Pc cpu ısınma sorunu

gokayy

80+
Reaksiyon skoru
0
öncelikle merhaba arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var

Zalman ZM700-TXII 700 W Power Supply

Intel I7 10700F 2.90GHZ 16MB 8 Çekirdek 1200P
MSI B560M PRO-E Intel LGA1200 DDR4 mATX Anakart
Kingston Fury Beast RGB 32 GB (2x16) 3200 MHz CL16 KF432C16BB2AK2/32 DDR4 Ram

Gamdias Chione E4-360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu

çok detay vermeden yazdım ama genel sistemimdeki parçalar bunlar ben bunları kullanıyordum bi format attım pc nin sıcaklıgı 100 derece çıkıyor kendi kendini kapatıyor ve tekrar açtıgımda 30-40 derecede takılıyor genelde bu sıkıntı bilgisyarı ilk açtıgımda yaşıyorum macunu degiştirdim tekrar format attım bios ta bi sıkıntı olabilir diye oraya bi tekrar bios kurulumu yaptım internetten videolara baktım denedim çözüm bulamadım yardımıcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim

çok detay vermeden yazdım ama genel sistemimdeki parçalar bunlar ben bunları kullanıyordum bi format attım pc nin sıcaklıgı 100 derece çıkıyor kendi kendini kapatıyor ve tekrar açtıgımda 30-40 derecede takılıyor genelde bu sıkıntı bilgisyarı ilk açtıgımda yaşıyorum macunu degiştirdim tekrar format attım bios ta bi sıkıntı olabilir diye oraya bi tekrar bios kurulumu yaptım internetten videolara baktım denedim çözüm bulamadım yardımıcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim
soğutucuyu düzgün montaj yaptın mı

evet yaptım sadece sogutucum dikleme duruyor kasam mini atx oldugu için sıgmadı

Düzgün takıldıysa pompa bozuk olabilir 100 derece olması normal şartlarda imkansız o işlemcinin.

Hocam biosdan sıvı soğutmanın pompasını sürekli full performansa çekin ve tekrar aynı sorunları yaşıyormusunuz bi bakın pompa hızlanana kadar iş işten geçmiş olabilir yada pompa arızalıdır

Soğutucunun jelatinini sökmemiş olma ihtimalin veya termal macunu yanlış sürmüş olma ihtimalin var mı?
Katılıyorum aklıma başka bir şey gelmiyor genelde unutulan bir nokta

jelatinini söktün mü hocam soğutucunun, gözden kaçabiliyor

ama bu işlemci ısınması anakrtımdan mı kaynaklı olabilir yoksa sogutucudan mı

Hocam benim bildiğim ön tarafa montajda hortumlar aşağıda kalır radyatörün içinde havada olduğu için havanın yukarıda kalması için sizin büyük ihtimal şuan pompaya sıvı gelmiyor sıvı soğutuyı bi ter çevirin hocam hortumlar aşağıda kalsın radyatörün boş tarafı yukarı baksın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Böyle çalıştırmayın pompayı yakabilirsiniz bi ters çevirip deneyin

Geri