R7 9850X3D ile OCCT'de yüksek sıcaklık ve düşük watt sorunu

Xalionis

80+
Reaksiyon skoru
86
Merhaba, 7800X3D'den 9850X3D'ye geçtim ancak görselden de görebileceğiniz üzere hem yüksek ısı hem düşük W değeri alıyorum. Sadece yaptığım şey all core negative 25 yapmaktı. Ayrıca video izlerken random PC kilitlendi. İşlemcide bir sorun olabilir mi? Sıvı soğutmam DeepCool LT720, fanları Arctic P12 Max.

Ekler

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    217.3 KB · Hit: 45
Merhaba, 7800X3D'den 9850X3D'ye geçtim ancak görselden de görebileceğiniz üzere hem yüksek ısı hem düşük W değeri alıyorum. Sadece yaptığım şey all core negative 25 yapmaktı. Ayrıca video izlerken random PC kilitlendi. İşlemcide bir sorun olabilir mi? Sıvı soğutmam DeepCool LT720, fanları Arctic P12 Max.

All core -25 doğru
İşlemci 140w lara kadar çekiyor. Havalarında şu sıralar kış gibi soğuk olmadığını düşünürsek normal ki? Wattınız falan düşük değil ayrıca baya güzel strese sokmuşsunuz

Small fft yapıyosunuz sanırım normal. Her işlemci o small fft testinde o wattlarda o sıcaklıklara çıkar 👍

Soğutucu gayet güzel fanları gayet güzel. Deepcoolar amd ile daha serin çalıştığına dair bi video bile görmüştüm.

Pbo motherboardda kullanın ppt tdc edc ayarını anakarta göre yapsın

All core -25 negative olarak kalsın sorun yok

Prime95 de yapsanız aynı sıcaklıkları görürsünüz. İşlemcide sorun yok

Şu kontrol edilebilir: macun tekrar x şeklinde boca etmeden sürmek, pompayı ve işlemci yüzeyini güzelce temizleyip pompayı çapraz vidalama yoluyla her vidayı yavaş yavaş sıkmak (4 köşenin birindeki sonuna kadar sıkıp diğerlerine geçmek değil kısacası. Her bi vidayı adım adım 2-3 tur çevirerek sıkmak)

Cinebench r23 normal multi core döndürün. 85 in altında kalması lazım mesela hatta 80 lerde takılması lazım

Radyatör fanlarının rpmlerinide kontrol edin biostan

AMD nin oyunculara attığı en büyük kazıklardan biri bu işlemci.

Oyunlarda 9800x3D den %2-3 daha performanslı fakat %22 daha fazla güç tüketiyor hele 7800x3D den ortalama %40-45 daha fazla güç tüketimine sahip.

7800x3D şuan dünyanın en iyi watt/performans işlemcisi. Oyunlarda average güç tüketimi 58W. Eğer 5090 ile 1080p de 720hz monitör gibi ütopik bir setup ın yoksa çok gereksiz bir upgrade olmuş.

• Hahaha
Reaksiyonlar: kevx
AMD nin oyunculara attığı en büyük kazıklardan biri bu işlemci.

Oyunlarda 9800x3D den %2-3 daha performanslı fakat %22 daha fazla güç tüketiyor hele 7800x3D den ortalama %40-45 daha fazla güç tüketimine sahip.

7800x3D şuan dünyanın en iyi watt/performans işlemcisi. Oyunlarda average güç tüketimi 58W. Eğer 5090 ile 1080p de 720hz monitör gibi ütopik bir setup ın yoksa çok gereksiz bir upgrade olmuş.

Ne alaka?

1)9800x3d ile 9850x3dnin tdpleri aynı 🤔

2)adamın işlemciyi strese soktuğu program occt ve small fft (yüksek ihtimal). Sen işlemcilerin ağır stres programlarında kaç watt çektiğini sanıyodun? 🤔

3)her işlemci tdpsi neyse oyunlarda da onu tüketiyor mu sanıyosun? 🤔

4)9850x3d nin 70-80wattlarda takıldığı bi tomar oyun gördüm şuan youtubeda? 100w ı bile battlefield gibi aşırı ağır oyunlar haricinde başka yerde görmemiş?

Şu %40-45 fazla güç tüketimine sahip cümleni rica ediyorum değiştir burda gülerler sana 👍 adamın upgradeinde zerre kötü bişey yok

• Beğen
Reaksiyonlar: kevx
Ne alaka?

