Cl36 ram ve cl30 ramlerin farkları

kerembym

80+
Reaksiyon skoru
0
Bir sürü konu gördüm de çoğu eski konu, baştan konu açayım dedim. 9070 XT ve R7 7800X3D'li bir setup kurmak istiyorum. Bir yanda CL30 RAM var, diğer yanda CL36 RAM var. İkisi de 6000 MHz 16x2. Arada ahım şahım bir fark var mı? Gerçekten gözle hissedilir bir fark mı?, 'Ulan bu ne ya!' denebilecek bir fark var mı, yoksa sinek farklar mı var?

x3dlerde aman aman olmaz da %1 lowlarin daha iyi olur falan alamiyosan sıkıntı yok ama alabiliyosan al

Bir sürü konu gördüm de çoğu eski konu, baştan konu açayım dedim. 9070 XT ve R7 7800X3D'li bir setup kurmak istiyorum. Bir yanda CL30 RAM var, diğer yanda CL36 RAM var. İkisi de 6000 MHz 16x2. Arada ahım şahım bir fark var mı? Gerçekten gözle hissedilir bir fark mı?, 'Ulan bu ne ya!' denebilecek bir fark var mı, yoksa sinek farklar mı var?
Vallahi reis bu değerler bildiğin gibi gecikme gibi bir şey yani arada fark azsa daha iyi olan daha uzun ömürlüdür ama ahım şahım fark olmaz

sinek fark aynı fiyata ve ya çok hafif üstüne görürsen değişmeye değer

%1 fps in asiri onemli oldugu oyunlarda cl degerleri buyuk fark yaratiyor mesela poe2 gibi bir oyunda cl 36 bir ramin %1 i ile cl30 bir ramin %1 fps i arasında hayvan gibi fark oluyor . Olay ne oynadığın ne oynayacağın ve diğer sistem parçalarının ne kadar hızlı olduğu . ryzen 7 9800 gibi sağlam bir işlemciye cl 36 yakışmıyor mesela

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,631
Üyeler
197,008
Son üye
SubZero5
Geri