Ram Yükseltmesi Sorun olurmu

yani benim elimdeki ram iyi mi? yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alacağım aynısı çıkmassa ne olur şimdi tam anlamadım çalışmazmı
Evet

yani benim elimdeki ram iyi mi? yani

alacağım aynısı çıkmassa ne olur şimdi tam anlamadım çalışmazmı
Hayır çalışır manuel ayar yaparsın veya expo açıp geçersin.

aynısından alayımda dedinki hynix ama M-die veya A-die vare dedim şimdi bendeki m- ise a gelirse sorun olur diyorsun
elimdekini satamam sistemi yeni aldım 1 ay oldu alırken param anca çıktı kit olarak alamadım şimdi alayım dedim 1 tane daha
Kit alman şart değil. 6000mhz cl30 kullanacaksan ikiside sorun çıkartmaz ikiside kaldırabiliyor 6000mhz cl30'u daha timing girerim dersen a-die daha güçlü bu konuda senin bir ramin a-die olursa diğeri m-die olursa sen gidip a-die'ın kaldırabileceği timing giremezsin ama m-die'in kaldırabileceği kadar timing girebilirsin. Viperlar ya a ya h ya m çıkıyor timing girmem dersen sorun çıkarma olasılıkları çok çok düşük.

Evet

Hayır çalışır manuel ayar yaparsın veya expo açıp geçersin.
anladım ince hesaba mesaj atım aynısını göndermelerini isteyeceğim yaparlarmı bilmiyorum

6000mhz cl30 kullanacaksan ikiside sorun çıkartmaz ikiside kaldırabiliyor 6000mhz cl30'u daha timing girerim dersen a-die daha güçlü bu konuda senin bir ramin a-die olursa diğeri m-die olursa sen gidip a-die'ın kaldırabileceği timing giremezsin ama m-die'in kaldırabileceği kadar timing girebilirsin
valla timing nedir bilmiyorum eger mhz diyorsan biostan 5600mhz olarak geldi ben 6000mhz yaptım

valla timing nedir bilmiyorum eger mhz diyorsan biostan 5600mhz olarak geldi ben 6000mhz yaptım
Tamam gerek yok sana aynı modelden gene al yeterli kit alman zorunlu değil

anladım ince hesaba mesaj atım aynısını göndermelerini isteyeceğim yaparlarmı bilmiyorum

Dostum bilgisayara takmadan içindeki modülü kimse bilemez sen aynısından al bir tane daha boşver expo profile 1 seçip kullanırsın.

Ayrı ayrı alacağın için modüllerin farklı çıkma ihtimali var elindeki A-die yeni alacağın modül M-die çıkabilir bu durumda timinglerini daha kötü olan modüle göre ayarlamak zorunda kalırsın ki iyi olan ayak uydursun.
başkan şimdi ben amazondan sipariş vereceğim ama senin dediğin şumu oluyor bendeki A-die yeni aldığım M-die gelirse şimdi anakartın biosundan ayar yapıp remi 6000 mhz yapıyorum yaa şimdi yeni gelende M-die olursa dahamı düşük hızlarda kullanacağım onumu demek istiyorsun

başkan şimdi ben amazondan sipariş vereceğim ama senin dediğin şumu oluyor bendeki A-die yeni aldığım M-die gelirse şimdi anakartın biosundan ayar yapıp remi 6000 mhz yapıyorum yaa şimdi yeni gelende M-die olursa dahamı düşük hızlarda kullanacağım onumu demek istiyorsun
Hayır manuel ayar girmen gerekir timing ayarı veya expo açarsın stabil ise kullanırsın öyle.

Kasamda Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram var anakartımda 2 tane ram slotu var şimdi bu ramden bir tane daha alsam aynısından sorun yaşarmıyım yoksa sıkıntı olurmu uyum konusunda
hiçbir sorun olmaz hocam tak çalıştır direkt ama model ve seri no ya dikkat et. eğer pahalı geliyorsa 2. el temiz ramede bakabilirsin ben öyle yapıp 2-3 bin daha ucuza aldım sorunsuz kullanıyorum ama dikkat etmek lazım yinede

mhz i ikisininde aynı olsun hocam düşük alırsan sistem düşük olanı kullanır.

hiçbir sorun olmaz hocam tak çalıştır direkt ama model ve seri no ya dikkat et. eğer pahalı geliyorsa 2. el temiz ramede bakabilirsin ben öyle yapıp 2-3 bin daha ucuza aldım sorunsuz kullanıyorum ama dikkat etmek lazım yinede

mhz i ikisininde aynı olsun hocam düşük alırsan sistem düşük olanı kullanır.
Bendeki resimde olan alacağımda bu ben çok anlamam sen bakıp söylermisin

Ekler

• IMG_9529.webp
    IMG_9529.webp
    15.1 KB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,630
Üyeler
197,008