VATAN BİLGİSAYAR'I İCRAYA VERDİM VE KAZANDIM

Bu tarz durumlarda THH sonuçlandıktan sonra eğer karşı taraf hala caz cuz yapıyorsa hiç beklenmesinin anlamı bile yok. THH süreci bittikten sonra icra süreci çok daha kısa bir zaman diliminde sonuçlanır hele de karşı tarafta Vatan gibi bir şirket varsa daha da kolay sonuçlanır. Hayırlısı olsun vatan boş yere hem kullanıcı mağdur etmiş hem de işin sonunda cebinden daha fazlası çıkmış.
O kısmı atlamışım , tüketici hakem heyeti yaklaşık 5 - 8 ay civarı sürüyor fakat elinizde mahkeme kararı niteliğinde olan thh kararı varken başlatılan ilamlı icra takibi1 - 2 ay civarı bir sürede sonuçlanır , benimkinin ekstra uzun sürmesinin sebebi ürünün sıfırının olmamasından dolayı bilirkişiye başvurulması ve ürünün güncel fiyatının tespit edilmesi , ayrıca kararların karşıya ibrazının yasal olarak beklenmesinden dolayı çoğu durumda 7 işgünü beklenmesinden kaynaklanıyor daha güncel bir ürününüz varsa daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz

Kartın muadilini, enflasyonu, farkını daha doğrusu her şeyi biliyorsun ama kullanıcıya 10.200 TL ödeme teklif ediyorsun. Ben yetkili olsam sözlü, yazılı ya da aracıyla böyle bir teklifi yapmaya utanırım.

Çok teşekkürler umarım görüp süreçten çekinen birkaç kişiye de bilgi ve cesaret olur böyle böyle tüketici haklarını düzelteceğiz

Aslında ben 3 fanlı bir 5070 vermeleri karşılığı süreci durduracağımı iletmiştim fakat yıldırma politikasıyla tüketiciyi uğraştırma peşindeler , kendilerinden sağolsunlar nakit olarak aldım , başka firmadan alırım artık istediğim gibi .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben teşekkür ederim umarım çekinen kişilere bilgilendirme açısından yardımcı olabilmişimdir
Vatan normalde bu işleri uzatmaz zamanında fiyat hatalı olarak 36K ya sattığı RTX 5080 leri bile göndermişti. Kötü bir deneyim olmuş ama en azından sonu iyi olmuş geçmiş olsun.

Benzer bir şeyi ben de Vestel’e yaptım adamlar temel bir özelliği bariz olarak bozulmuş makineye dalga geçer gibi sorunu yok diyip garanti kapsamında tamir etmiyordu, sonuç olarak hem aynı özellikte makinenin daha yeni modelini sıfır olarak yolladılar hem de bilirkişi masrafı arıza tespit masrafı falan tonla masraf ödediler. Yaptıkları çok gereksiz bir işti en fazla birkaç bin lira masraf edip sorunlu parçayı değiştireceklerdi şimdi daha mı iyi oldu yani?

Valla helal olsun buna ancak azmin zaferi denir.

Arkadaşlar belki hatırlayanlar olacaktır , zotac 3070ti ekran kartım vardı ve bakım için Vatan bilgisayara ürünü yolladım , yaklaşık 1 ay sonra ürün arızalı olduğu gerekçesi ile iade alınacağı söylendi ve mesaj üzerinden 1 dk geçmeden kendilerini aradım ve 10.200tl gibi bir iade yapacaklarını ilettiler , enflasyon kaynaklı aynı ürünü aynı fiyata alamayacağımı , ürünün yenisini veya ellerinde yoksa bir üst modeli vermelerini istedim . bu süreç 3070ti ı aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra gerçekleştiği için 3000 serisinin üretimi yoktu ve 4000 serisinin üretimi de neredeyse bitmek üzereydi . Çok vakit kaybetmeden tüketici hakem heyeti başvurusu yaptım . yaklaşık 6 ay sonra tarafımca olumlu şekilde ürünün misli ile değişim kararı ile sonuçlandı ve Vatan Bilgisayara hakem heyeti kararını ilettim . Kendilerinin bana sunmuş olduğu misli olan teklifler gtx 1050ti , rtx 5050 ve rtx 5060 dı . Ben de kendilerine bu ürünlerin misli olmadığını 70 serisi bir kart ile değişimi yapılması gerektiğini ilettim , yaklaşık 1 ay beni oyalamalarının ve kavga gürültünün ardından en son teklif olarak gaming oc 5060ti 8gb teklif ettiklerini ilettiler , ben de mislinin daha üstü olduğunu bilmeme rağmen daha fazla uğraşmak istemediğim için kabul ettim ve tekrar bana ulaştıklarında depolarında son 1 ürün kaldığını , kutusu hasarlı olduğunu ve kabul edersem bunu göndereceklerini ilettiler . Hiç vakit kaybetmeden ilamlı icra takibi başlattım , ürünün yenisi olmadığı dolayısıyla takibin yapılması , kesinleşmesi , bilirkişi tutulması derken yaklaşık 7000 tl civarı masrafım oldu . Bilirkişinin ürünün bugünki fiyatını 25.000tl olarak belirlemesinin , yasal bu süreçte yasal faizin işlemesi , masraflarımın avansı derken zotac rtx 3070ti için kendilerine yaklaşık 32.000tl gibi bir masrafa yol açtı , sonuç olarak bu şekilde tüketici hakem heyeti kararı uygulamayan , hukuk tanımaz sizi uğraştıran firmalarla uzun da sürse uğraşıp hakkınızı aramanız gerekiyor , gün sonunda kârlı çıkıyorsunuz sizlerle paylaşmak istedim . Vatan ve Zotac firmaları ile ekran kartı gibi ürün alışverişi yaparken de bir kere daha düşünürsünüz.
parti kur oy verelim hocamm

