AMD Ryzen 7 9800X3D Isınıyor! Sorunu Çözemedim!

Şimdilik idare etsin yeter onerdigin varsa link atabilirsin onu alayım
1500 TL’ye bu kadar demek ki

şu ikisi gayet kalitelidir

Kasanın içinden radyatör ve fanlar görülecek şekilde de fotoğraf atar mısın

Termal macun hiç sürmemiş desem yeridir hocam o yüzden sıcaklık ısınıyor baya.
Kesinlikle termal macunda MX-6 öneririm.
MX-7 satın aldım ben ama daha yeni MX-6 sürdüm çok memnunum 1 yıl sonra veya 6 ay sonra yenileyince MX-7 sürücem bi onu denicem.

Kasanın içinden radyatör ve fanlar görülecek şekilde de fotoğraf atar mısın
WhatsApp Image 2026-05-01 at 23.08.19 (1).webp
WhatsApp Image 2026-05-01 at 23.08.19 (2).webp
WhatsApp Image 2026-05-01 at 23.08.19 (3).webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termal macun hiç sürmemiş desem yeridir hocam o yüzden sıcaklık ısınıyor baya.
Kesinlikle termal macunda MX-6 öneririm.
MX-7 satın aldım ben ama daha yeni MX-6 sürdüm çok memnunum 1 yıl sonra veya 6 ay sonra yenileyince MX-7 sürücem bi onu denicem.
link atar mısın hocam

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

link atar mısın hocam
Dostum öncelikle fotoğraflar için teşekkür ederim. Soğutucu olması gerektiği gibi duruyor. Eğer montaj sırasında pompasına zarar gelmediyse macun kaynaklıdır. Bu arada arctic mx4 tavsiye ederim. 4 gram 300 TL’ye aldım ben. Son derece başarılı ve yeterli bir ürün. Mx6 ve mx7 gereksiz pahalı bana göre

1 Gün önce pcyi kapattım.Açtığımda ise fanların çok hızlı çalıştığını fark ettim oyunlara girdiğimde ise derece 90-100 arasına çıkmaya başladı oyundan attı. Tekrar denedim bu sefer ekran klavye ve mouse gitti geri açıldı. 360 MM sıvı soğutma var ama hiçbir işe yaramıyor normalde çalışırken bile bazen 70-80 oluyor sizce sorun nedir ? Sıvı soğutmam mı arızalı yoksa başka bir şey mi anlamadım
Hala sorun devam ediyormuş anlık hevese kapıldım macun değiştirdim yine de aynı...

Dostum öncelikle fotoğraflar için teşekkür ederim. Soğutucu olması gerektiği gibi duruyor. Eğer montaj sırasında pompasına zarar gelmediyse macun kaynaklıdır. Bu arada arctic mx4 tavsiye ederim. 4 gram 300 TL’ye aldım ben. Son derece başarılı ve yeterli bir ürün. Mx6 ve mx7 gereksiz pahalı bana göre
Macunu daha 10 dk önce değiştirdim ama sonuç aynı yine hızlı çalışıyor sanki ıkınıyor bilgisayar

Hala sorun devam ediyormuş anlık hevese kapıldım macun değiştirdim yine de aynı...
Hocam Bios üzerinden pompa çalışma ayarını her zaman %100 yapar mısın sana zahmet? Bir de fan eğrisi ayarı yapabilirsen iyi olur. Umarım montaj sırasında pompaya zarar gelmemiştir

Hocam Bios üzerinden pompa çalışma ayarını her zaman %100 yapar mısın sana zahmet? Bir de fan eğrisi ayarı yapabilirsen iyi olur. Umarım montaj sırasında pompaya zarar gelmemiştir
Şuan bu şekil çalışıyor

Ekler

• sıcaklık.webp
    sıcaklık.webp
    13.4 KB · Hit: 13
Şuan bu şekil çalışıyor
Kablolamayı yanlış yapmış olabilirler mi? Pompa kablosu cpu pump’ta mı takılı? Bir de fan kabloları cpu fan’da mı yok huba falan mı takılı

Fanlar deli gibi çalışıyor ama soğumuyorsa pompada bir problem var gibi ama illa kırılmasına falan da gerek yok. Belki bağlamamışlardır veya yanlış bağlamışlardır

Geri