Yardım Ram RGB'si Hiçbir Uygulamada Görünmüyor

Reaksiyon skoru
33
Ağustos ayında donanım arşivi sistem tavsiyesi üzerine aldığım sistemde yukarıda iletmiş olduğum ramler bulunuyor.
İlk aldığım zamanlar ramlerin rgblerini direkt olarak asus anakartımın armoury crate uygulaması üzerinden değiştirebiliyordum ve istediğim şekilde renk ayarları yapabiliyordum.

Ancak son 3 aydır ramler kafasına göre renk değiştirmeye başladı. 1 ram pembe yanarken diğeri sarı yanıyor gibi düşünebilirsiniz.
Ayrıca armoury crate uygulamasıda dahil 5 farklı RGB kontrol uygulamasındanda denediğim üzere hiçbir şekilde ramlerin rgblerine müdahale edemiyorum.
Kendi keyfine göre renkler yanmaktadır. Hiçbir rgb kontrol uygulamasında ramler görünmüyor.

Bilgisi olan arkadaşlar nasıl çözebileceğim hakkında yardımcı olursa sevinirim.

Ağustos ayında donanım arşivi sistem tavsiyesi üzerine aldığım sistemde yukarıda iletmiş olduğum ramler bulunuyor.
İlk aldığım zamanlar ramlerin rgblerini direkt olarak asus anakartımın armoury crate uygulaması üzerinden değiştirebiliyordum ve istediğim şekilde renk ayarları yapabiliyordum.

Ancak son 3 aydır ramler kafasına göre renk değiştirmeye başladı. 1 ram pembe yanarken diğeri sarı yanıyor gibi düşünebilirsiniz.
Ayrıca armoury crate uygulamasıda dahil 5 farklı RGB kontrol uygulamasındanda denediğim üzere hiçbir şekilde ramlerin rgblerine müdahale edemiyorum.
Kendi keyfine göre renkler yanmaktadır. Hiçbir rgb kontrol uygulamasında ramler görünmüyor.

signal rgb yi denedinizmi?

Bazı programlarda gözükmesi için ekstra ram plugini eklemek gerekiyo en azından Armoury Create de öyle.

Sorunu çözdüm daha sonra karşısına çıkabilecek arkadaşlar için buradan şuan nasıl çözdüğümü anlatıyorum.

Öncelikle anakartım asus prime b650m-r
Armoury Crateyi güncellemeden önce ramlerimin ışıklarını değiştirebiliyordum, ancak güncellemeden sonra görmemeye başlamıştı.
Birazcık araştırınca yeni sürümlerde kullandığım ramin desteğinin (daha doğrusu whitelist) sağlanmadığını gördüm.
Böyle olunca öncelikle bilgisayarımdan armoury crateyi tamamen kaldırdım.
Sonrasında arşivlerden araştırarak 2025 mart ayına ait bir aura sync sürümü bulup kurulumunu sağladım.
Sonrasında internetim kapalı bir şekilde (Güncel Dosyaları Asus sunucularından çekmesin diye) bu indirdiğim aura sürümünü kurup bilgisayarımı yeniden başlattım.

Sonrasında bam tek tuşla bilgisayarımdaki tüm rgbleri kontrol edebiliyorum :D
Armoury Crateyi sadece fan ayarlarım için kullanıyordum ancak ona gerek kalmadı anakart üzerinden fan ayarlarımıda yaptım mis kebap.
Armoury Crateyi bilgisayarıma sokmamaya karar verdim çünkü birsürü uygulamayı teoride tek uygulamadan kontrol etmeyi deneyince birçok hata ile karşılaşmak mümkün. Önemli güncellemeler gelir ise manuel yapacağım.

Geri