Yani eline sağlık ama cok fazla zamanın gitmiş orası kötü olmus onun harici vatan hoş iş yapmamış orası neyse de ZOTAC'ın ne sucu var ahsdhasdhasdhas

7000 masraf etmişsiniz cebinize 25bin kaldıysa biraz üzücü olmuş ama emek için helal olsun.

Durduk yere indirim yapıp yok parasına ürün satan firmanın böyle şeyler için müşterisini mağdur etmesi garip gerçekten

Vatan normalde bu işleri uzatmaz zamanında fiyat hatalı olarak 36K ya sattığı RTX 5080 leri bile göndermişti. Kötü bir deneyim olmuş ama en azından sonu iyi olmuş geçmiş olsun.

Benzer bir şeyi ben de Vestel’e yaptım adamlar temel bir özelliği bariz olarak bozulmuş makineye dalga geçer gibi sorunu yok diyip garanti kapsamında tamir etmiyordu, sonuç olarak hem aynı özellikte makinenin daha yeni modelini sıfır olarak yolladılar hem de bilirkişi masrafı arıza tespit masrafı falan tonla masraf ödediler. Yaptıkları çok gereksiz bir işti en fazla birkaç bin lira masraf edip sorunlu parçayı değiştireceklerdi şimdi daha mı iyi oldu yani?
Herkes uğraşamıyor ki, adamlar da bunu çok iyi biliyor, 10 kişiden 1 i THH ye başvursa 9 üründe kar ediyolar o 1 kişiye yaptıkları fazladan ödeme de 10 ürün değiştirmeye göre yine karlı kalıyor.

Bu tarz durumlarda tazminat ve caydırıcı cezalar olsa firmalar çamura yatmaya cesaret edemez, ama malesef.

7000 masraf etmişsiniz cebinize 25bin kaldıysa biraz üzücü olmuş ama emek için helal olsun.
Dava kazanıldıysa davadaki tüm masrafları da vatan öder işin sonunda, cebinden çıkmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani eline sağlık ama cok fazla zamanın gitmiş orası kötü olmus onun harici vatan hoş iş yapmamış orası neyse de ZOTAC'ın ne sucu var ahsdhasdhasdhas
Bence büyük ölçüde Zotac ile alakalı bu mesele, en azından markanın TR distribütörü ile alakalı onu diyebilirim.

Geçmiş olsun ve işin sonunda da tebrik ederim. Koca Vatan bilgisayarın bir ekran kartı için bu kadar yan çizmesi ? Firma akıllı olsa stokta köşede kalmış sorunlu ürünü vereceğine başta adam gibi bir ürünle değişim yapsa kendi ismi için ve müşteri memnuniyeti için ve kendi reklamı için daha iyi olacaktı.

O seviye kartta bunu yapıyorsa 5080/5090 kartlar da nasıl çamura yatar lar acaba ???

Daha ufak firmalarda bile bu kadar çamura yatmıyor bazıları. Hayırlı olsun sizin için.
ben dahil sözde çoğu kişi için en güvenilir firmadır ama garantilik bir durumda 3 kuruş hesabını yaptıklarını herkesin bilmesinde fayda var , tekrar vatandan bu şekilde büyük ekran kartı gibi şeyler almayı tercih etmem , zotac firması da keza aynı şekilde

THH bakımıdan herhangi bir masraf yok ancak İcra süreçleri için hem bilirkişi hem de icra takip açılış masrafları var. Burada VATAN tüm masrafları ek olarak ödüyor. Yani 25 bin + faiz + masraf + avukatla icra takibi açtıysa vekalet ücreti ödüyor.

Kartın muadilini, enflasyonu, farkını daha doğrusu her şeyi biliyorsun ama kullanıcıya 10.200 TL ödeme teklif ediyorsun. Ben yetkili olsam sözlü, yazılı ya da aracıyla böyle bir teklifi yapmaya utanırım.
süreci uzatacağını göstermek için direkt vekalet olarak avukat tuttular ayrıca :) , 10.200 ödemek için kaç lira maliyete avukat tutuyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,025
Üyeler
194,794
Son üye
Ebru29
Geri