Ryzen 7 7800X3D vs Ryzen 7 9700X

CPU

• RYZEN 7 7800X3D

Oylar: 82 65.6%
  • RYZEN 7 9700X

Oylar: 43 34.4%

• Oy kullanan toplam üye
    125
AMD'nin 9700X işlemci satsın diye youtuberlara para bayılıp yatırdığı 105w içeriklerine aldanma 7800X3D bariz şekilde önde ama sen bu sistemi 2K için kullanacaksın muhtemelen o aşamada 9700Xde yeterli olur
BABA GELDİ BABA GELDİ. Şaka bir yana abi böyle bir durum var mı ? içerik üreticilerine para verildiği doğru mu ?

AMD'nin 9700X işlemci satsın diye youtuberlara para bayılıp yatırdığı 105w içeriklerine aldanma 7800X3D bariz şekilde önde ama sen bu sistemi 2K için kullanacaksın muhtemelen o aşamada 9700Xde yeterli olur
Hocam üstat bu iki işlemci ile ilgili bir içerik video gelir mi bekleriz senden isteriz hem fiyat olarak hem performans olarak her açıdan

Az kalır demiyorum 9700x'e kötü bir işlemci de demiyorum 7800x3d nin çok daha iyi bir işlemci olduğunu diyorum ve aradaki fiyat farkı nerdeyse yok diyorum.

Malum biri vardı hatta 9700x varken 7800x3d alana şaşarım falan diyordu XD feci koparıyorlar ya.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fan boyluk ile ne ilgisi var XD ikisi de amd işlemci zaten saçmalamışsın bir tık. Kendim de 7500f kullanıyorum yani kullandığım malı övme gibi bir amacım da olamaz.
Şöyle söylüyorum hocam. Dior sauvage diyor ki 240hz nin üstüne çıkmayacağım ve programcılık okuyorum. Oyun oynamak için dizicem ama ilerde lazım olabilir programlama için ona göre bi öneri istiyor.
Da neyse tartışma böyle uzar gider. Bence 9950x3d2 alsın😅

Şöyle söylüyorum hocam. Dior sauvage diyor ki 240hz nin üstüne çıkmayacağım ve programcılık okuyorum. Oyun oynamak için dizicem ama ilerde lazım olabilir programlama için ona göre bi öneri istiyor.
Kullanacağı programdan programa değişir aslında bazı programlar CPU değil de GPU kullanıyor.

BABA GELDİ BABA GELDİ. Şaka bir yana abi böyle bir durum var mı ? içerik üreticilerine para verildiği doğru mu ?
Oooohooo sen ne diyorsun ya :D para alıp 9700x yerine 7800x3d alanlara ***** muamelesi yapan vardı.

Hocam en son 9800x3d gibi duruyor durum :ROFLMAO:

Kullanacağı programdan programa değişir aslında bazı programlar CPU değil de GPU kullanıyor.

Oooohooo sen ne diyorsun ya :D para alıp 9700x yerine 7800x3d alanlara ***** muamelesi yapan vardı.
Hocam bu bahsettiğiniz kişilerin konuda ismi geçti mi ? millet en azından kime güveneceğini bilsin

Hocam bu bahsettiğiniz kişilerin konuda ismi geçti mi ? millet en azından kime güveneceğini bilsin
4-5 lira daha fazla verip 9800x3d al bari haha tartışma kapansın bu kadar insan arada kalmasın. Herkes 50-100tl bi şey atalım 😅

Vallahi konuyu komple okumadım ama bize çok ta uzak olan bir insan değil.

Bu konularda çok tecrübeli değilim, şahsen 9700x tercih edeceğim. Genel kullanımda 9700x daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bazen 2kda hikayeli oyun oynarım o kadar.

x3d iyidir

Selamlar herkese, iyi forumlar. Bu konunun daha önce birçok kez açıldığını biliyorum ama son kararımı vermeden önce net bir cevap alabilmek adına ben de danışmak istedim.

Yeni bir sistem topluyorum ekran kartımı (ASUS RX 9070 XT OC) ve anakartımı (MSI B850 TOMAHAWK MAX WIFI) çoktan aldım. İşlemci tarafında aslında Ryzen 7 7800X3D almaya karar vermiştim. Ancak son birkaç gündür yaptığım araştırmalarda, Nebi Akgün ve V.O.K gibi kanalların videolarında 9700X modelini görünce biraz kararsız kaldım.

Sistemi tamamen oyun amaçlı kuruyorum ve en az 5 yıl boyunca üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan kullanmak niyetindeyim. Bu yüzden benim için en uzun ömürlü ve verimli olacak işlemciyi arıyorum. Kaynakları incelediğimde, 7800X3D’nin oyunlarda yaklaşık %20 daha iyi performans verdiğini ve düşük güç tüketimi olduğunu gördüm. 9700X’e göre yaklaşık 10 derece daha sıcak çalışıyor ancak 240mm ya da 360mm bir sıvı soğutmayı kasama eklemeyi hali hazırda zaten düşünüyorum.

9700X tarafında ise 105W kilidi ve PBO açıldığında performans ciddi şekilde artsa da güç tüketimi çok yükseliyor ve fiyat-performans dengesi biraz bozuluyor. Hem rekabetçi hem de hikayeli oyunları aktif olarak oynuyorum. Diğer yandan, üniversitede programcılık okuduğum için 9700X’in iş yüklerindeki avantajı ileride bana bir fayda sağlar mı diye de düşünmüyor değilim. İki seçenek arasında oldukça kararsızım.
2K çözünürlükte bile X3D işlemciler önde hatta 4K'da bile ekran kartını rahat destekliyor X3D işlemciler %1 FPS dediğimiz konular gibi vs.
FPS ortalamasına değilde %1 FPS'ler çok önemli.
Şuan 1.sıralamada olan R7 9800X3D işlemcisi her oyunda fena rahatlıkla oynatıyor. :peepokalp:

2K çözünürlükte bile X3D işlemciler önde hatta 4K'da bile ekran kartını rahat destekliyor X3D işlemciler %1 FPS dediğimiz konular gibi vs.
FPS ortalamasına değilde %1 FPS'ler çok önemli.
Şuan 1.sıralamada olan R7 9800X3D işlemcisi her oyunda fena rahatlıkla oynatıyor. :peepokalp:
Kanka daha yanlış bir bilgi hayatımda çok az görmüşümdür. 4k'ya geldiğinde artık limit ekran kartına kalmış oluyor. Oyun için konuşuyorum aralarında hiçbir fark yok. Fpsini vs. ekran kartı belirliyor o nokta da. 1080p için desen anlayacağım.

9700x dısında herhangi bir işlemciye bakmam bu bütçe de kaldıki bakmadsım da. CS2 oyuncusuyum ben 9700X STOCK mode 32gb 6000 cl32 ram ve rtx 3070 ti ile CS2de 1440x1080 cozunurluk en yuksek ayarlarda 550+ FPS alıyorum daha ne istiyeyim .16:9 1080p de ise 480 fps veriyor du sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,254
Üyeler
194,277
Son üye
fr3x
Geri