oynatıyor, sadece onda da yaşanıyor olabilir. Monitör belki bu codec ile aktarılan videoyu göstermek için bir yazılım güncellemesine falan da ihtiyaç duyuyor olabilir. Siz dediğimi yapın bakalım. Ona göre yabancı kaynakları araştıracağım. Bu sorunu yaşatan çok fazla değişken var.

Mesela bunların sürücüleri var, güncellemediyseniz güncellemeyi deneyin.
daha önceden monitörün firmwire güncellemelerini yaptım onda sıkıntı yok. sadece şu konuda fikrin var mı ? 4K da video seyrederken otomatik olarak 480P ye çözünürlüğü düşürmesinin anlamı nedir sence.

hocam onda sıkıntı yok bunda sıkıntı yok derseniz sorunu çözemezsiniz bu tip neyden kaynaklandığı belli olmayan şeyleri sıfırdan tüm yöntemleri adım adım tekrar tekrar yaparak ancak çözebilirsiniz benzer bozulma belli bir uygulamada oluyordu sadece ben de de

daha önceden monitörün firmwire güncellemelerini yaptım onda sıkıntı yok. sadece şu konuda fikrin var mı ? 4K da video seyrederken otomatik olarak 480P ye çözünürlüğü düşürmesinin anlamı nedir sence.
Yan ekrana atıyorsan ve oyuna falan geçiyorsan, siteler kendini arka plana aldığını anlayıp oto kalite düşüyor. Bu YT özel değil çoğu site yapıyor. Belki kaliteyi ayrıca seçmen gerekiyordur. Veya tarayıcıların performans ayarlarını kapatmayı deneyebilirsiniz. Chromium diğer tarayıcılarda da benzer ayarlar var.

Sadece site değil Windows'un kendisi de bunu yapıyor.

2026-04-30_16-12.webp

hocam onda sıkıntı yok bunda sıkıntı yok derseniz sorunu çözemezsiniz bu tip neyden kaynaklandığı belli olmayan şeyleri sıfırdan tüm yöntemleri adım adım tekrar tekrar yaparak ancak çözebilirsiniz benzer bozulma belli bir uygulamada oluyordu sadece ben de de
çok haklısın dostum
Yan ekrana atıyorsan ve oyuna falan geçiyorsan, siteler kendini arka plana aldığını anlayıp oto kalite düşüyor. Bu YT özel değil çoğu site yapıyor. Belki kaliteyi ayrıca seçmen gerekiyordur. Veya tarayıcıların performans ayarlarını kapatmayı deneyebilirsiniz. Chromium diğer tarayıcılarda da benzer ayarlar var.

Sadece site değil Windows'un kendisi de bunu yapıyor.

Alıntıyı görüntüle
deniyorum

Hocam Önce Normal bir video indirin bilgisayarın kendi media playerı veya varsa vlc ile açın deneyin onda sorun var mı yok mu ?

peki şöyle bişi var bide. chrome da bişi indirmeye kalkınca sürekli ağ hatası diye indirmeyi durduruyo. zorla indirmeye çalışıyorum ama bu seferde dosya bozuk iniyo. durumla alakası var mı sizce. windows interneti verimli kullanamıyo olabilir mi, eternetten bağlanıyom en güncel sürücüleri fgalan yükledim ama.bilemedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Önce Normal bir video indirin bilgisayarın kendi media playerı veya varsa vlc ile açın deneyin onda sorun var mı yok mu ?
HDD deki filmeleri çok akıcı oynattı buarada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,024
Üyeler
193,229
Son üye
omereryuksel
Geri