![]()
Ryzen 7 9800X3D on ASRock: New reports of failures despite BIOS 4.10 keep the AM5 issue in the spotlight|igor´sLAB
There are some stories that just won’t go away, even though the manufacturer has long since indicated that the situation is under control. The now unpalatably persistent issue surrounding Ryzen 9000 failures on ASRock AM5 motherboards…www.igorslab.de
https://hardforum.com/threads/users-report-new-ryzen-7-9800x3d-failures-despite-asrock-bios.2047152/
![]()
ASRock issues statement concerning yet another round of Ryzen 9000 CPU failures — motherboard vendor says it is 'working in seamless coordination' with AMD to investigate
The failures remain extremely rare, but the company does appear to be taking them seriously nonetheless.www.tomshardware.com
hocam 7800x3d ile sorun yasarmıyım?
Hocam maceraya gerek yokhocam 7800x3d ile sorun yasarmıyım?
1100 görüntülenmesi olan video hocam 75 takipçisi var benim youtube hesabımdan 4 fazla takipçisi var.
yok yaşamazsınn. bende 7800x3d takacam.hocam 7800x3d ile sorun yasarmıyım?
hocam ben video içeriğine baktım. takipçisine değil. söylediklerini de kısaca baktım doğru bilgiler.1100 görüntülenmesi olan video hocam 75 takipçisi var benim youtube hesabımdan 4 fazla takipçisi var.
bios updateine rağmen sorunların devam ettiği söyleniyor hatta bazı asus kartlardada yaşanmış sadece asrock değil ama kümelenme daha çok asrockta. 20 nisandan blog yazısı gönderdim çok yakın tarihliyok yaşamazsınn. bende 7800x3d takacam.
attığım video da şunu vurguluyor;
Tüm markalarda toplam arıza oranı %0.7 civarında, MSI ve Gigabyte kullanıcıları normal risk seviyesinde
- ASRock 4.04 ve sonrası sürümlerle sorunları giderdi
- Boot voltajı artırıldı, PBO limitleri sıkılaştırıldı
- Güncel BIOS ile işlemci güvenli şekilde çalışıyor
işlemci yakma sebebi Eski BIOS sürümleri (ör. 3.16) düşük voltaj veriyormuş, Birçok işlemci aslında sağlam, sadece voltaj yetersizliği nedeniyle açılmıyormuş
işlemci yakma sorunu her marka da risk olduğunu anladım. sadece asrock hatası; kontrol etmeden bios yayınlamaları olmuş. bu da bununla beraber adını, x3d killer çıkarmış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam ben video içeriğine baktım. takipçisine değil. söylediklerini de kısaca baktım doğru bilgiler.
peki hocam ben fazla bilgili değilim bu konularda bios updatei nasıl atarım?yok yaşamazsınn. bende 7800x3d takacam.
attığım video da şunu vurguluyor;
Tüm markalarda toplam arıza oranı %0.7 civarında, MSI ve Gigabyte kullanıcıları normal risk seviyesinde
- ASRock 4.04 ve sonrası sürümlerle sorunları giderdi
- Boot voltajı artırıldı, PBO limitleri sıkılaştırıldı
- Güncel BIOS ile işlemci güvenli şekilde çalışıyor
işlemci yakma sebebi Eski BIOS sürümleri (ör. 3.16) düşük voltaj veriyormuş, Birçok işlemci aslında sağlam, sadece voltaj yetersizliği nedeniyle açılmıyormuş
işlemci yakma sorunu her marka da risk olduğunu anladım. sadece asrock hatası; kontrol etmeden bios yayınlamaları olmuş. bu da bununla beraber adını, x3d killer çıkarmış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam ben video içeriğine baktım. takipçisine değil. söylediklerini de kısaca baktım doğru bilgiler.
sonra ki bios updateler ile çözerler diye düşünüyorum hocam. biostan işlemci kısıtlama yapar kullanırım ki bende 7800x3d olacak.bios updateine rağmen sorunların devam ettiği söyleniyor hatta bazı asus kartlardada yaşanmış sadece asrock değil ama kümelenme daha çok asrockta. 20 nisandan blog yazısı gönderdim çok yakın tarihli
bu arada yanlış anlamayın bu forumda bilgisine güvendiğim insanlardan birisiniz ama bu sefer bence çabuk karara varmışsınız gibi geldi. sonradan ekleme yapmıştım diğer mesaja yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.sonra ki bios updateler ile çözerler diye düşünüyorum hocam. biostan işlemci kısıtlama yapar kullanırım ki bende 7800x3d olacak.
Bu anakart bende aldım, ihtiyaç olanlarda alabilir.
Ödeme adımına kadar gidiliyor. Stok kaç adet var bilmiyorum.
![]()
ASROCK X870 Pro RS WIFI 8000MHz DDR5 Soket AM5 M.2 USB 3.2 HDMI ATX Anakart | ITOPYA
ASROCK X870 Pro RS WIFI 8000MHz DDR5 Soket AM5 M.2 USB 3.2 HDMI ATX Anakart En iyi fiyat seçenekleri ile X870 PRO RS WIFI ITOPYA'dawww.itopya.com
bilemiyorum ya içime kurt düştü siparişi iptal mi etsembu arada yanlış anlamayın bu forumda bilgisine güvendiğim insanlardan birisiniz ama bu sefer bence çabuk karara varmışsınız gibi geldi. sonradan ekleme yapmıştım diğer mesaja yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.