Hangi Bilgisayar Bileşenlerini 2. El Almak Mantıklı?

Reaksiyon skoru
165
Bu Konuyu Herkes yararlansın bende Bilgilenmiş Olayım Diye Açıyorum Fikir Belirtirseniz Sevinirim

Fiyatlar Bu Kadar Yükselmişken Aklıma Takıldı Hangi Bilgisayar Bileşenlerini 2. El Almak Ne Kadar Güvenli ve Mantıklı diye Sormak İstedim

Cevaplarınız Bekliyorum İyi Forumlar Dostlar.

Fiyata bağlı olmakla birlikte:
1-Ram
2-İşlemci
3-Ssd
4-Anakart

Fiyata bağlı olmakla birlikte:
1-Ram
2-İşlemci
3-Ssd
4-Anakart
Ssd ömrü olan bir parça diye biliyorum araba gibi ne kadar sorunsuz olsa da km si yüksek olduğu yani kullanılmış olduğu bir gerçek değil mi. Anakart konusunda da bi konuda teşhir ürünü alan bi arkadaşa baya yüklenmişlerdi iade etmesi için statik sorunlar çıkarabilir diye ekran kartı ve ram önerisi gelmesini beklerdim. Ekran kartı neden önermiyorsunuz hocam?

En rahatı ram ve işlemci, gpu da iyi test edilirse olabilir.

Bana kalırsa aldığımız parçanın 2. El olması yanı sıra nasıl ve hangi şartlarda kullanıldığı daha önemli buna bağlı olarak her parça alınabilir ama yinede. Mesela işlemci gibi bir parçanın yıllarca fabrika limiti ısılarda çalışmış olanıyla serin kullanılmış olanı bir değil. Sonuçta slikonu uzun vadede zarar görüyor. Ama bunu alırken öğrenmekte ne kadar mümkün bilemiyorum en azından almadan sormak lazım. Özet olarak kendi fikrimce. Anakart gibi gözle zor görülebilecek fiziksel hasar alabilecek bir parça riske atılmamalı veya dikkatle denenerek alınmalı. Sıvı soğutmada aynı şekilde sonuçta içindeki sıvının bir ömrü var. Güç kaynağında kalitesiz veya akım sorunlu bir model alıp tüm sistemi yakma ihtimalini göz ardı etmek olmaz ama deneyerekte alınabilir ama riskli. Ssd'lerde depolama sağlığı için 0 tercih edilmesi fikrindeyim düşünüyorum. Bunun dışında temiz Kasa, Ekran kartı, Ram, Hava soğutuculara alınabilir gözle bakıyorum.

Bana kalırsa aldığımız parçanın 2. El olması yanı sıra nasıl ve hangi şartlarda kullanıldığı daha önemli buna bağlı olarak her parça alınabilir ama yinede. Mesela işlemci gibi bir parçanın yıllarca fabrika limiti ısılarda çalışmış olanıyla serin kullanılmış olanı bir değil. Sonuçta slikonu uzun vadede zarar görüyor. Ama bunu alırken öğrenmekte ne kadar mümkün bilemiyorum en azından almadan sormak lazım. Özet olarak kendi fikrimce. Anakart gibi gözle zor görülebilecek fiziksel hasar alabilecek bir parça riske atılmamalı veya dikkatle denenerek alınmalı. Sıvı soğutmada aynı şekilde sonuçta içindeki sıvının bir ömrü var. Güç kaynağında kalitesiz veya akım sorunlu bir model alıp tüm sistemi yakma ihtimalini göz ardı etmek olmaz ama deneyerekte alınabilir ama riskli. Ssd'lerde depolama sağlığı için 0 tercih edilmesi fikrindeyim düşünüyorum. Bunun dışında temiz Kasa, Ekran kartı, Ram, Hava soğutuculara alınabilir gözle bakıyorum.
Şuan işlemci ve soğutucu ihtiyacım yok anakart ekran kartı ve ram gibi bu 3 pahalı bileşeni ucuza getirmeye çalışıyorum

Şuan işlemci ve soğutucu ihtiyacım yok anakart ekran kartı ve ram gibi bu 3 pahalı bileşeni ucuza getirmeye çalışıyorum
Ekran kartının görsel olarak kaç derecede çalıştığını bakım yapılıp yapılmadığını vs. Sorarak alabilirsiniz. Bana kalırsa anakartta 2. Ele bulaşmayın. Ayrıca hangi modellere bakıyorsunuz?

Psu hariç her şey alınabilir 2.el . Ssd de sağlığa bakman gerekli 95+ ise gayet iyi

Ekran kartının görsel olarak kaç derecede çalıştığını bakım yapılıp yapılmadığını vs. Sorarak alabilirsiniz. Bana kalırsa anakartta 2. Ele bulaşmayın. Ayrıca hangi modellere bakıyorsunuz?
9700x işlemcim var ben daha çok 1080p de rekabetçi işlemci tabanlı oyunlar oynadığım için ekran kartı olarak 5060 bakıyorum 4070 falan da olabilir fiyatı uygun olursa anakart da 9700 ü taşıyabilecek iyi bi anakart lazım ram de mümkünse çift slot 16x2 düşünüyorum ama bütçeye göre tek slot 32 yada tek slot 16 falan alabilirim

ikinci eldeki 5700x3d ve 5800x3d saçmalığında uzak dur gerisini napıyorsan yap diyorum herdaim tavsiye isteyenlere. karaborsa fiyatlarını gerçek fiyat zannedip ikinci elde akılsızca fiyatlandırma yapıldığını her gördüğümde sinirim bozuluyor. ikinci el ederi 6000tl olmayan 5700x3d 5800x3d işlemcisine 16000-18000 gibi uçuk kel alaka rakamlara ilanlar veriliyor ve bunu hakikaten inanarak yapıyorlar. sorsan piyasası bu deyip işten anlamayanı kandırmaya çalışıyorlar. aklı olan 5700x3d 5800x3d almasın aldırmasın. 18K gibi bir rakama 7500f b650 ddr5 ram üçlüsü toplandığını unutmayın hiçbir zaman.

ram en iyisi. Bozulma oranı en düşük yıllarca kullanılabilen bir ürün.

işlemci-anakart-ekran kartı en sıkıntılısı

m2 ssd ise sağlık ve hız testinden sonra alınabilir

PSU da gpu-cpu yük altındayken test edilmeli ama senin bileşenlere denk bir sistemde.

Geri