İşlemci Kasması Donması (yardım lazım)

Reaksiyon skoru
6
Ben farkettimki kicke girerken imlec bi takılma yaşıyor aynı şey nvdia uygulamasına girerkende oluyo zor bellı oluyor ben işlemcimi yakın zamanda sökmüştüm ve bir pinde böyle bişey gördüm bundan olabilirmi bu takılma occt prime95 gibi testlerde sorun cıkmadı fıfa cs gıbı oyunlardada sorun yaşamadım fakat valorantta drop yaşadım nedendir biraz karmaşık yazdım kusura bakmayın (demın asetto corsa birdee yandan kıck ızlıyordum oyundan cıkınca mouse 3 sanıye boyunca 1fps gibiydi) yeni oldu

Ekler

• IMG_20260502_121539.webp
    IMG_20260502_121539.webp
    411 KB · Hit: 29
  • IMG_20260502_132838.webp
    IMG_20260502_132838.webp
    69.3 KB · Hit: 28
herhangi bir güncelleme yaptıysan o yüzden de yapabilir , böyle yamuk çekeceğine keşke dik açıdan çekseydin daha net görülürdü işlemci pinlerinde yamukluk vs. varsa

herhangi bir güncelleme yaptıysan o yüzden de yapabilir , böyle yamuk çekeceğine keşke dik açıdan çekseydin daha net görülürdü işlemci pinlerinde yamukluk vs. varsa
elimdeki tüm fotolar

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.34.webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.34.webp
    402.8 KB · Hit: 16
  • WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33 (3).webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33 (3).webp
    365 KB · Hit: 16
  • WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33 (2).webp
    306.2 KB · Hit: 15
  • WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33 (1).webp
    384.1 KB · Hit: 14
  • WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33.webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 23.50.33.webp
    342.9 KB · Hit: 14
eğer eğilme vs. olduysa çok küçük birşeyse sıkıntı çıkarmayabiliyor , sıkıntı çıkarsa zaten muhtemelen anakartta CPU ışığı vs. yanardı ve PC açılmazdı

eğer eğilme vs. olduysa çok küçük birşeyse sıkıntı çıkarmayabiliyor , sıkıntı çıkarsa zaten muhtemelen anakartta CPU ışığı vs. yanardı ve PC açılmazdı
yanı o kasmalar cpudan değilmidir cunku ekran kartı veya psu dada arıza süpeleniyorumda neyden kaynaklıda olabılır bu sorun

yanı o kasmalar cpudan değilmidir cunku ekran kartı veya psu dada arıza süpeleniyorumda neyden kaynaklıda olabılır bu sorun
Sistemini yazar mısın ? Bakan arkadaşlarda görsün

Donanımsal değilse muhtemelen yazılımsal kaynaklıdır.
Format atıp temiz bir başlangıç yapmayı deneyebilirsin , belki driver kaynaklı sıkıntılar olmuştur.
Google vs. kullanıyorsa ve google ayarlarda donanım hızlandırma açıksa yapab iliyor
BİOS güncel tut güncel değilse güncelle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DDR5 setuplarda pinler DDR4 gibi değil yani yamulma vs. çok çok az bir ihtimal , o daha çok tüy vs. onun gibi bir şey gibi duruyor
Çıkarırsan temiz bir diş fırçası tarzında bir şey varsa onunla hafif temizlemeyi dene

Format atıp temiz bir başlangıç yapmayı deneyebilirsin , belki driver kaynaklı sıkıntılar olmuştur.
Google vs. kullanıyorsa ve google ayarlarda donanım hızlandırma açıksa yapab iliyor
bios güncel donanım hızlandırmayıda kapadım aynı birde farkettimki mouseyı kasadan cıkar tak yaptıgımdada oluyor bu sorun fazla sekılde 2 sanıye felan donanımlarım 7500f 4060ti corsair 5200mhz ram asus a620m-e anakart abim aradabir abim biyerlere giderse 4070 de takıyorum sorun var genede

bios güncel donanım hızlandırmayıda kapadım aynı birde farkettimki mouseyı kasadan cıkar tak yaptıgımdada oluyor bu sorun fazla sekılde 2 sanıye felan donanımlarım 7500f 4060ti corsair 5200mhz ram asus a620m-e anakart
DDR5 setuplarda pinler DDR4 gibi değil yani yamulma vs. çok çok az bir ihtimal , o daha çok tüy vs. onun gibi bir şey gibi duruyor
Çıkarırsan temiz bir diş fırçası tarzında bir şey varsa onunla hafif temizlemeyi dene.
Ram 1x16 mı ?

Corsair İCUE , ASUS Armouyr crate tarzı uygulamalar açıksa kapatıp öyle dene , USB çıkar tak vs.

Fare uygulamaları vs. bunların hepsini kapatıp dene

Çıkarırsan temiz bir diş fırçası tarzında bir şey varsa onunla hafif temizlemeyi dene
elimden işlemciyi cok kucuk düşürdüm ondan korktum
Çıkarırsan temiz bir diş fırçası tarzında bir şey varsa onunla hafif temizlemeyi dene.
Ram 1x16 mı ?

Corsair İCUE , ASUS Armouyr crate tarzı uygulamalar açıksa kapatıp öyle dene , USB çıkar tak vs.

ram 1x16

elimden işlemciyi cok kucuk düşürdüm ondan korktum

ram 1x16
1777848119131.webp

am5 setuplarda 2 tarafıda böyle olduğu için eğilme bükülme ihtimalleri belki %1 , ama yere düştüğü için tüy , kıl vs. gelmiş olabilir.
Eksik driver vs. kurduysan yapma ihtimali var , güncel driverları indirebilirsin.
Bu sorun ne yaptıktan sonra olmaya başladı onu düşün , birşeyi günvelledikten sonra mı olu ne zaman oldu ?

Ram 1x16 mı ?

herşeyi kapatıncada oluyo

Alıntıyı görüntüle

am5 setuplarda 2 tarafıda böyle olduğu için eğilme bükülme ihtimalleri belki %1 , ama yere düştüğü için tüy , kıl vs. gelmiş olabilir.
Eksik driver vs. kurduysan yapma ihtimali var , güncel driverları indirebilirsin.
Bu sorun ne yaptıktan sonra olmaya başladı onu düşün , birşeyi günvelledikten sonra mı olu ne zaman oldu ?
belkide ondan oncede oluyordu fakat 2 gün önce işlemciye sıvı sogutma taktım orda o kıl gibi şeyi görünce pipiriklendiğimden dahada dikkatımı cekmiş olabilir

yazılımsal kaynaklı duruyor , bunu anlamanın en iyi yollarından biri format atmak.
Devam ediyorsa muhtemelen donanım kaynaklıdır
benım pc aldım alaı 2 kere servise gitti garantisine 3 ay kaldı zaten psu arıalı veya ekran karıt onla beraber bi sorun varsa bunuda eklerım 2 gun içerisinde verileri yedekleyip format atmayı deniyebilirim