Valorant Performans Sorunu

Loesex

80+
Reaksiyon skoru
8
Selam forum halkı, başlıkta da belirttiğim gibi sistemim tam performansında çalışmıyor. Valorant oynarken 300-350 FPS’in üstünü neredeyse hiç göremiyorum, hatta bazen 200 FPS’e kadar düştüğü oluyor. Sistemi alırken YouTube’daki performans videolarını izlemiştim; videolarda 500-600 FPS civarında değerler alıyorlardı.
Sistem özelliklerim:
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 9070 XT 16 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
RAM: 16 GB
SSD: 1 TB M.2 SSD
Bu arada sistemi geçen yıl temmuz ayında Unlost sistemlerinden biri olarak satın aldım

Selam forum halkı, başlıkta da belirttiğim gibi sistemim tam performansında çalışmıyor. Valorant oynarken 300-350 FPS’in üstünü neredeyse hiç göremiyorum, hatta bazen 200 FPS’e kadar düştüğü oluyor. Sistemi alırken YouTube’daki performans videolarını izlemiştim; videolarda 500-600 FPS civarında değerler alıyorlardı.
Sistem özelliklerim:
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 9070 XT 16 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
RAM: 16 GB
SSD: 1 TB M.2 SSD
Bu arada sistemi geçen yıl temmuz ayında Unlost sistemlerinden biri olarak satın aldım
aldığından beri mi bu şekilde

Oyuna gelen güncellemeler, sunucu farkı, işlemci ve ram konfigürasyonları FPS'e etki eder. Aşağıdaki video çok da farklı değil gibi.

Valo kafasına göre FPS veriyor, sadece bu çöp oynu oynuyorsan çok daha zayıf bir ekran kartı takıp dene bir de.

Valo kafasına göre FPS veriyor, sadece bu çöp oynu oynuyorsan çok daha zayıf bir ekran kartı takıp dene bir de.
Sadece bu oyunu oynamıyorum, Rust oynuyorum mesela ondada 80 fpsi geçmiyor ve düşük ayarlarda. Elimde başka ekran kartı yok maalesef

kardeşim yardımcı olmayacaksan kişisel düşüncelerini kendine saklarmısın lütfen sana ne kimin ne oynadığından. oyun çöp falan değil bir sorun var ve çözmeye çalışıyoruz.

Sadece bu oyunu oynamıyorum, Rust oynuyorum mesela ondada 80 fpsi geçmiyor ve düşük ayarlarda. Elimde başka ekran kartı yok maalesef
Ram kullanımına baktın mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kardeşim yardımcı olmayacaksan kişisel düşüncelerini kendine saklarmısın lütfen sana ne kimin ne oynadığından. oyun çöp falan değil bir sorun var ve çözmeye çalışıyoruz.
xD

(ryzen 5 7600) x3d bir işlemci değil bu yüzden kullandığın ram kalitesine göre fps değişebilir ama dediğin gibi 2 katı bir fark olması hiç olası değil mantıklı gelmiyor.

olabilecekleri söyleyeyim

bi kontrol etmekte fayda var sistemdeki parçaları özellikle ekran kartı ve işlemciyi bi test et bakalım olması gerekn performansında çalışıyorlar mı

valorant gibi bir oyunda çok olsaı değil ama işlemciyi soğutamıyor olabilirsin kullandığın soğutucan ötürü buda işlemcinin kendisini kısıtlamasına sebep oluyor olabilir

sistem ayarlarında bir sıkıntı olabilir

çok düşük ihtimalle amd ekran kartından kaynaklı olabilir yada bios driver gibi şeyler güncel olmayabilir

oyun ayarlarından yada ekran kartı ayarlarından fps i monitör hz ine sabitlemiş olabilirsin

eğer bunlardan ötürü oluşan bir sorun olmadığından emin olursan bi temiz format ve kurulum dene driverları ve güncellemeleri tertemiz yap bide öyle dene bakalım düzelecek mi

evet aldığımdan beri
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu videoyu izleyip almıştım aldığım zamandan beri fpsim aynı
Bu kanallar legit kanallar değil dostum bir çoğu edit videolar paylaşıyor nereden biliyorsun diye sorma.

Rust özürlü bir oyun. O oyun ile sistem performansını anlayamazsın. İstersen bir kaç sentetik test yap işlemcinin ve ekran kartının durumunu değerlendirelim. Bu oyunlarla sorun var mı yok mu anlayamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,800
Üyeler
195,165
Son üye
idrwin
Geri