belki mesajlarımı görmemişsinizdir size yanıt vermediğinden bilmiyorum ama, msi 5080 ventus, gaming trio oc, suprim soc arasında bir modelde kaldığımı belirttim. Stok sorunlarından kaynaklı en kolay ventusa erişebilceğimizden büyük ihtimal ventusu seçeceğimide söylemiştim. Ama eğer stok durumu uygun olur ve fiyatlarda uçukluk olmaz ise bu 2 modelden birini tercih edeceğimi söylemiştim. Bu yanıtı size vermemiştim görmemeniz çok normal
Render işine çok girmem ama daha çok ram gerektiren işlerde uğraşıyorum rami yükseltip işlemciyi bir tık daha oyun işlemcisine yönelterek bir denge kurduğumu düşünüyorum
5080 pek alınmasını önerdiğimiz veya o kadar üst seviye model alman gereken bir kart değil 5070Ti la arasında %13 lük fark var onun yerine iyi bir 5070Ti al geç madem para arttırmak gibi bir niyetin var 9950x3d al birde yanına geç
Render işine çok girmem ama daha çok ram gerektiren işlerde uğraşıyorum rami yükseltip işlemciyi bir tık daha oyun işlemcisine yönelterek bir denge kurduğumu düşünüyorum
Hocam o tarafını siz bilirsiniz işte. Biz size bilgileri verdik. Artık siz işlemciyi mi fazla kullanırsınız? SSD'yi mi? Ram'imi bilmiyoruz. Hayırlı olsun. Daha toplamadınız ama.
Hocam o tarafını siz bilirsiniz işte. Biz size bilgileri verdik. Artık siz işlemciyi mi fazla kullanırsınız? SSD'yi mi? Ram'imi bilmiyoruz. Hayırlı olsun. Daha toplamadınız ama.
Rami alıcaksan tek kit 64gb cl30 veya 28 al render yapacaksan baya rame ihtiyacın olucak 32 lik kitle doldurma slotları duruma bağlı 48 lik tekli kitte alabilirsin
Hocam yanlış görmediysem bütçen 400.000 TL bu bütçede neden 5090 kullanılmadı acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada diğer sorularını cevaplayayım.
1- Evet en azından 64 hatta ne kadar profesyonel olduğuna bağlı olarak 128 Ram bile yapılması gerekebilir.
2- Fazları güçlü B850 anakartlar gayet sana yetecektir. X870E tarzındaki anakartların artısı çok fazla SSD ve USB portu bulunduğu içindir.
3- Kaliteli bir SSD alınmalı bence bu bütçelerde fakat 9100 Pro'ya gerek var mı orası tartışılır çok kaliteli SSD ler daha ucuz miktarlarda mevcut.
4- CL28 için fazla fazla gereksiz ücret ödenmemelidir CL30 gayet yeterlidir. Ramleriniz Hynix A die çıkarsa manuel olarak CL28 çalışmasını zorlayabilirsiniz.
5-TRYX 360 da pompa sesi sorunu var diyorlardı iyi araştırmanızı öneririm. Vision Compact'ın çok airflowu mükemmel bir kasa olduğunu düşünmüyorum.
6- 5080 Alacaksanız 850W güç kaynağı da yeterlidir. 5090 için NVIDIA nın önerdiği 1000w fakat 1200 ve üzeri göz çıkarmaz alınabilir.
Hocam 400k lık bir sistem kurmuyor arkadaş. Daha çok 300 320 bandı. Biraz yanlış parçalar seçmiş düzelttik problemi. 5090 lı bir sistem için parçalar önerdik kasa hariç 315 falan tuttu. Alır almaz bilemiyorum elimden geldiğince mantıklı parçalar önermeye çalıştım talepleri doğrultusunda.
Hocam 400k lık bir sistem kurmuyor arkadaş. Daha çok 300 320 bandı. Biraz yanlış parçalar seçmiş düzelttik problemi. 5090 lı bir sistem için parçalar önerdik kasa hariç 315 falan tuttu. Alır almaz bilemiyorum elimden geldiğince mantıklı parçalar önermeye çalıştım talepleri doğrultusunda.