Merhaba öncelikle, bugün işlemcimi 4650G'den 5700X'e yükselttim. İlk başta bir problem yaşadım; Power tuşuna bastığımda anakartın DRAM ışığı yanıyordu ve görüntü gelmiyordu. RAM'leri birkaç kez çıkar tak yaptım, tek RAM şeklinde denedim açıldı, ikili denedim olmadı. Sonra ikisini çıkarıp tekrar taktığımda bir şekilde oldu ve sistem açıldı. Eskiden olan BIOS ayarlarımı (XMP gibi) yaptım, buna ek olarak eski işlemcide yapamadığım SAM ve PBO'yu etkinleştirdim. İlk başta bir sorun olmadı, dereceler gayet iyiydi, FPS bağlamında da gayet iyi ama birkaç saat oyun oynadıktan sonra PC kendi kendine restart attı. Mavi ekransız direkt kendi kendine tekrar başladı, sonra birkaç saat sonra tekrar aynı şekilde bir restart oldu. Bir kerede ekran tamamen dondu, restart atmadan direkt dondu ve benim manuel olarak restart atmam gerekti. Bunlar totalde 5 saatlik bir periyotta oldu. Sebebini anlamaya çalışıyorum, buraya da sormak istedim. CPU pinlerinde takarken bir sorun olmadığını hatırlıyorum, umarım pinlerle alakalı bir sorun yoktur. Teşekkürler şimdiden.