Cavuskerem
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 7,170
Yaklaşık 6 ay önce zotac 3070 ti adlı ekran kartımı bakım için servise yolladım , 1 ay sonra kartın arızalı olduğu gerekçesiyle talebim olmadan para iadesi sağlanacağı söylendi , firma ile iletişime geçtiğimde muadil ürün sunulmayacağı söylendi ve sadece para iadesi yapılabileceği söylendi ve bende durumu kabul etmedim ve tüketici hakem heyetine başvurdum . 5 ay sonra sonuçlanmasının ardından thh kararıyla kartın misli ile değişimi yapılması gerektiği söylendi ve firmayla görüştüğünde 5060ti (8gb) teklifinde bulunuldu , 3 haftalık beni oyalamalarının ardından kabul etmeme rağmen tarafıma...
- Cavuskerem
- Cevaplar: 46
- Forum: Yurt İçi Alışverişi
Arkadaşlar belki hatırlayanlar olacaktır , zotac 3070ti ekran kartım vardı ve bakım için Vatan bilgisayara ürünü yolladım , yaklaşık 1 ay sonra ürün arızalı olduğu gerekçesi ile iade alınacağı söylendi ve mesaj üzerinden 1 dk geçmeden kendilerini aradım ve 10.200tl gibi bir iade yapacaklarını ilettiler , enflasyon kaynaklı aynı ürünü aynı fiyata alamayacağımı , ürünün yenisini veya ellerinde yoksa bir üst modeli vermelerini istedim . bu süreç 3070ti ı aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra gerçekleştiği için 3000 serisinin üretimi yoktu ve 4000 serisinin üretimi de neredeyse bitmek üzereydi . Çok vakit kaybetmeden tüketici hakem heyeti başvurusu yaptım . yaklaşık 6 ay sonra tarafımca olumlu şekilde ürünün misli ile değişim kararı ile sonuçlandı ve Vatan Bilgisayara hakem heyeti kararını ilettim . Kendilerinin bana sunmuş olduğu misli olan teklifler gtx 1050ti , rtx 5050 ve rtx 5060 dı . Ben de kendilerine bu ürünlerin misli olmadığını 70 serisi bir kart ile değişimi yapılması gerektiğini ilettim , yaklaşık 1 ay beni oyalamalarının ve kavga gürültünün ardından en son teklif olarak gaming oc 5060ti 8gb teklif ettiklerini ilettiler , ben de mislinin daha üstü olduğunu bilmeme rağmen daha fazla uğraşmak istemediğim için kabul ettim ve tekrar bana ulaştıklarında depolarında son 1 ürün kaldığını , kutusu hasarlı olduğunu ve kabul edersem bunu göndereceklerini ilettiler . Hiç vakit kaybetmeden ilamlı icra takibi başlattım , ürünün yenisi olmadığı dolayısıyla takibin yapılması , kesinleşmesi , bilirkişi tutulması derken yaklaşık 7000 tl civarı masrafım oldu . Bilirkişinin ürünün bugünki fiyatını 25.000tl olarak belirlemesinin , yasal bu süreçte yasal faizin işlemesi , masraflarımın avansı derken zotac rtx 3070ti için kendilerine yaklaşık 32.000tl gibi bir masrafa yol açtı , sonuç olarak bu şekilde tüketici hakem heyeti kararı uygulamayan , hukuk tanımaz sizi uğraştıran firmalarla uzun da sürse uğraşıp hakkınızı aramanız gerekiyor , gün sonunda kârlı çıkıyorsunuz sizlerle paylaşmak istedim . Vatan ve Zotac firmaları ile ekran kartı gibi ürün alışverişi yaparken de bir kere daha düşünürsünüz.