VATAN BİLGİSAYAR'I İCRAYA VERDİM VE KAZANDIM

Cavuskerem

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
7,168

Arkadaşlar belki hatırlayanlar olacaktır , zotac 3070ti ekran kartım vardı ve bakım için Vatan bilgisayara ürünü yolladım , yaklaşık 1 ay sonra ürün arızalı olduğu gerekçesi ile iade alınacağı söylendi ve mesaj üzerinden 1 dk geçmeden kendilerini aradım ve 10.200tl gibi bir iade yapacaklarını ilettiler , enflasyon kaynaklı aynı ürünü aynı fiyata alamayacağımı , ürünün yenisini veya ellerinde yoksa bir üst modeli vermelerini istedim . bu süreç 3070ti ı aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra gerçekleştiği için 3000 serisinin üretimi yoktu ve 4000 serisinin üretimi de neredeyse bitmek üzereydi . Çok vakit kaybetmeden tüketici hakem heyeti başvurusu yaptım . yaklaşık 6 ay sonra tarafımca olumlu şekilde ürünün misli ile değişim kararı ile sonuçlandı ve Vatan Bilgisayara hakem heyeti kararını ilettim . Kendilerinin bana sunmuş olduğu misli olan teklifler gtx 1050ti , rtx 5050 ve rtx 5060 dı . Ben de kendilerine bu ürünlerin misli olmadığını 70 serisi bir kart ile değişimi yapılması gerektiğini ilettim , yaklaşık 1 ay beni oyalamalarının ve kavga gürültünün ardından en son teklif olarak gaming oc 5060ti 8gb teklif ettiklerini ilettiler , ben de mislinin daha üstü olduğunu bilmeme rağmen daha fazla uğraşmak istemediğim için kabul ettim ve tekrar bana ulaştıklarında depolarında son 1 ürün kaldığını , kutusu hasarlı olduğunu ve kabul edersem bunu göndereceklerini ilettiler . Hiç vakit kaybetmeden ilamlı icra takibi başlattım , ürünün yenisi olmadığı dolayısıyla takibin yapılması , kesinleşmesi , bilirkişi tutulması derken yaklaşık 7000 tl civarı masrafım oldu . Bilirkişinin ürünün bugünki fiyatını 25.000tl olarak belirlemesinin , yasal bu süreçte yasal faizin işlemesi , masraflarımın avansı derken zotac rtx 3070ti için kendilerine yaklaşık 32.000tl gibi bir masrafa yol açtı , sonuç olarak bu şekilde tüketici hakem heyeti kararı uygulamayan , hukuk tanımaz sizi uğraştıran firmalarla uzun da sürse uğraşıp hakkınızı aramanız gerekiyor , gün sonunda kârlı çıkıyorsunuz sizlerle paylaşmak istedim . Vatan ve Zotac firmaları ile ekran kartı gibi ürün alışverişi yaparken de bir kere daha düşünürsünüz.

valla helal olsun

5070 veya 9070xt haneye hayırlı olsun o zaman 😂 yaptıkları sahtekarlığın ceremesini çekmişler

Tebrik ediyorum bu süreci yürütecek kadar sabırlı ve inançlı oluşunuzdan dolayı.
Çok teşekkürler umarım görüp süreçten çekinen birkaç kişiye de bilgi ve cesaret olur böyle böyle tüketici haklarını düzelteceğiz
5070 veya 9070xt haneye hayırlı olsun o zaman 😂 yaptıkları sahtekarlığın ceremesini çekmişler
Aslında ben 3 fanlı bir 5070 vermeleri karşılığı süreci durduracağımı iletmiştim fakat yıldırma politikasıyla tüketiciyi uğraştırma peşindeler , kendilerinden sağolsunlar nakit olarak aldım , başka firmadan alırım artık istediğim gibi .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam merhaba, tüketici olarak hakkını savunup yapılması gerekenleri yapıp ve bizleri de süreç ile ilgili bilgilendirdiğin için gerçekten çok teşekkür ederim. Ayrıca tebrik ederim.
Ben teşekkür ederim umarım çekinen kişilere bilgilendirme açısından yardımcı olabilmişimdir

hocam aşırı keyiflendim eline emeğine sağlık

Bu bize hakkınızı arayın geri durmayın mesajı veriyor kullanıcı hatası olmayan bir şey de sonuna kadar gidilir

helal olsun hocam emeğine sağlık

Bu tarz durumlarda THH sonuçlandıktan sonra eğer karşı taraf hala caz cuz yapıyorsa hiç beklenmesinin anlamı bile yok. THH süreci bittikten sonra icra süreci çok daha kısa bir zaman diliminde sonuçlanır hele de karşı tarafta Vatan gibi bir şirket varsa daha da kolay sonuçlanır. Hayırlısı olsun vatan boş yere hem kullanıcı mağdur etmiş hem de işin sonunda cebinden daha fazlası çıkmış.

Geçmiş olsun ve işin sonunda da tebrik ederim. Koca Vatan bilgisayarın bir ekran kartı için bu kadar yan çizmesi ? Firma akıllı olsa stokta köşede kalmış sorunlu ürünü vereceğine başta adam gibi bir ürünle değişim yapsa kendi ismi için ve müşteri memnuniyeti için ve kendi reklamı için daha iyi olacaktı.

O seviye kartta bunu yapıyorsa 5080/5090 kartlar da nasıl çamura yatar lar acaba ???

Daha ufak firmalarda bile bu kadar çamura yatmıyor bazıları. Hayırlı olsun sizin için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,842
Üyeler
194,695
Son üye
Slmkrkmz
Geri