2)adamın işlemciyi strese soktuğu program occt ve small fft (yüksek ihtimal). Sen işlemcilerin ağır stres programlarında kaç watt çektiğini sanıyodun? 🤔

4)9850x3d nin 70-80wattlarda takıldığı bi tomar oyun gördüm şuan youtubeda? 100w ı bile battlefield gibi aşırı ağır oyunlar haricinde başka yerde görmemiş?

Şu %40-45 fazla güç tüketimine sahip cümleni rica ediyorum değiştir burda gülerler sana 👍 adamın upgradeinde zerre kötü bişey yok
9850 yi ben şahsen tercih etmem hocam. 9800x3D den en baba %5 fazla performans veriyodur ama testlere baktığımızda 5-10 derece civarında sıcak çalışıyor. Bana çok mantıklı gelmiyor şahsen. 9800x3D hala babadır benim için :)

Ne alaka?

9800x3D kraldır kralllllll seviyoruz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne alaka?

bu videodan sonra 9800 almaya karar vermistim

9850 yi ben şahsen tercih etmem hocam. 9800x3D den en baba %5 fazla performans veriyodur ama testlere baktığımızda 5-10 derece civarında sıcak çalışıyor. Bana çok mantıklı gelmiyor şahsen. 9800x3D hala babadır benim için :)

Orası öyle tabi 9800x3d ile 50x3dnin gündelik farkı anlaşılmaz ki? Ama adamın orda 140w tüketimini gördü diye sanki oyunlarda da 130-140w çekiyormuş gibi lanse etmesine sinir oldum. Cpu stres programıyla oyun bir olur mu Allah aşkına?

9800x3d halen iyi

9800x3D kraldır kralllllll seviyoruz

bu videodan sonra 9800 almaya karar vermistim

Kral tabii ki :D

Orası öyle tabi 9800x3d ile 50x3dnin gündelik farkı anlaşılmaz ki? Ama adamın orda 140w tüketimini gördü diye sanki oyunlarda da 130-140w çekiyormuş gibi lanse etmesine sinir oldum. Cpu stres programıyla oyun bir olur mu Allah aşkına?

9800x3d halen iyi

Kral tabii ki :D
yani aralarındaki fiyat farkıda 5 6k civarı pek worth değil gibi duruyor

yani aralarındaki fiyat farkıda 5 6k civarı pek worth değil gibi duruyor

5-6 bin liraya 9850x3d alan gerçekten para kaygısı sıfır sırf modelin fantazisi için alıyodur o halde. 5-6 bin liraya gözümle göremeyeceğim performans farkı..

O 5-6 bin lirayı fukaraya sadaka veririm daha huzurlu hissederim yeminle

5-6 bin liraya 9850x3d alan gerçekten para kaygısı sıfır sırf modelin fantazisi için alıyodur o halde. 5-6 bin liraya gözümle göremeyeceğim performans farkı..

O 5-6 bin lirayı fukaraya sadaka veririm daha huzurlu hissederim yeminle
bence bu arkadasın 7800x3d 9850ye gecmesine gerek yoktu diye düsünüyorum. ben sıfır dizdiğim için 9800 aldım

Ne alaka?

TDP aynı olması güç tüketimlerinin aynı olacağı anlamına mı geliyor? önce güç tüketimi ve TDP (thermal desing power) arasındaki farkı öğren ondan sonra yorum yaparsın.

Bu da sana kapak olsun, bundan sonra bilgin olmayan konularda konuşmamayı öğrenirsin belki.

power-games.webp

bence bu arkadasın 7800x3d 9850ye gecmesine gerek yoktu diye düsünüyorum. ben sıfır dizdiğim için 9800 aldım

Yav iş işten geçmişte artık adamın aldığı işllemci yukardakinin gibi yok %40-45 fazla tüketiyormuş gibi aslı astarı olmayan yalan yanlış bilgilerle hem başkalarını yanlış yönlendirmesine hemde konu sahibinin moralini bozmasına ayarım. Adam upgrade etmiş daha ne yapılabilir?

Ama direkt şak diye yok daha sıcak çalışıyor yok fazla güç tüketiyor böyle bişey yok. Adam 9800x3d ile 9850x3d nin aynı tdp olduğunu bile bilmiyodu ben diyene kadar

TDP aynı olması güç tüketimlerinin aynı olacağı anlamına mı geliyor? önce güç tüketimi ve TDP (thermal desing power) arasındaki farkı öğren ondan sonra yorum yaparsın.

Bu da sana kapak olsun, bundan sonra bilgin olmayan konularda konuşmamayı öğrenirsin belki.

Alıntıyı görüntüle
9800x3D yine zirvelerde <3

Geri