RAM fiyatları sizce ne zaman normale döner?

Dönmez diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba pandemide GPU fiyatları uçmuştu dönmez dönmez dediler ne oldu?

zamlardan once 16gb tek slot kıngston sıfır ramı 2000 tl ye almıstı kuzenım sence normal mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

16 tek slot sıfıer ramler 10k idi fiyatlarda bir düşüş var,

talep azarlısa fiyat düşer
talep artarsa fiyat artar

ben ddr5 e geccektım 1 2 bin tl ye ama ramler artınca o işler yalan oldu, arkadaşa kasa alcaktık 64gb rame 30-50 arası bi para ödedim lol oynıcam demişti adam, ofis çalışanı para umrunda değilde olan biziim gibi gariplere oluıyo

Geçmiş geçmişte kaldı ama ikinci el falan alıp riske girmeyin derim.

Yurt disi sitelerde normale donmeye basladi ytube kanallarini takip et pcbuilder vs. Bizde de 2 hafta once vatan kampanya yapmisti zaten gorduk dustugunu. Durum su ki bize gelmesi lojistik yollariyla 3 hafta suruyor en az. Kriz falan yok artik rahat olun. Windows 32 gb ram kullanin diye hala kriz cikartma derdine dusmus bu bile kanit icin ywterli :D
16 yeter babus 32 bozar bizi. 1-2 gb ramle buralara geldik. İsteyen 4gb rami bile yettirir. İleriki vakit 32 yaparız 7500 iyi mi o ram için

Normale dönmesinden kasıt yine o 16 gb modülün 4 bin bandına inmesi ise imkansız gözüyle bakıyorum. Belki globalde düşer ama Türkiye' de pek düşmez kazıklamanın tadını aldılar bir kere.

16 yeter babus 32 bozar bizi. 1-2 gb ramle buralara geldik. İsteyen 4gb rami bile yettirir. İleriki vakit 32 yaparız 7500 iyi mi o ram için
4 GB Rami yettirmeye çalışıyorum

Normale dönmesinden kasıt yine o 16 gb modülün 4 bin bandına inmesi ise imkansız gözüyle bakıyorum. Belki globalde düşer ama Türkiye' de pek düşmez kazıklamanın tadını aldılar bir kere.
Yav satamayınca seve seve değilse s... S... Satacaklar hatta ülke plan yapıp hiç ram alan olmazsa o adamlar varya 1 alana bir bedava bile yaparlar ama böyle bir boykot olmayacağı için eski fiyatlarına geri döner önceden 32 GB ramler 8-9 bindi

4 GB ram yetersiz yalnız ben söyleyeyim fiyatlar düşecek diye bekliyorum

4 GB Rami yettirmeye çalışıyorum

Yav satamayınca seve seve değilse s... S... Satacaklar hatta ülke plan yapıp hiç ram alan olmazsa o adamlar varya 1 alana bir bedava bile yaparlar ama böyle bir boykot olmayacağı için eski fiyatlarına geri döner önceden 32 GB ramler 8-9 bindi

4 GB ram yetersiz yalnız ben söyleyeyim fiyatlar düşecek diye bekliyorum
Hocam öyle olmuyor işte. 50 bine yükselse 45' e indirim olunca çullanan bir milletiz.

Soru başlıkta arkadaşlar
16gb 6000mhz CL38 rame 7500TL vermek mantıklı mıdır kararsız kaldım (Lexar Thor)
İllaki bir ara düşecek ama en az 2 sene daha normale dönmesini beklemiyorum. 2026 stokları çoktan satıldı, Apple samsung ile ram anlaşmasında eskisinin 2 katı fiyata anlaştı tek oturumda pazarlık bile yapılmadı.

Ramlar eski fiyata dönmeyecek. İmzamı altına atarım.
Ama artışta olacağını düşünmüyorum
Eski fiyatin 2x veya 3x yukarisinda sabit kalır diye düşünüyorum

Reis valla 2027nin yarısına kadar dönmez diye bir söylenti var ytd diyelim yinede😂

Dönmez diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba pandemide GPU fiyatları uçmuştu dönmez dönmez dediler ne oldu?
Şuan sadece fiyat düzenlemesi yapıyorlar yurt dışında kimse ddr5 geçmek istemiyor diye 100 dolara kadar indirim yaptılar ve yapıyorlar 5k ya 32gb kit fiyatına düşeceğini sanmıyorum ama 10-12 bandına düşer mi düşebilir bunda ddr4 faktörüde etkili stoklar bitti eridi eskiden onun bir cazibesi vardı insanlar ddr5 yerine ddr4 sistem topluyorlardı artık stokta yok ve 2027 ortasına kadar ki tüm stokları aldılar adamlar 240 dolar bandına düşerse bile şükretmek lazım 2x16 için ki ddr6 çıkma muhabbetide var

Ramlar eski fiyata dönmeyecek. İmzamı altına atarım.
Ama artışta olacağını düşünmüyorum
Eski fiyatin 2x veya 3x yukarisinda sabit kalır diye düşünüyorum
200-240 dolar bandına düşerse 2x16 lık kitler şükretmek lazım hafif düzenleme yapıyorlar ama kullanıcı için güzel

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,558
Üyeler
194,448
Son üye
merddo1
Geri